De Firefox-knop weergeven in plaats van de menuwerkbalk

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

De Firefox-knop is niet beschikbaar op Mac, omdat de menubalk onderdeel is van het Mac-besturingssysteem.

De oranje Firefox-knop (die bruin is in Ubuntu) is een nieuwe functie die in Firefox 4 is toegevoegd en de menubalk vervangt. De knop bevat de meest gebruikte functies en brengt deze onder in één menu. Als u het Firefox-venster maximaliseert, verschijnen uw tabbladen naast de Firefox-knop, waardoor meer ruimte voor alle andere zaken overblijft. Dit artikel beschrijft hoe u de knop kunt inschakelen als u deze niet ziet.

Orange Firefox Button - Win1

Orange Firefox Button - Win2

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste versie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/firefox.

Waarom zie ik de knop niet?

Om Firefox er meer als andere Windows XP-programma’s te laten uitzien wordt de menubalk weergegeven in plaats van de Firefox-knop, terwijl in Windows Vista en Windows 7 standaard de Firefox-knop wordt weergegeven.Om Firefox er als andere Linux-toepassingen te laten uitzien wordt de menubalk weergegeven in plaats van de Firefox-knop.

Hoe maak ik de knop zichtbaar?

Simpel! Schakel eenvoudig de menubalk uit! Dit doet u als volgt:

• Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de tabbladenstrook en vink Menubalk in het pop-upmenu uit.

Orange Firefox Button - Win3

Ik heb de knop geprobeerd en wil graag terug

Als u liever de menubalk ziet, schakelt u deze eenvoudig weer in.

• Klik met de rechtermuisknop op op een leeg gedeelte van de tabbladenstrook en vink Menubalk in het pop-upmenu aan.
Als u geen muis hebt, druk dan tegelijkertijd op de toetsen Alt en V, daarna op T en daarna op M.
Orange Firefox Button - Win4