Hoe gebruik ik Niet volgen in Firefox voor Android?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 15010
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: eerste vertaling
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie
Dit artikel is van toepassing op de meest recente versie van Firefox, die u vanaf mozilla.com/m kunt downloaden.

De meeste grotere websites volgen het gedrag van hun gebruikers en leveren of verkopen deze gegevens daarna door aan andere bedrijven. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor het tonen van advertenties, producten of diensten die speciaal aan u zijn gericht. Firefox bevat een functie met de naam Niet volgen, waarmee u elke website die u bezoekt, hun adverteerders en andere inhoudsproviders kunt laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd.

Het rekening houden met deze instelling is vrijblijvend – er wordt niet van individuele websites verwacht dat zij die respecteren. Websites die dat wel doen zullen als het goed is stoppen met het volgen van uw gedrag, zonder dat hiervoor actie van uw kant nodig is. Het aanzetten van deze functie heeft geen invloed op het kunnen aanmelden bij websites of het door Firefox laten onthouden van uw privégegevens, zoals de inhoud van winkelmandjes, locatiegegevens of aanmeldingsgegevens.

Noot: mogelijk ziet u minder relevante advertenties op websites als u de optie Niet volgen hebt geactiveerd.

Hoe schakel ik de Volg-mij-niet-functie in?

De Volg-mij-niet-functie is standaard uitgeschakeld. Om deze in te schakelen:

1. Veeg naar links en tik op de knop Gereedschappen.
  2. Als u zich nog niet het voorkeurenscherm bevindt, tik dan op het tabblad Voorkeuren boven in het scherm.
  3. Scroll omlaag naar de sectie Privacy & beveiliging en tik op de knop naast Websites vertellen mij niet te volgen om dit in te stellen op Ja.

Add mobile 1DNT - Mobile