Hoe gebruik ik Niet volgen in Firefox voor Android? | Handleiding

Hoe gebruik ik Niet volgen in Firefox voor Android?

De meeste grotere websites volgen het gedrag van hun gebruikers en leveren of verkopen deze gegevens daarna door aan andere bedrijven (zoals adverteerders). Firefox bevat een functie Niet volgen, waarmee u websites kunt laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd. Dit artikel legt uit wat volgen is, hoe de functie Niet volgen werkt en hoe u deze kunt aanzetten.

Wat is volgen?

De term Volgen (tracking) omvat veel verschillende methoden die websites, adverteerders en anderen gebruiken om meer over uw surfgedrag te weten te komen. Hieronder vallen gegevens over welke websites u bezoekt, en dingen die u leuk vindt, niet leuk vindt en aanschaft. Vaak worden deze gegevens gebruikt om advertenties, producten of diensten te tonen die specifiek aan u gericht zijn.

Hoe werkt de functie Niet volgen?

Wanneer u de functie Niet volgen aanzet, laat Firefox elke website die u bezoekt (evenals hun adverteerders en andere inhoudsproviders) weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd. Het rekening houden met deze instelling is vrijblijvend – er wordt niet van individuele websites verwacht dat zij die respecteren. Websites die dat wel doen zullen als het goed is stoppen met het volgen van uw gedrag, zonder dat hiervoor actie van uw kant nodig is.

Het aanzetten van Niet volgen heeft geen invloed op het kunnen aanmelden bij websites of het door Firefox laten onthouden van uw privégegevens – zoals de inhoud van winkelmandjes, locatiegegevens of aanmeldingsgegevens.

Noot: mogelijk ziet u minder relevante advertenties op websites als u de optie Niet volgen hebt geactiveerd.

Hoe schakel ik de Volg-mij-niet-functie in?

De Volg-mij-niet-functie is standaard uitgeschakeld. Doe het volgende om deze in te schakelen:

1. Tik op de knop Menu (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) en daarna op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Tik daarna op Privacy, dan op Volgen en kies Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden.
  1. Tik op de knop Menu (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) en daarna op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Tik daarna op Volgen en kies Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden.
    • Er verschijnt een vinkje, ter indicatie dat de functie is ingeschakeld.

Andere opties voor volgen

Er zijn twee andere opties voor volgen:

• Websites laten weten dat ik gevolgd wil worden: het kiezen van deze optie laat websites weten dat u door adverteerders en andere derde partijen wilt worden gevolgd. U dient zich ervan bewust te zijn dat veel bedrijven een profiel bouwen van websites die u bezoekt. Het aanvinken van deze optie betekent dat u daar geen problemen mee hebt.
  • Websites niets vertellen over mijn volgvoorkeuren: dit is de standaardinstelling. Het kiezen van deze optie vertelt websites niets over uw volgvoorkeuren. U dient te weten dat dit niet betekent dat u niet wordt gevolgd. In feite is dit effectief gezien hetzelfde als de vorige optie, en wordt u waarschijnlijk gevolgd.

Deel dit artikel: http://mzl.la/16Vgt97