Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?

In Firefox kunt u aan websites laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd. Dit artikel legt uit wat volgen is en hoe u de functie Niet volgen kunt aanzetten.

Volgen

De meeste grotere websites volgen het gedrag van hun gebruikers en leveren of verkopen deze gegevens daarna door aan andere bedrijven. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor het tonen van advertenties, producten of diensten die speciaal aan u zijn gericht. Firefox bevat een functie met de naam Niet volgen, waarmee u elke website die u bezoekt, hun adverteerders en andere inhoudsproviders kunt laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd.

Het rekening houden met deze instelling is vrijblijvend – er wordt niet van individuele websites verwacht dat zij die respecteren. Websites die dat wel doen zullen als het goed is stoppen met het volgen van uw gedrag, zonder dat hiervoor actie van uw kant nodig is. Het aanzetten van deze functie heeft geen invloed op het kunnen aanmelden bij websites of het door Firefox laten onthouden van uw privégegevens, zoals de inhoud van winkelmandjes, locatiegegevens of aanmeldingsgegevens.

Noot: mogelijk ziet u minder relevante advertenties op websites als u de optie Niet volgen hebt geactiveerd.

De functie Niet volgen is standaard uitgeschakeld. Doe het volgende om deze in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Plaats een vinkje bij Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil wordenWebsites vragen niet te volgen.
    do not track fx38 do not track fx42
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

De functie Niet volgen is standaard uitgeschakeld. Doe het volgende om deze in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Klik op uw instellingen voor Niet volgen beheren.
  4. Plaats een vinkje bij Niet volgen gebruiken.
    do not track fx46
  5. Klik op OK.
  6. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

De functie Niet volgen is standaard uitgeschakeld, behalve in Privénavigatie, waarin het altijd is ingeschakeld. Doe het volgende om Niet volgen in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Klik op uw instellingen voor Niet volgen beheren.
  4. Plaats een vinkje bij Altijd Niet volgen toepassen.
    Fx49Privacy-DoNotTrack
  5. Klik op OK.
  6. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.