Hoe weet ik of ik de 32-bits of 64-bits versie van Firefox heb?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 127957
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

Voor 64-bits besturingssystemen in Windows 7 en hoger zijn zowel 32-bits als 64-bits versies van Firefox beschikbaar. Zie deze blogpost voor meer info over 64-bits Firefox.

Niet zeker of u de 32-bits of de 64-bits versie van Firefox gebruikt? Dit artikel legt uit hoe u dit te weten komt.

Useragent

De useragent (of gebruikersagent) identificeert uw browser bij websites en bevat informatie over uw besturingssysteem en browserversie. Dit kan een handige manier zijn om vast te stellen welke versie van Firefox actief is.

Om uw useragent te vinden, klikt u op de menuknop van Firefox New Fx Menu, daarna op Help Help-29 en selecteert u Probleemoplossingsinformatie. Hierdoor wordt de pagina Probleemoplossingsinformatie geopend.

User Agent Fx42.0

Zoek in de sectie Toepassingsbasics van deze pagina naar de vermelding Useragent en kijk naar de informatie tussen de haakjes.

Als u dit zietWat het betekent
Win64; x6464-bits Firefox
WOW6432-bits Firefox in 64-bits Windows
(geen van bovenstaande)U gebruikt 32-bits Windows en kunt geen 64-bits Firefox gebruiken

Programmalijst van Windows

U kunt de geïnstalleerde versie van Firefox ook controleren vanuit de lijst van geïnstalleerde programma’s in Windows. Open het Configuratiescherm van Windows, klik op Programma’s, en daarna op Programma’s en onderdelen.Open de Instellingen van Windows, klik op Systeem, en daarna op Apps en onderdelen. Hierdoor wordt een lijst getoond van software die op dat moment op uw systeem is geïnstalleerd.

Om te zien of de 32-bits of de 64-bits versie van Firefox is geïnstalleerd, zoekt u naar Mozilla Firefox in de lijst van programma’s. De programmanaam bevat de Firefox-versie en, tussen haakjes, de bitversie en taal. Als de programmanaam x86 bevat, is de 32-bits versie van Firefox geïnstalleerd. Als de programmanaam x64 bevat, is de 64-bits versie van Firefox geïnstalleerd.
Noot: als u een andere versie hebt geïnstalleerd zonder de eerste te verwijderen, kan zowel de 32-bits als de 64-bits programmaversie van Firefox worden vermeld. Als u niet beide versies wilt gebruiken, kunt u de niet-gewenste versie verwijderen. Het verwijderingsprogramma van Firefox verwijdert geen gebruikersgegevens van Firefox, zoals wachtwoorden of bladwijzers.
Als u wilt overstappen naar de 64-bits versie van Firefox, zie dan Overstappen van de 32-bits naar de 64-bits versie van Firefox.