Hoe maak ik een schermafbeelding van mijn probleem?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 35692
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update (0)
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Een schermafbeelding is een afbeelding van uw computerscherm of gedeelte van het scherm. Op het Firefox-ondersteuningsforum willlen we niet dat gebruikers verlegen zijn over het toevoegen van schermafbeeldingen. Een foto zegt meer dan duizend woorden en kan lang meegaan bij het uitleggen van een Firefox-probleem.

Een schermafbeelding maken in Windows

Als u het scherm eenmaal hebt gepositioneerd zoals u de schermafbeelding wilt maken:

1. Druk op de knop Print Screen, Prnt Scrn of prt sc (afhankelijk van uw toetsenbord). Deze toets is doorgaans te vinden in het gedeelte rechtsboven op uw toetsenbord. Als u alleen het actieve venster wilt vastleggen, houdt u tegelijkertijd de Alt-toets ingedrukt.
  2. Ga naar het menu Start van Windows en open het programma Microsoft Paint vanuit de lijst Programma’s (kijk onder Bureau-accessoires).
  3. Klik zodra Paint is geopend op Plakken en uw schermafbeelding zal verschijnen.
  4. Sla uw afbeelding op als een PNG-bestand, op een makkelijk te vinden locatie zoals uw bureaublad.

U hebt nu een schermafbeelding die u aan uw forumvraag kunt toevoegen door op de knop Bladeren… onder het veld Post a Reply te klikken.

Hulpmiddelen

Een schermafbeelding maken op Mac

Als u het scherm eenmaal hebt gepositioneerd zoals u de schermafbeelding wilt maken:

• Om het scherm vast te leggen houdt u de command-toets samen met de Shift-toets ingedrukt, waarna u op 3 drukt.
  • Om een bepaalde sectie vast te leggen houdt u de command-toets samen met de Shift-toets ingedrukt, waarna u op 4 drukt; selecteer daarna het gebied dat u wilt kopiëren.
  • Om een bepaald venster vast te leggen houdt u de command-toets samen met de Shift-toets ingedrukt, waarna u op 4 drukt; druk daarna op de spatiebalk. U kunt dan op een venster klikken om het vast te leggen.

Het resultaat is een PNG-bestand op uw bureaublad, genaamd Afbeelding 1. U hebt nu een schermafbeelding die u aan uw forumvraag kunt toevoegen door op de knop Bladeren… onder het veld Post a Reply te klikken.

Hulpmiddelen

Een schermafbeelding maken in Linux

Als u het scherm eenmaal hebt gepositioneerd zoals u de schermafbeelding wilt maken:

• Klik in Ubuntu Linux op het menu Toepassingen, ga naar de map Hulpmiddelen en selecteer Schermafdruk maken.
  • In andere gevallen (afhankelijk van uw bureaubladbeheerder) kunt u KSnapshot of Gnome-screenshot gebruiken (of gebruik de toets Print Screen of Prnt Scrn om uw schermafbeelding vast te leggen).

U hebt nu een schermafbeelding die u aan uw forumvraag kunt toevoegen door op de knop Bladeren… onder het veld Post a Reply te klikken.

Hulpmiddelen