Flash-video wordt niet in volledig scherm afgespeeld op YouTube, Facebook en andere websites | Probleemoplossing

Flash-video wordt niet in volledig scherm afgespeeld op YouTube, Facebook en andere websites

Als u wel Flash-video’s (van bv. YouTube) kunt bekijken, maar dit niet kunt als u ze op volledige schermgrootte instelt, hebt u mogelijk een probleem met de Flash-speler en uw beeldschermstuurprogramma’s. Dit artikel beschrijft hoe u dit probleem kunt vermijden.

De libGL.so.1-bibliotheek vooraf laden

In Linux kan dit probleem meestal worden opgelost door de opdracht die wordt gebruikt om Firefox op te starten te wijzigen, zodat een bepaalde grafische bibliotheek gelijktijdig met Firefox wordt opgestart:

1. Ubuntu (en andere GNOME-gebaseerde distributies): klik op het menu Voorkeuren en selecteer Hoofdmenu. Het venster Hoofdmenu verschijnt.
  2. Klik op de programmagroep Internet.
  3. Selecteer Firefox-webbrowser en klik op de knop Eigenschappen. Het venster Starter-eigenschappen verschijnt.
  4. Voeg de tekst env LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1 in voor de tekst die is opgegeven in het veld Opdrachtregel:

5. Klik op Sluiten om het venster Starter-eigenschappen te sluiten.
  6. Klik op Sluiten om het venster Hoofdmenu te sluiten.

Als het probleem niet is opgelost, ga dan naar de volgende sectie.

Zoomfactor herinitialiseren

Houd commandCtrl ingedrukt en druk op 0 om de zoomfactor van Firefox te herinitialiseren.

Als het probleem niet is opgelost, ga dan naar de volgende sectie.

Hardwareversnelling van Flash uitschakelen

Noot: wanneer Flash-video’s in volledigschermmodus worden uitgevoerd, hangt het gebruik van hardwareversnelling af van een instelling in Flash, niet van de instelling voor hardwareversnelling in Firefox.
  1. Zorg ervoor dat u de meest recente versie van Flash gebruikt. Zie Adobes pagina ‘Over’ voor het controleren van uw versie.
  2. Navigeer naar een pagina die een video bevat die u niet op volledige schermgrootte kunt bekijken.
  3. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik op de videospeler en klik op Instellingen… in het contextmenu. Het venster Instellingen voor Adobe Flash Player wordt geopend.
  4. Klik op het pictogram in de linkeronderhoek van het venster Instellingen voor Adobe Flash Player om het paneel Beeldscherm te openen.
  5. Verwijder het vinkje voor Hardwareversnelling inschakelen.

6. Klik op Sluiten om het venster Instellingen voor Adobe Flash Player te sluiten.
  7. Herstart Firefox.

Als u via deze oplossing video’s op volledige schermgrootte kunt bekijken, probeer dan uw beeldschermstuurprogramma’s bij te werken.

Als het probleem niet is opgelost, ga dan naar de volgende sectie.

Omleiding van video’s in volledige vensters in Compiz opheffen

Van Compiz OpenGL compositing manager is bekend dat deze verstoring geeft bij het weergeven van Flash-inhoud in volledig scherm.

1. Ga naar Compiz Config manager > General Options.
  2. Plaats een vinkje bij Unredirect Full Screen Windows.

Gebaseerd op informatie van Web Upd8

Deel dit artikel: http://mzl.la/MJCpZW