Hoe stel ik Firefox Sync in? | Handleiding

Hoe stel ik Firefox Sync in?

Wanneer u Firefox Sync op uw computer instelt, worden al uw gegevens en voorkeuren (zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden, open tabbladen en geïnstalleerde add-ons) veilig op de Mozilla-servers opgeslagen. Al deze gegevens kunt u tussen al uw apparaten delen. Dit artikel toont hoe u Firefox Sync op uw apparaten kunt instellen.

Deel 1: Firefox Sync instellen op een computer

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefoxhet menu Extra en selecteer Sync instellen. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Een nieuwe account aanmaken.
  3. Vul uw accountdetails in:
    Sync Setup 10 - Win
    • Voer uw e-mailadres in.
    • Kies een wachtwoord en voer dit een tweede keer in om er zeker van te zijn dat u het juist hebt ingevoerd.
    • Ga akkoord met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
    • Bevestig dat u geen robot bent!
    • Klik op Sync-opties om de gegevens die worden gesynchroniseerd te wijzigen. Standaard worden uw bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.Standaard worden uw add-ons, bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.
    • Klik tot slot op Volgende.
  4. U ziet een melding met de tekst Set-up voltooid!. Klik op Sluiten om het voortgangsvenster te sluiten en terug te gaan naar Firefox. Geen zorgen, uw gegevens zullen op de achtergrond verder worden versleuteld en geüpload.
    Noot: deze eerste synchronisatie zou snel moeten plaatsvinden, maar kan meer dan 30 minuten duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die moeten worden gesynchroniseerd.
  1. Klik in de menubalk op het menu Extra en selecteer Sync instellen. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Een nieuwe account aanmaken.
  3. Vul uw accountdetails in:
    Sync Setup 10 - Mac
    • Voer uw e-mailadres in.
    • Kies een wachtwoord en voer dit een tweede keer in om er zeker van te zijn dat u het juist hebt ingevoerd.
    • Ga akkoord met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
    • Bevestig dat u geen robot bent!
    • Klik op Sync-opties om de gegevens die worden gesynchroniseerd te wijzigen. Standaard worden uw bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.Standaard worden uw add-ons, bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.
    • Klik tot slot op Verdergaan.
  4. U ziet een melding met de tekst Set-up voltooid!. Klik op Sluiten om het voortgangsvenster te sluiten en terug te gaan naar Firefox. Geen zorgen, uw gegevens zullen op de achtergrond verder worden versleuteld en geüpload.
    Noot: deze eerste synchronisatie zou snel moeten plaatsvinden, maar kan meer dan 30 minuten duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die moeten worden gesynchroniseerd.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Sync instellen. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Een nieuwe account aanmaken.
  3. Vul uw accountdetails in:
    Sync Setup 10 - Lin
    • Voer uw e-mailadres in.
    • Kies een wachtwoord en voer dit een tweede keer in om er zeker van te zijn dat u het juist hebt ingevoerd.
    • Ga akkoord met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
    • Bevestig dat u geen robot bent!
    • Klik op Sync-opties om de gegevens die worden gesynchroniseerd te wijzigen. Standaard worden uw bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.Standaard worden uw add-ons, bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.
    • Klik tot slot op Volgende.
  4. U ziet een melding met de tekst Set-up voltooid!. Klik op Sluiten om het voortgangsvenster te sluiten en terug te gaan naar Firefox. Geen zorgen, uw gegevens zullen op de achtergrond verder worden versleuteld en geüpload.
    Noot: deze eerste synchronisatie zou snel moeten plaatsvinden, maar kan meer dan 30 minuten duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die moeten worden gesynchroniseerd.

Deel 2: de code voor eenvoudige set-up ophalen op een ander apparaat

De code ophalen op een Android-apparaat

1. Tik op de knop Menu (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) , kies Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) en tot slot Sync.
  2. De code voor het toevoegen van dit apparaat verschijnt.

sync_recovery3

De code ophalen op een andere computer

Voer deze stappen uit op de tweede computer die u aan Firefox Sync probeert toe te voegen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik op het tabblad Sync.
  3. Klik op Firefox Sync instellen.
    Sync Setup 1
  4. Klik onder Ik heb al een Firefox Sync-account op Verbinden en de code voor het toevoegen van deze computer zal worden weergegeven.
    Comp Code
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefoxhet menu Extra en selecteer Sync instellen…. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Ik heb een account.
  3. De code voor het toevoegen van deze computer zal worden weergegeven.
    Pair - Win
  1. Klik in de menubalk op het menu Extra en selecteer Sync instellen…. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Ik heb een account.
  3. De code voor het toevoegen van deze computer zal worden weergegeven.
    Pair - Mac
  1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Sync instellen…. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Ik heb een account.
  3. De code voor het toevoegen van deze computer zal worden weergegeven.
    Pair - Lin

Deel 3: uw andere apparaat verbinden met uw Sync-account

Voer de set-upcode in op uw computer om uw andere apparaat met uw Sync-account te verbinden

1. Klik in de sectie Firefox Sync-account op Een apparaat toevoegen. Het venster Een apparaat toevoegen zal worden geopend.
    Add Device Win1 Add Device Mac1 Add Device Lin1

2. Voer in het venster Een apparaat toevoegen de code in zoals deze op uw tweede apparaat wordt weergegeven. Klik daarna op VolgendeVerdergaan.
    Add Device Win2 Add Device Mac2 Add Device Lin2
  3. Zodra de code is geaccepteerd, ziet u een melding Apparaat verbonden en zal uw apparaat direct beginnen met de synchronisatie. Klik op VoltooienKlaar om het set-upvenster te sluiten en naar het paneel Sync terug te keren.
    Add Device Win3 Add Device Mac3 Add Device Lin3
  1. Klik op de knop Startpagina (of typ about:home in de locatiebalk) om de standaard Firefox-startpagina zichtbaar te maken.
  2. Klik onder in de startpagina op de koppeling Een apparaat koppelen. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
    Add Device - Win 1 Add Device - Mac 1 Add Device - Lin 1
  3. Voer de code van twaalf tekens die op uw andere apparaat werd gegenereerd in en klik op VolgendeVerdergaan.
    Add Device - Win 2 Add Device - Mac 2 Add Device - Lin 2
  4. Zodra de code is geaccepteerd, ziet u een melding Apparaat verbonden en zal uw apparaat direct beginnen met de synchronisatie. Klik op VoltooienKlaar om het set-upvenster te sluiten.
  1. Klik op de knop Startpagina (of typ about:home in de locatiebalk) om de standaard Firefox-startpagina zichtbaar te maken.
  2. Klik onder in de startpagina op de koppeling Sync om het instellingenvenster van Sync te openen.
    Home Page Sync Button - Win Home Page Sync Button - Mac Home Page Sync Button - Lin
  3. Klik daarna op de koppeling Een apparaat koppelen. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
    Pair a device - Win Pair a device - Mac Pair a device - Lin
  4. Voer de code van twaalf tekens die op uw andere apparaat werd gegenereerd in en klik op VolgendeVerdergaan.
    Add Device - Win 2 Add Device - Mac 2 Add Device - Lin 2
  5. Zodra de code is geaccepteerd, ziet u een melding Apparaat verbonden en zal uw apparaat direct beginnen met de synchronisatie. Klik op VoltooienKlaar om het set-upvenster te sluiten.

Wat als ik niet in de buurt van mijn computer ben?

Voer deze stappen uit op het apparaat dat u aan Firefox Sync probeert toe te voegen.
Als u een apparaat aan Firefox Sync probeert toe te voegen en zich niet in de buurt van uw computer bevindt om de code in te voeren, kunt u dit toch voor elkaar krijgen door uw accountgegevens in te voeren

Een Android-apparaat verbinden met Firefox Sync

Voer deze stappen uit in Firefox voor mobiel op uw Android-apparaat.

1. Tik op de knop Menu (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) , kies Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) en tot slot Sync.
  2. Tik op de koppeling “Uitgebreide configuratie…”.

sync_recovery3
  3. Voer daarna uw accountnaam (e-mailadres), wachtwoord en herstelsleutel in en tik op Verbinden.

sync_recovery4

Een andere computer verbinden met Firefox Sync

Voer deze stappen uit op de tweede computer die u aan Firefox Sync probeert toe te voegen.

1. Klik op Firefox Sync instellen.
    Sync Setup 1
  2. Klik op Ik heb een Firefox Sync-account.
  3. Voer uw e-mailadres en wachtwoord voor Sync in en klik daarna op VolgendeVerdergaan.
  4. Voer uw Sync-sleutel in en klik daarna op VolgendeVerdergaan.
    Add comp 2
    Uw Sync-sleutel is een lange reeks met tekens die voor u werd aangemaakt tijdens het instellen van uw Sync-account. U kunt deze sleutel vinden door de instructies in het artikel Waar kan ik mijn Sync-sleutel vinden? te volgen.
    Uw herstelsleutel is een lange reeks met tekens die voor u werd aangemaakt tijdens het instellen van uw Sync-account. U kunt deze sleutel vinden door de instructies in het artikel Waar kan ik mijn herstelsleutel vinden? te volgen.
  5. U zult een scherm zien met de tekst Set-up voltooid. Klik op VoltooienKlaar om het toevoegen van deze computer aan uw Sync-account te voltooien.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefoxhet menu Extra en selecteer Sync instellen. Het menu Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Ik heb een account.
  3. Aangezien u zich niet in de buurt van uw computer waarop Sync al is ingesteld bevindt, klikt u op de koppeling Ik heb het apparaat niet bij me.
  4. Meld u aan bij uw Sync-account:
    • Voer het e-mailadres van uw account in.
    • Voer uw wachtwoord in.
    • Voer uw herstelsleutel in.
    • Klik daarna op Volgende.
  5. U ziet een scherm met de tekst Set-up voltooid. Klik op Voltooien om het toevoegen van dit apparaat aan uw Sync-account te voltooien.
  1. Klik in de menubalk op het menu Extra en selecteer Sync instellen. Het menu Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Ik heb een account.
  3. Aangezien u zich niet in de buurt van uw computer waarop Sync al is ingesteld bevindt, klikt u op de koppeling Ik heb het apparaat niet bij me.
  4. Meld u aan bij uw Sync-account:
    • Voer het e-mailadres van uw account in.
    • Voer uw wachtwoord in.
    • Voer uw herstelsleutel in.
    • Klik daarna op Volgende.
  5. U ziet een scherm met de tekst Set-up voltooid. Klik op Klaar om het toevoegen van dit apparaat aan uw Sync-account te voltooien.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Sync instellen. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Ik heb een account.
  3. Aangezien u zich niet in de buurt van uw computer waarop Sync al is ingesteld bevindt, klikt u op de koppeling Ik heb het apparaat niet bij me.
  4. Meld u aan bij uw Sync-account:
    • Voer het e-mailadres van uw account in.
    • Voer uw wachtwoord in.
    • Voer uw herstelsleutel in.
    • Klik daarna op Volgende.
  5. U ziet een scherm met de tekst Set-up voltooid. Klik op Voltooien om het toevoegen van dit apparaat aan uw Sync-account te voltooien.
Zie Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox? om te kiezen welke gegevens u wilt synchroniseren.

Een apparaat verwijderen van Firefox Sync

Een computer verwijderen van Firefox Sync

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Ga naar het paneel Sync en klik op Dit apparaat ontkoppelen. Er verschijnt een prompt.

unlink win old sync unlink mac old sync
  3. Klik op Ontkoppelen ter bevestiging. De gegevens van uw apparaat worden niet meer gesynchroniseerd met de Sync-gegevens van de server, en u wordt bij uw Sync-account afgemeld.

Een Android-apparaat verwijderen van Firefox Sync

1. Open het menu Instellingen van uw apparaat (niet het menu Instellingen van Firefox).
  2. Tik onder Accounts of Accounts en Sync op Firefox.
  3. Tik op de naam van uw account (doorgaans uw e-mailadres) om de accountinstellingen weer te geven.
  4. Tik op het menu in de rechterbovenhoek van uw apparaat en kies Account verwijderen.

Deel 1: een Firefox Sync-account aanmaken

U hoeft dit gedeelte slechts eenmaal uit te voeren. Start Firefox op uw favoriete apparaat en kies hieronder de juiste instructies.

Registreren voor Firefox Sync op uw computer

1. Klik op de menuknop new fx menu en daarna op Aanmelden bij Sync. De pagina Firefox Sync wordt geopend.
    Sync 29
    Noot: als u geen sectie Sync in het menu ziet, bent u bij de oude versie van Sync aangemeld. Zie Bijwerken naar het nieuwe Firefox Sync.
  2. Klik op de knop Beginnen.
  3. Vul het formulier in om een account aan te maken en klik op Volgende. U bent er bijna!
  4. Controleer uw e-mail voor de verificatiekoppeling en klik hierop om uw account te bevestigen. U kunt beginnen! Ga naar Deel 2 om uw andere apparaten met Firefox Sync te verbinden.

Registreren voor Firefox Sync op uw Android-apparaat

1. Tik op de knop Menu (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) en selecteer Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Tik op Sync en daarna op de knop Beginnen.
  3. De pagina Een Firefox-account aanmaken wordt in een nieuw tabblad geopend.
  4. Vul het formulier in om een account aan te maken en klik op Volgende. U bent er bijna!
  5. Controleer uw e-mail voor de verificatiekoppeling en klik hierop om uw account te bevestigen. U kunt beginnen! Ga naar Deel 2 om uw andere apparaten met Firefox Sync te verbinden.

Deel 2: extra apparaten met Firefox Sync verbinden

Alles wat u hoeft te doen is u aanmelden, en Sync doet de rest. Noteer het e-mailadres en wachtwoord dat u in Deel 1 hebt gebruikt. U hebt deze later nodig om uw andere apparaten te verbinden.

Een andere computer verbinden met Firefox Sync

1. Klik op de menuknop new fx menu en daarna op Aanmelden bij Sync.
  2. Klik op de knop Beginnen om de pagina Een Firefox-account aanmaken te openen.
  3. Klik onder in de pagina op de koppeling Hebt u al een account? Meld u aan.
    Sync sign in - 29
  4. Voer het e-mailadres en wachtwoord in dat u hebt gebruikt om uw nieuwe Sync-account aan te maken.
  5. Nadat u bent aangemeld zal Firefox Sync beginnen met het synchroniseren van uw gegevens tussen uw verbonden apparaten.

Een Android-apparaat verbinen met Firefox Sync

1. Tik op de knop Menu (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) en selecteer Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Tik op Sync en daarna op de knop Beginnen.
  3. Klik onder in de pagina op de koppeling Hebt u al een account? Meld u aan.
  4. Nadat u bent aangemeld zal Firefox Sync beginnen met het synchroniseren van uw gegevens tussen uw verbonden apparaten.
Zie Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox? om te kiezen welke gegevens u wilt synchroniseren.

Een apparaat verwijderen van Firefox Sync

Een computer verwijderen van Firefox Sync

1. Klik op de menuknop new fx menu om het menu uit te vouwen.
  2. Klik op de naam van uw Sync-account (doorgaans uw e-mailadres) om de voorkeuren van Sync te openen.
  3. Klik op Verbinding verbreken. Uw apparaat zal niet meer worden gesynchroniseerd.

Een Android-apparaat verwijderen van Firefox Sync

1. Open het menu Instellingen van uw apparaat (niet het menu Instellingen van Firefox).
  2. Tik onder Accounts of Accounts en Sync op Firefox.
  3. Tik op de naam van uw account (doorgaans uw e-mailadres) om de accountinstellingen weer te geven.
  4. Tik op het menu in de rechterbovenhoek van uw apparaat en kies Account verwijderen.

Deel dit artikel: http://mzl.la/KpeZJw