Forumregels en -richtlijnen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 20487
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Deze pagina bevat regels en richtlijnen voor het gebruik van de Firefox-forums en livechat. We zijn van goede trouw bij het omgaan met overtredingen; alleen gebruikers die herhaaldelijk of overduidelijk de regels overtreden zullen worden gewaarschuwd of verbannen.

• Geposte berichten in het Firefox-ondersteuningsforum of de livechat moeten vragen over het gebruik van Firefox of antwoorden op die vragen betreffen. Gebruikers die over andere zaken dan Firefox-ondersteuning posten zullen indien mogelijk naar een alternatieve plek voor discussies worden verwezen (bv. mozillaZine).
  • Berichten van gebruikers die forumspam plaatsen zullen worden verwijderd. Als een bericht dat anders gepast is koppelingen bevat die als spam kunnen worden beschouwd, zullen deze koppelingen worden verwijderd.
  • U kunt uw bericht van een afbeelding voorzien, zoals een “schermafdruk” van uw computerscherm. Toegevoegde afbeeldingen moeten hulp bieden bij het uitleggen van een probleem met Firefox of oplossing hiervoor. Ongepaste afbeeldingen zullen worden verwijderd. Noot: basale instructies voor het maken van een schermafbeelding zijn op diverse websites te vinden, waaronder http://en.wikipedia.org/wiki/Screenshot en http://take-a-screenshot.org/.
  • Plaats geen gevoelige informatie. Moderators zullen persoonlijke informatie uit berichten verwijderen om uw privacy te beschermen.
  • Plaats liever een koppeling naar inhoud dan dat u de volledige inhoud plaatst, tenzij u de houder van het auteursrecht bent of toestemming van de houder van het auteursrecht hebt.
  • Gebruik geen obscene, ontuchtige, seksueel getinte, stuitende of overmatig gewelddadige taal.
  • Maak u niet schuldig aan lastigvallen, beledigen, bespotten, uitlokken, vernederen of persoonlijk aanvallen van andere forumleden. Wees vriendelijk, ook als anderen dat niet zijn.
  • Maak slechts één conversatie aan voor elk onderwerp dat u wilt bespreken. Gebruik voor ondersteuningsvragen geen bestaande conversaties die door anderen zijn gestart, zelfs als ze over hetzelfde onderwerp lijken te gaan.
  • Doe niet aan overmatig “porren” van een conversatie (alleen posten om een conversatie bovenaan de lijst te krijgen).
  • Als u merkt dat iemand een regel overtreedt of zich op een andere twijfelachtige manier gedraagt, breng dan een moderator of beheerder op de hoogte. Probeer niet zelf met deze persoon af te rekenen.
  • Beheerders hebben het laatste woord in het aanpassen, interpreteren en toepassen van deze regels.

Zie ook onze juridische kennisgevingen.