Hoe werkt Facebook Messenger voor Firefox?

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Via Messenger voor Firefox kunt u Facebook in een zijbalk gebruiken, zodat u niet tussen tabbladen hoeft te schakelen. De ticker en chat blijven actief terwijl u op het internet surft. Natuurlijk kunt u, als u ergens uw aandacht op wilt richten, de messenger ook verbergen.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste Releaseversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/firefox.

Messenger voor Firefox inschakelen

Om Messenger voor Firefox te kunnen gebruiken hebt u de nieuwste Firefox nodig (download deze hier) en een Facebook-account. Volg daarna deze stappen om de functie in te schakelen:

1. Meld u aan bij uw Facebook-account op facebook.com.
  2. Bezoek facebook.com/about/messenger-for-firefox.
  3. Klik op de groene knop Inschakelen. De messenger-zijbalk wordt geopend en er verschijnt een bevestigingsbericht.
  4. Klik op OK in het bevestigingsbericht om de functie in te schakelen.

Messenger voor Firefox gebruiken

Met Messenger voor Firefox kunt u vanaf elke website op het internet contact houden met vrienden.

Uw meldingen, vriendschapsverzoeken en berichten bekijken

Wanneer u Messenger voor Firefox inschakelt, krijgt u vier knoppen rechts van de navigatiewerkbalk te zien:

• Facebook-knop: klik hierop om uw Facebook-profiel te benaderen, de zijbalk te tonen of te verbergen en bureaubladmeldingen te tonen of te verbergen.
  • De knoppen Berichten, Vrienden en Meldingen werken net zoals die op Facebook. Klik op deze knoppen om uw recente vriendschapsverzoeken, berichten en meldingen te zien.
    Facebook buttons - Win7

Berichten bekijken en beantwoorden

• Als de ticker op uw Facebook-account actief is, zal deze in de zijbalk verschijnen. Beweeg eenvoudig de muis over de vermeldingen om details te zien, video’s af te spelen, leuk te vinden, te beantwoorden en te delen.
    Facebook Ticker - Win
Ziet u de ticker niet? Zie het Facebook-helpartikel Waarom zie ik geen ticker in mijn account?

Chatten met vrienden

• Klik eenvoudig op de naam van een vriend(in) in de chatsectie van de zijbalk om hem of haar een bericht te sturen. Berichten die u verstuurt worden onderdeel van uw doorlopende conversatie op Facebook.
    Facebook chat - Win
    • Als u de gewenste persoon niet in de lijst ziet, kunt u het zoekveld onderin gebruiken om deze te vinden.

U kunt zich bij chat afmelden door op het tandwielmenu in de rechteronderhoek te klikken en Chat uitschakelen te selecteren.

Tip: u kunt een chat vanuit Firefox verslepen om deze in een apart zwevend venster weer te geven.
Lees meer over Facebook Chat: zie het Facebook-helpartikel Basisinformatie over Chat.

Messenger voor Firefox en uw privacy

Als u Messenger voor Firefox gebruikt, zijn dezelfde voorkeuren van toepassing als die welke u in uw privacyinstellingen op facebook.com hebt ingesteld.

Messenger voor Firefox uitschakelen

Hebt u wat werkzaamheden af te ronden? Hier leest u hoe u de zaken tijdelijk kunt uitschakelen.

De zijbalk tonen of verbergen

• Klik op de knop Facebook in de werkbalk en selecteer Zijbalk tonen om de zijbalk in en uit te schakelen.
    Toggle sidebar - Win

Als de zijbalk is uitgeschakeld, ziet u nog steeds vriendschapsverzoeken, berichten en meldingen.

Aan- of afmelden bij Messenger voor Firefox

• Klik bij een geopende zijbalk op het tandwielmenu in de rechteronderhoek en selecteer Afmelden om u bij Facebook af te melden. De knoppen Vrienden, Berichten en Meldingen worden van de werkbalk verwijderd.
    Log out of Facebook - Win
  • Om u weer aan te melden opent u de zijbalk als deze nog niet is geopend en klikt u op de knop Aanmelden. Er wordt dan een tabblad met het aanmeldingsscherm van Facebook geopend. Als u zich eenmaal hebt aangemeld, wordt de zijbalk gevuld met de ticker- en chatsecties.
  • Klik op de knop Facebook in de werkbalk en selecteer Facebook Messenger uitzetten om de zijbalk uit te zetten.

Turn Off FB Msgr
Noot: klik op de knop Facebook in de werkbalk en selecteer Facebook Messenger aanzetten om de zijbalk weer aan te zetten.
  • Klik op de knop Facebook in de werkbalk en selecteer Facebook Messenger uitzetten om de zijbalk uit te zetten.

Turn off FB - Fx22
Noot: klik op de knop Facebook in de werkbalk en selecteer Facebook Messenger aanzetten om de zijbalk weer aan te zetten.

Messenger voor Firefox volledig uitschakelen

Als u Messenger voor Firefox liever niet gebruikt, kunt u de functie volledig uitschakelen via de volgende stappen:

1. Klik op de knop Facebook in de werkbalk en selecteer Verwijderen uit Firefox.
  2. U ziet een dialoogvenster voor bevestiging dat vraagt of u zeker weet dat u de functie wilt verwijderen. Klik op Facebook Messenger verwijderen om de functie volledig uit te schakelen.
  1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Services.
  2. Klik op de knop Uitschakelen voor Facebook Messenger om dit volledig uit te schakelen.
    Disable Facebook Service
Noot: u kunt dit ongedaan maken door op Inschakelen te klikken.

Problemen met Messenger voor Firefox verhelpen

Als u problemen met Messenger voor Firefox ondervindt, kunt u Facebook Messenger proberen uit te schakelen en daarna weer in te schakelen:

1. Klik op de knop Facebook in de werkbalk en selecteer Verwijderen uit Firefox.
  2. U ziet een dialoogvenster voor bevestiging dat vraagt of u zeker weet dat u de functie wilt verwijderen. Klik op Facebook Messenger verwijderen om de functie volledig uit te schakelen.
  3. Messenger zou volledig moeten zijn uitgeschakeld.
  4. Meld u weer aan bij uw Facebook-account op facebook.com.
  5. Bezoek facebook.com/about/messenger-for-firefox.
  6. Klik op de groene knop Inschakelen. De Messenger-zijbalk wordt geopend en er wordt een bevestigingsbericht getoond.
  7. Klik op OK in het bevestigingsbericht om de functie in te schakelen.
  1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Services.
  2. Klik op de knop Verwijderen voor Facebook Messenger. Messenger zou volledig uit Firefox moeten zijn verwijderd.
  3. Meld u aan bij uw Facebook-account op facebook.com.
  4. Bezoek facebook.com/about/messenger-for-firefox.
  5. Klik op de groene knop Inschakelen. De Messenger-zijbalk wordt geopend en er wordt een bevestigingsbericht getoond.
  6. Klik op OK in het bevestigingsbericht om de functie in te schakelen.