Forumantwoord - Hardwareversnelling uitschakelen

Hallo,

Probeer hardwareversnelling voor uw grafische kaart uit te schakelen. Sinds deze functie aan Firefox is toegevoegd, is deze geleidelijk aan verbeterd, maar er bestaan nog een paar foutjes.

U dient Firefox opnieuw te starten om deze wijziging van kracht te laten worden, dus sla uw werk eerst op (bv. e-mail die u opstelt, onlinedocumenten die u bewerkt, etc.), en voer daarna deze stappen uit:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en selecteer Opties in Windows of Voorkeuren op Mac of in Linux.
  2. In Firefox 54 en lager: selecteer het paneel Geavanceerd en daarna het tabblad Algemeen.
  3. Haal het vinkje weg bij Hardwareversnelling gebruiken wanneer beschikbaar.
  4. Herstart Firefox en controleer of de problemen aanhouden.

In Firefox 55 is de instelling voor hardwareversnelling verplaatst van het tabblad Algemeen in het paneel Geavanceerd naar het paneel Algemeen, onder de nieuwe sectie Prestaties. U dient eerst het selectievakje ‘Aanbevolen prestatie-instellingen gebruiken’ UIT te vinken om de instelling ‘Hardwareversnelling gebruiken wanneer beschikbaar’ te kunnen zien.

Heeft dit uw problemen verholpen? Meld het aan ons terug!

Als het probleem is verholpen, dient u op updates voor het stuurprogramma van uw grafische kaart te controleren door de genoemde stappen in de volgende kennisbankartikelen te volgen:

Dank u.