Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox? | Handleiding

Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Met Firefox Sync kunt u bladwijzers, add-ons, navigatiegeschiedenis en andere websitegegevens tussen meerdere apparaten synchroniseren. Dit artikel legt uit hoe u deze instellingen kunt kiezen. Voor informatie over het opzetten van een Sync-account of het beheren van uw apparaten, zie Hoe stel ik Firefox Sync in?

Welke soorten gegevens kan ik tussen mijn apparaten delen?

U kunt de volgende soorten gegevens op uw apparaten synchroniseren:

• Tabbladen: uw geopende tabbladen op andere apparaten zullen worden opgeslagen in het menu Geschiedenis op uw computer, en in het tabblad Sync op uw Android-apparaat.
  • Bladwijzers: hiermee kunt u al uw favoriete websites op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Wachtwoorden: hierdoor worden uw aanmeldingsgegevens gesynchroniseerd. Als u een hoofdwachtwoord gebruikt, zal dit zijn uitgeschakeld.
  • Geschiedenis: hiermee kunt u websites de u in het verleden hebt bezocht op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Add-ons: plaats een vinkje in dit selectievakje als u uw add-ons op uw apparaten wilt synchroniseren. Add-ons voor de desktopversie van Firefox kunnen niet met de mobiele versies van Firefox worden gesynchroniseerd.
  • Voorkeuren: dit synchroniseert het gedrag van Firefox, zoals downloadacties en instellingen voor pop-upblokkering, tussen uw apparaten.

Sync-gegevens beheren op een computer

Noot: om veiligheidsredenen wordt het hoofdwachtwoord niet gesynchroniseerd, zelfs als wachtwoorden en voorkeuren zijn geselecteerd.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Vink in het paneel Sync de soorten gegevens aan die u wilt synchroniseren.
    oldsyncprefs Sync Pref 29 - Win Sync Pref 29 - Mac Sync Pref 29 - Lin
  3. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.Sluit het venster zodra u klaar bent. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Sync-gegevens beheren op een Android-apparaat

1. Tik op de knop Menu (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) en selecteer Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Tik op Sync en haal de vinkjes weg bij de items die u niet wilt synchroniseren. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen bij het afsluiten.

Deel dit artikel: http://mzl.la/MnTqus