Hoe maak ik een schermafbeelding van mijn probleem? | Handleiding

Hoe maak ik een schermafbeelding van mijn probleem?

Een schermafbeelding is een afbeelding van uw computerscherm of gedeelte van het scherm. Op het forum van Mozilla Support willen we niet dat gebruikers verlegen zijn over het toevoegen van schermafbeeldingen. Een foto zegt meer dan duizend woorden en kan lang meegaan bij het uitleggen van een probleem.

Een schermafbeelding maken in Windows

Als u het scherm eenmaal hebt gepositioneerd zoals u de schermafbeelding wilt maken:

1. Druk op de knop Print Screen, Prnt Scrn of prt sc (afhankelijk van uw toetsenbord). Deze toets is doorgaans in het gedeelte rechtsboven op uw toetsenbord te vinden. Als u alleen het actieve venster wilt vastleggen, houdt u tegelijkertijd de Alt-toets ingedrukt.
  2. Ga naar het menu Start van Windows en open het programma Microsoft Paint vanuit de lijst Programma’s (kijk onder Bureau-accessoires).
  3. Klik zodra Paint is geopend op Plakken en uw schermafbeelding zal verschijnen.
  4. Sla uw afbeelding op als een PNG-bestand, op een makkelijk te vinden locatie zoals uw bureaublad.

U hebt nu een schermafbeelding die u aan uw forumvraag kunt toevoegen door op de knop Bladeren… onder het veld Post a Reply te klikken.

Hulpmiddelen

Een schermafbeelding maken op Mac

Als u het scherm eenmaal hebt gepositioneerd zoals u de schermafbeelding wilt maken:

• Om het scherm vast te leggen houdt u de command-toets samen met de Shift-toets ingedrukt, waarna u op 3 drukt.
  • Om een bepaalde sectie vast te leggen houdt u de command-toets samen met de Shift-toets ingedrukt, waarna u op 4 drukt; selecteer daarna het gebied dat u wilt kopiëren.
  • Om een bepaald venster vast te leggen houdt u de command-toets samen met de Shift-toets ingedrukt, waarna u op 4 drukt; druk daarna op de spatiebalk. U kunt dan op een venster klikken om het vast te leggen.

Het resultaat is een PNG-bestand op uw bureaublad, genaamd Afbeelding 1. U hebt nu een schermafbeelding die u aan uw forumvraag kunt toevoegen door op de knop Bladeren… onder het veld Post a Reply te klikken.

Hulpmiddelen

Een schermafbeelding maken in Gnu/Linux

Als u het scherm eenmaal hebt gepositioneerd zoals u de schermafbeelding wilt maken:

• Klik in Ubuntu op het menu Toepassingen, ga naar de map Hulpmiddelen en selecteer Schermafdruk maken.
  • In distributies die de KDE-omgeving gebruiken (Kubuntu, OpenSUSE etc.), KSnapshot
  • In distributies die de Gnome-bureaubladomgeving gebruiken (Debian, Trisquel, Fedora etc.), Gnome-screenshot
  • In de meeste andere distributies kunt u ook, afhankelijk van uw bureaubladbeheerder, de toets Print Screen of Prnt Scrn gebruiken om uw schermafbeelding als volgt vast te leggen:
    • Print Screen: hele scherm
    • Alt + Print Screen: huidige venster
    • Shift + Print Screen: geselecteerde rechthoek op het scherm
    • Ctrl gecombineerd met een van de bovenstaande toetsen zal de schermafbeelding naar het klembord kopiëren

U hebt nu een schermafbeelding die u aan uw forumvraag kunt toevoegen door op de knop Bladeren… onder het veld Post a Reply te klikken.

Hulpmiddelen

Deel dit artikel: http://mzl.la/1BASaxT