Hoe weet ik of mijn verbinding met een website is beveiligd?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 140704
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie
Werk uw versie van Firefox bij voor de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

De website-identiteitsknop (een hangslot) verschijnt in uw adresbalk zodra u een beveiligde website bezoekt. Hierdoor kunt u snel te weten komen of de verbinding met de website die u bekijkt is versleuteld, en in sommige gevallen wie de eigenaar van de website is. De knop kan u helpen kwaadwillende websites te vermijden die proberen belangrijke gegevens van u te verkrijgen.

site identity

De website-identiteitsknop bevindt zich in de adresbalk, links van het internetadres. Bij het bezoeken van een website zal de website-identiteitsknop in de meeste gevallen een groen hangslot zijn.

green lock 42

In bepaalde bijzondere gevallen kan de knop ook een grijs hangslot met een gele waarschuwingsdriehoek of een als defect gemarkeerd hangslot (een hangslot dat in rood is doorgestreept) zijn.

blocked secure 42orange triangle grey lock 42unblocked mixed content 42

Noot: door op de knop Site Info button links van de adresbalk te klikken, wordt het Beheercentrum zichtbaar, waarmee u meer gedetailleerde informatie over de beveiligingsstatus van de verbinding kunt bekijken en enkele beveiligings- en privacyinstellingen kunt wijzigen.

Waarschuwing: verzend geen enkele vorm van gevoelige gegevens (zoals bankiergegevens, creditcardgegevens, sofinummers etc.) naar een website zonder het hangslotpictogram in de adresbalk - in dit geval wordt noch geverifieerd dat u met de bedoelde website communiceert, noch zijn uw gegevens veilig ten opzichte van afluisteren!

Groen hangslot

Een groen hangslot (met of zonder een naam van de organisatie) geeft het volgende aan:

• U bent zeker verbonden met de website waarvan het adres in de adresbalk wordt weergegeven; de verbinding is niet onderschept.
  • De verbinding tussen Firefox en de website is versleuteld om afluisteren te voorkomen.

green lock address bar 42

Een groen hangslot plus de naam van het bedrijf of de organisatie, ook in het groen, betekent dat deze website een Extended Validation (EV)-certificaat gebruikt. Een EV-certificaat is een speciaal type websitecertificaat dat een significant rigoureuzer identiteitsverificatieproces vereist dan andere typen certificaten.

site identitysite identity fx39 Linux en

Voor websites die EV-certificaten gebruiken, geeft de website-identiteitsknop zowel een groen hangslot als de juridische naam van het bedrijf of de organisatie en locatie van de eigenaar van de website weer, zodat u weet wie deze beheert. Zo is bijvoorbeeld te zien dat de Mozilla Foundation eigenaar is van mozilla.org.

Grijs hangslot met gele waarschuwingsdriehoek

Een grijs slot met een gele waarschuwingsdriehoek geeft aan dat de verbinding tussen Firefox en de website slechts gedeeltelijk is versleuteld en dat afluisteren niet wordt voorkomen. Dit verschijnt ook op websites met zelfondertekende certificaten die niet door een vertrouwde instantie zijn uitgegeven.

grey lock yellow tri url bar 42

Voor informatie over wat ‘gedeeltelijk versleuteld’ betekent, zie Blokkering van gemengde inhoud in Firefox. Dit is een probleem dat de ontwikkelaar van de website moet verhelpen.

Noot: verzend geen enkele vorm van gevoelige gegevens (zoals bankiergegevens, creditcardgegevens, sofinummers etc.) naar websites waarvan de website-identiteitsknop een pictogram met een gele waarschuwingsdriehoek bevat.

Grijs hangslot in rood doorgestreept

Een hangslot dat in rood is doorgestreept geeft aan dat de verbinding tussen Firefox en de website slechts gedeeltelijk is versleuteld en dat afluisteren of man-in-the-middle-aanvallen niet worden voorkomen.

lock red strikethrough 42

Dit pictogram zal niet verschijnen, tenzij u blokkering van gemengde inhoud hebt uitgeschakeld.

Noot: verzend geen enkele vorm van gevoelige gegevens (zoals bankiergegevens, creditcardgegevens, sofinummers etc.) naar websites waarvan de website-identiteitsknop een pictogram met een grijs hangslot dat in rood is doorgestreept bevat.