Forumantwoord - Ondersteunde media-indelingen (Firefox OS)

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit zijn de bestandsindelingen die door Firefox OS worden herkend (referentie):

• afbeeldingen=*.jpe; *.jpg; *.jpeg; *.gif; *.png; *.bmp;
  • muziek=*.mp3; *.oga; *.ogg; *.m4a; *.m4b; *.m4p; *.m4r; *.3gp; *.mp4; *.m3u; *.pls; *.opus; *.amr; *.wav; *.lcka;
  • video’s=*.mp4; *.mpeg; *.mpg; *.ogv; *.ogx; *.webm; *.3gp; *.3g2; *.ogg; *.m4v;

Voor wat betreft de codecs en containers die in Firefox OS afspeelbaar zijn ondersteunt Firefox momenteel de volgende media-indelingen waar de ondersteuning voor decodering in de browser is ingebouwd (referentie):

• Opus audio in een Ogg-container op alle platformen.
  • Vorbis audio in een Ogg- of WebM-container op alle platformen.
  • Theora video in een Ogg-container op alle platformen.
  • VP8 video in een WebM-container op alle platformen.
  • WAV audio op alle platformen.

Ondersteuning voor de volgende indelingen in Firefox gebruikt decoderondersteuning van het besturingssysteem:

• H.264 video in een MP4-container.
  • AAC audio in een MP4-container.
  • MP3 audio in MP3-bestanden.