Een hoofdwachtwoord gebruiken in Firefox voor Android

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 22804
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: u
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Firefox kan gebruikersnamen en wachtwoorden opslaan die u gebruikt voor het benaderen van onlineservices, zoals bankieren en e-mail. Omte voorkomen dat iemand anders uw accounts benadert als hij of zij over uw apparaat beschikt, kunt u een hoofdwachtwoord instellen. Dit artikel legt uit hoe u een hoofdwachtwoord kunt gebruiken.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste versie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/mobile.

masterpassword0-mobile

Hoe werkt het hoofdwachtwoord?

Nadat u een hoofdwachtwoord hebt gedefinieerd, zal telkens wanneer Firefox toegang tot uw opgeslagen wachtwoorden nodig heeft worden gevraagd dit in te voeren. Hierdoor worden de gebruikersnamen en wachtwoorden die u hebt opgeslagen “ontgrendeld” en zal Firefox deze op diverse websites telkens automatisch voor u invullen. Zodra u klaar bent met browsen, kunt u Firefox afsluiten en daarmee uw gebruikersnamen en wachtwoorden “vergrendelen”.

Noot: mogelijk sluit het Android-systeem op uw apparaat Firefox automatisch af om systeembronnen vrij te maken wanneer u een andere app gebruikt. Als dat gebeurt, zal bij het terugschakelen naar Firefox opnieuw worden gevraagd uw hoofdwachtwoord in te voeren.

Hoe stel ik een hoofdwachtwoord in?

Standaard gebruikt Firefox geen hoofdwachtwoord om uw opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden te beschermen. Doe het volgende om een hoofdwachtwoord in te stellen:

1. Veeg naar links en tik op de knop Gereedschappen.
  2. Als u zich nog niet op het scherm Voorkeuren bevindt, tik dan op het tabblad Voorkeuren boven in het venster.
  3. Scroll omlaag naar de voorkeuren voor Privacy & beveiliging en tik op het selectievakje bij Hoofdwachtwoord gebruiken.

masterpassword1-mobile
  4. Typ in het invoerveld een wachtwoord in.
    Tip: onthoud dat uw wachtwoord iets is wat u makkelijk kunt onthouden, maar wat moeilijk is voor anderen om te raden. Zie Veilige wachtwoorden aanmaken om uw identiteit veilig te houden om te lezen hoe u dit kunt doen.
    masterpassword3-mobile
  5. Tik op OK om het hoofdwachtwoord in te stellen.

Hoe verwijder ik een hoofdwachtwoord?

Als u geen hoofdwachtwoord meer wilt gebruiken, kunt u het eenvoudig verwijderen:

1. Veeg naar links en tik op de knop Gereedschappen.
  2. Als u zich nog niet op het scherm Voorkeuren bevindt, tik dan op het tabblad Voorkeuren boven in het venster.
  3. Scroll omlaag naar de voorkeuren voor Privacy & beveiliging en tik op het selectievakje bij Hoofdwachtwoord gebruiken.
  4. Typ in het invoerveld uw hoofdwachtwoord in.

masterpassword4-mobile
  5. Klik op OK om het hoofdwachtwoord te verwijderen.

Wat kan ik doen als ik mijn hoofdwachtwoord ben vergeten?

Als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten, zult u het moeten herinitialiseren:

Waarschuwing: het herinitialiseren van uw hoofdwachtwoord zal al uw opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden verwijderen.
  1. Tik op de locatiebalk boven in de pagina, voer het volgende adres in: chrome://pippki/content/resetpassword.xul en tik daarna op Enter.
  2. De pagina “Hoofdwachtwoord herinitialiseren” zal verschijnen. Tik op de knop Herinitialiseren om uw hoofdwachtwoord opnieuw in te stellen.