Hoe kan ik helpen door prestatiegegevens voor mobiel te verzenden?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 22549
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste Auroraversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/firefox/channel/android#aurora/aurora-mobile.

Voor Mozilla-ontwikkelaars is het nuttig om te meten hoe Firefox zich in de echte wereld gedraagt. De Telemetry-functie levert deze mogelijkheid door prestatie- en gebruiksgegevens te verzenden. Terwijl u Firefox gebruikt, meet en verzamelt Telemetry niet-persoonlijke gegevens, zoals geheugengebruik, reactiesnelheid en het gebruik van functies. Deze gegevens worden op dagelijkse basis naar Mozilla verzonden en door ons gebruikt om Firefox voor u te verbeteren.

Telemetry is een opt-in-functie. Dit houdt in dat u Firefox specifiek moet vertellen deze gegevens te verzamelen en naar ons te verzenden. Zie ons privacybeleid (en) voor meer informatie over welke gegevens worden verzameld en hoe deze worden gebruikt.

Noot: Telemetry is een opt-out-functie bij de Firefox Aurora- en Firefox Nightly-ontwikkelkanalen. Dit houdt in dat Firefox deze gegevens standaard verzamelt en naar Mozilla verzendt.

Hoe schakel ik het verzenden van prestatiegegevens in of uit?

1. Nadat u Firefox hebt geïnstalleerd of bijgewerkt kunt u de volgende melding zien verschijnen: “Helpen Firefox te verbeteren door anonieme gebruiksgegevens naar Mozilla te verzenden?”
  2. Tik op Ja om dagelijkse gebruiksgegevens naar Mozilla te verzenden.

Ook kunt u dit op elk gewenst moment aanpassen in uw instellingen:

1. Tik op de knop Menu Android Menu Button onder het scherm, selecteer Meer en kies daarna Instellingen.

2. Vink in de sectie Privacy & beveiliging van uw Firefox-instellingen het selectievakje naast Prestatiegegevens verzenden aan of uit.