Hoe gebruik ik Niet volgen in Firefox voor Android?

De meeste grotere websites volgen het gedrag van hun gebruikers en leveren of verkopen deze gegevens daarna door aan andere bedrijven. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor het tonen van advertenties, producten of diensten die speciaal aan u zijn gericht. Firefox bevat een functie met de naam Niet volgen, waarmee u elke website die u bezoekt, hun adverteerders en andere inhoudsproviders kunt laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd.

Het rekening houden met deze instelling is vrijblijvend – er wordt niet van individuele websites verwacht dat zij die respecteren. Websites die dat wel doen zullen als het goed is stoppen met het volgen van uw gedrag, zonder dat hiervoor actie van uw kant nodig is. Het aanzetten van deze functie heeft geen invloed op het kunnen aanmelden bij websites of het door Firefox laten onthouden van uw privégegevens, zoals de inhoud van winkelmandjes, locatiegegevens of aanmeldingsgegevens.

Noot: mogelijk ziet u minder relevante advertenties op websites als u de optie Niet volgen hebt geactiveerd.

Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?

De functie Niet volgen is standaard uitgeschakeld. Doe het volgende om deze in te schakelen:

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) en daarna op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Tik daarna op Volgen en kies Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden.
    • Er verschijnt een vinkje, ter indicatie dat de functie is ingeschakeld.
  1. Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) , gevolgd door Instellingen.
  2. Tik op Privacy.
  3. Plaats in het scherm Privacy een vinkje naast Niet volgen.

Andere opties voor volgen

Er zijn twee andere opties voor volgen:

• Websites laten weten dat ik gevolgd wil worden: het kiezen van deze optie laat websites weten dat u door adverteerders en andere derde partijen wilt worden gevolgd. U dient zich ervan bewust te zijn dat veel bedrijven een profiel bouwen van websites die u bezoekt. Het aanvinken van deze optie betekent dat u daar geen problemen mee hebt.
  • Websites niets vertellen over mijn volgvoorkeuren: dit is de standaardinstelling. Het kiezen van deze optie vertelt websites niets over uw volgvoorkeuren. U dient te weten dat dit niet betekent dat u niet wordt gevolgd. In feite is dit effectief gezien hetzelfde als de vorige optie, en wordt u waarschijnlijk gevolgd.

Deel dit artikel: http://mzl.la/1BARRU3