Forumantwoord - Tabbladen onder de URL-balk

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

De stijl of vormgeving van Firefox kan worden aangepast door een map met de naam chrome aan te maken binnen uw profielmap van Firefox en daar vervolgens een bestand userChrome.css in te plaatsen, dat regels voor aangepaste stijl bevat. De regels die u in het bestand userChrome.css plaatst, hebben voorrang op de standaardstijlen in Firefox.

Noot: regels voor aangepaste stijl werken mogelijk niet altijd vanwege andere factoren (zoals compatibiliteit met andere regels voor aangepaste stijl) die buiten de invloed van de Mozilla-gemeenschap liggen. Uw regel voor aangepaste stijl werkt mogelijk ook niet meer zodra een nieuwe versie van Firefox wordt uitgebracht.

U kunt Firefox als volgt aanpassen zodat tabbladen onder de adres- of URL-balk zichtbaar zijn in plaats van bovenaan:

Als uw profielmap van Firefox al een map chrome met het bestand userChrome.css bevat, kopieer dan de toepasselijke code voor uw Firefox-versie naar uw bestand userChrome.css. Nadat u de wijzigingen hebt opgeslagen en het bestand hebt gesloten, kunt u de titelbalk van Firefox aanzetten, of de menubalk in Windows.

In Firefox 64 en lager: Ga naar https://www.userchrome.org/what-is-userchrome-css.html en kopieer de CSS-regels onder het voorbeeld ‘Move the Tab Bar Below the Other Toolbars’ hier naar uw bestand userChrome.css. (De gekopieerde CSS-regels bevatten andere suggesties als opmerkingen.)

In Firefox 69 en hoger: Firefox 69 en hoger schakelen userChrome.css en userContent.css standaard uit, en u dient een voorkeursinstelling in de Configuratie-editor voor Firefox te controleren. Zie voor meer detail deze pagina.

U kunt als alternatief de volgende code kopiëren:

Deze code werkte in Firefox 64 en lager.

@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul");

/* TABBLADEN onderin */
#navigator-toolbox toolbar:not(#nav-bar):not(#toolbar-menubar) {-moz-box-ordinal-group:10}
#TabsToolbar {-moz-box-ordinal-group:1000!important}

Deze code werkt in Firefox 65 en hoger.

@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul");

/* TABBLADEN: onder de navigatiebalk - Firefox 65 en nieuwer – opgelost 89+ */

/* ROOT -variabelen */
*|*:root {
--tab-toolbar-navbar-overlap: 0px !important;

--tab-min-height: 25px !important; /*dichtheid overschrijven*/
--tab-min-width: 80px !important; /*standaard overschrijven*/

--tab-bottom-adjust: 0px; /*65-73; menubalk, titelbalk verborgen*/
}

/* TABBLADEN: onder de navigatiebalk */
#navigator-toolbox toolbar:not(#nav-bar):not(#toolbar-menubar) {
  -moz-box-ordinal-group: 10 !important;
}

#TabsToolbar {
  -moz-box-ordinal-group: 1000 !important;
  }

/* TABBLADEN: positie */
#TabsToolbar {
  display: block !important;
  position: absolute !important;
  bottom: 0 !important;
  width: 100vw !important;
}

#tabbrowser-tabs {
  width: 100vw !important;
}

/* navigator-toolbox: PADDING */
*|*:root:not([chromehidden*="toolbar"]) #navigator-toolbox {
  padding-bottom: calc(var(--tab-min-height) + 1px) !important; /*AANPASSEN*/
  position: relative !important;
}

/* Firefox 65-73 – menubalk, titelbalk verborgen */
*|*:root[tabsintitlebar]:not([inFullscreen="true"]):not([sizemode="maximized"])
 #toolbar-menubar[autohide="true"] ~ #TabsToolbar{
  bottom: var(--tab-bottom-adjust) !important;
  }

/* TABBLADEN: HOOGTE */
  #tabbrowser-tabs,
  #tabbrowser-arrowscrollbox,
  #tabbrowser-tabs .tabbrowser-tab {
  min-height: var(--tab-min-height) !important;
  max-height: var(--tab-min-height) !important;
  }

/* TABBLADEN: UITERLIJK */
#TabsToolbar {
  height: var(--tab-min-height) !important;
  margin-bottom: 1px !important;
  box-shadow: ThreeDShadow 0 -1px inset, -moz-dialog 0 1px !important; /*OPTIONEEL*/
  background-color: var(--toolbar-bgcolor) !important;
  color: var(--toolbar-color) !important;
}

/* indicatoren - verbergen  */
.private-browsing-indicator {display: none !important;}
.accessibility-indicator    {display: none !important;}

/* vensterbesturingselementen in volledig scherm – verbergen*/
#TabsToolbar #window-controls {display: none !important;}

/* knopteksten op tabbalk – verbergen */
*|*:root[tabsintitlebar]:not([inFullscreen="true"])
 #toolbar-menubar[autohide="true"] ~ #TabsToolbar
 .titlebar-buttonbox-container {display: none !important;}

Als u nog geen bestand userChrome.css hebt, volg dan deze instructies:
(Zie deze helppagina (en) en de video van een gemeenschapslid (vanaf 8:45) (en) voor meer informatie.)

1. Open de profielmap van uw actieve profiel: typ about:support in de adresbalk van Firefox en klik onder de sectie ‘Toepassingsbasics’ naast ‘Profielmap’ op Map openen (Windows en Linux) of Tonen in Finder (Mac).
    • Op Mac wordt een map geopend die uw profielmap bevat. Open de geselecteerde profielmap (die iets als xxxxxxxx.default heet voor een standaardprofiel).
  2. Maak een nieuwe map aan met de naam chrome binnen de profielmap.
    • Maak een bureaubladsnelkoppeling aan naar de map chrome, als u wilt, om toegang tot het bestand in de toekomst makkelijker te maken.
  3. Download en sla het volgende bestand op en verplaats het naar die map chrome:
  4. Hernoem het gedownloade bestand van ‘userChrome-tabs_on_bottom.css’ of ‘userChrome-tabs_on_bottom_Fx70.css’ naar userChrome.css.
    • In Windows: als de extensie .css in het gedownloade bestand ontbreekt, hernoem dan het bestand naar userChrome (zie de opmerking hieronder).
  5. Herstart Firefox, waardoor het nieuwe userChrome-bestand wordt gedetecteerd en de regels worden toegepast.

Tip: zet uw titelbalk aan, of de menubalk in Windows, nadat u deze wijzigingen hebt aangebracht.

Opmerking voor Windows-gebruikers:
in Windows worden extensies van bestandsnamen standaard verborgen. Als het bestand dat u hebt gedownload is opgeslagen als ‘userChrome-tabs_on_bottom’, dus zonder de extensie .css, betekent dit dat Windows bestandsnaamextensies verbergt. In dat geval hernoemt u het bestand userChrome, zodat u geen bestand met de naam ‘userChrome.css.css’ hebt dat niet zal werken. Voor het instellen van Windows voor het tonen van bestandsnaamextensies, zie How to show File Extensions in Windows 10/8/7 op thewindowsclub.com (in het Engels) en deze artikelen op fileinfo.com voor Windows 8 en Windows 10.