Bijdragen aan Firefox OS, zelfs als u niet technisch bent en nog geen apparaat hebt!

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Wees onderdeel van het nieuwe mobiele besturingssysteem van Mozilla!

Hierbij bent u uitgenodigd om in onze tweewekelijkse Helpartikeldag met ons aan de Mozilla Support-wiki te werken. Ja, deze ondersteuningswebsite is een wiki!

Ons doel is het verkrijgen van 10 extra medewerkers aan de Engelse support-wiki voor Firefox OS.

Als u virtueel wilt deelnemen:

1. Download hier de Firefox OS simulator-add-on: Firefox OS Simulator ophalen
  2. Probeer de Firefox OS-smartphone-apps en -functies uit en kies iets dat u graag wilt documenteren.
  3. Meld u aan en maak hier een nieuw helpartikel aan: Nieuw kennisbankartikel aanmaken

Dit kan een eenvoudig artikel in 3 stappen zijn (we willen kleine artikelen voor eenvoudig gebruik op een mobiele telefoon). Dit is een voorbeeldartikel: Contact toevoegen

Klik op Edit article, knip en plak daarna de wiki-voorbeeldtekst in uw nieuwe artikel en wijzig de bewoordingen voor uw procedure.

Hier zijn een aantal Firefox OS-apps die meer documentatie nodig hebben:

Call settings
   Utility tray
   App permissions
   Browser
   Developer settings

We hebben ook een lijst van bestaande Firefox OS-artikelen die meer wijzigingen nodig hebben: Article needs changes

Ook zijn we met een aantal kleine artikelen bezig die uw hulp kunnen gebruiken!

Het doel is het hebben van 50 medewerkers die dagelijks artikelen of bewerkingen bij de kennisbank-wiki indienen, in plaats van de gebruikelijke 40. Gaat u een van ons worden?!

Dank aan alle nieuwe Firefox OS KB-medewerkers: mandel, feer56, satdav, hermina_condei, zombie, expresssive, tjovanovic, iNerd, rnewman, ariestiyansyah, yalam96 en Tom Farrow!

We zien u graag deelnemen aan dit wereldwijze evenement *“de periode is verlengd tot het einde van juli 2013”* om goede ondersteuningsartikelen aan te maken voor de gebruikers van smartphones die door Firefox OS worden aangedreven. Wees de toekomst.