Gegevens met Mozilla delen om Firefox te helpen verbeteren

Voor Mozilla-ontwikkelaars is het nuttig om te meten hoe Firefox zich in de echte wereld gedraagt. Terwijl u Firefox gebruikt, ontvangen we op dagelijkse basis technische en interactiegegevens.

Telemetry is een opt-in-functie. Dit houdt in dat u Firefox specifiek moet vertellen deze gegevens te verzamelen en naar Mozilla te verzenden.

Zie de Privacyverklaring voor de Firefox-browser van Mozilla voor meer informatie over welke gegevens worden verzameld en hoe deze worden gebruikt.

Hoe schakel ik het verzenden van prestatiegegevens in of uit?

U kunt dit op elk gewenst moment aanpassen via de volgende stappen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Selecteer het tabblad Gegevenskeuzes.
  4. Vink het selectievakje naast Aanvullende gegevens delen (d.w.z. Telemetry) aan of uit.
telemetry 38 thecorrect1 Fx51DataChoices-Telemetry
Noot: voor meer informatie over het paneel Geavanceerd en Gegevenskeuzes, zie dit artikel.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Scroll omlaag naar de sectie Firefox-gegevensverzameling en -gebruik.
  4. Vink het selectievakje naast Firefox toestaan om automatisch technische en interactiegegevens naar Mozilla te verzenden aan of uit.
Fx56Privacy&Security-DataCollection Fx57Privacy&Security-DataCollection Fx61Privacy&Security-DataCollection
Noot: voor meer info over onderzoeken, zie Over onderzoeken. Voor meer informatie over crashrapporten, zie Mozilla-crashreporter.

Telemetriegegevens

Om de gegevens over prestaties, hardware, gebruik en aanpassingen die door Telemetry zijn verzameld weer te geven, voert u in de adresbalk about:telemetry in. Hierdoor wordt een Telemetry-gegevensrapport geopend.

Fx59AboutTelemetry