Hoe gebruikt Firefox voor Android de machtigingen die het vraagt?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 23868
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft hoe Firefox de rechten die het vraagt gebruikt en tegelijkertijd uw privacy en persoonlijke gegevens respecteert. Mozilla is toegewijd aan uw privacy: zie het Firefox-privacybeleid (en).

Firefox voor Mobiel gebruikt momenteel deze rechten:

• Uw locatie - Exacte (GPS-)locatie. De GPS-locatie wordt alleen gebruikt als u ervoor kiest uw locatie bij een website bekend te maken. Firefox zal uw locatie nooit zelf gebruiken of aan een website bekendmaken zonder uw toestemming. Lees meer over Firefox’ locatiebeheer.
  • Opslag - Aanpassen/verwijderen van SD-kaartinhoud. Firefox gebruikt dit recht om gedownloade bestanden naar de SD-kaart op te slaan. Firefox zal tevens eigen instellingen en geschiedenis op de SD-kaart opslaan als u de Android Settings-app gebruikt om Firefox naar SD-opslag te verplaatsen.
  • Hardwarebesturing - Foto’s en video’s maken. Wanneer een website vraagt een afbeeldingsbestand te uploaden, kunt u ervoor kiezen om een foto te nemen met de ingebouwde camera van uw apparaat. Firefox zal nooit een foto nemen of een video maken zonder dat u erom vraagt. Voor meer informatie, zie dit artikel over wat er nieuw is voor webontwikkelaars in Firefox 9.
  • Netwerkcommunicatie - Volledige internettoegang, netwerkstatus bekijken. Firefox gebruikt deze rechten om webpagina’s, add-ons en andere inhoud over het internet te downloaden.
  • Systeemhulpmiddelen - Snelkoppelingen installeren. Dit recht wordt door Firefox gebruikt om u bladwijzers of webapp-snelkoppelingen aan het thuisscherm van uw apparaat te laten toevoegen.
  • Systeemhulpmiddelen - Tegengaan dat de telefoon in slaap valt. De Adobe Flash-plug-in gebruikt dit recht in versies van Firefox die ondersteuning voor Flash bevatten.
  • Systeemhulpmiddelen - Globale systeeminstellingen aanpassen. Firefox gebruikt dit recht om uw Firefox Sync-account in of uit te schakelen wanneer u uw synchronisatie-instellingen wijzigt.
  • Uw accounts - Zich gedragen als een accountverificator, de accountlijst beheren, de verificatiegegevens van een account gebruiken. Als u Firefox Sync instelt, gebruikt Firefox deze rechten om uw Sync-account aan de synchronisatie-instellingen van Android toe te voegen.
  • Uw persoonlijke gegevens - Lezen en schrijven van geschiedenis en bladwijzers van de browser. Firefox gebruikt deze rechten om uw bladwijzers en navigatiegeschiedenis op te slaan. In een toekomstige versie kan het deze rechten ook gebruiken om u bladwijzers en geschiedenis van andere browsers op uw Android-apparaat te laten opslaan.