Firefox wil niet starten – Oplossingen vinden

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 6979
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft wat te doen als het Firefox-venster zich niet opent wanneer u op het Firefox-pictogram klikt.

Noot: als eerste stap kunt u eenvoudig uw computer opnieuw starten. Als Firefox nog steeds niet wordt gestart of als het probleem terugkeert, kan dit artikel u helpen het probleem te verhelpen.

Een extensie heeft voorkomen dat Firefox juist werd afgesloten

Van Norton IPS, Norton Toolbar en Skype 4.0 is bekend dat ze het op een juiste manier afsluiten van Firefox tegengaan. Firefox is dan nog steeds actief, maar er zijn geen vensters geopend.

1. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek in de Windows-taakbalk en selecteer Taakbeheer… (of druk op Ctrl+Shift+Esc).
    Noot: in nieuwere versies van Windows (XP, Vista, 7) kan Taakbeheer ook door de combinatie Ctrl+Alt+Del worden geopend.

2. Selecteer het tabblad Processen in Windows Taakbeheer.

3. Selecteer de vermelding voor firefox.exe (druk op F op het toetsenbord om deze te vinden) en klik op Proces beëindigen.
  4. Klik op Ja in het dialoogvenster “Waarschuwing van Taakbeheer” dat verschijnt.

De afbeelding ‘TaskMgrWarning.PNG’ bestaat niet.

5. Herhaal de bovenstaande stappen voor alle overige firefox.exe-processen, als er meerdere aanwezig zijn, en sluit daarna Windows Taakbeheer.
  6. Start Firefox normaal op.
  7. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Add-ons.
  8. Selecteer het paneel Extensies.
  9. (Als dit aanwezig is) Selecteer Norton IPS en klik op Uitschakelen.
  10. (Als dit aanwezig is) Selecteer Norton Toolbar en klik op Uitschakelen.
  11. (Als dit aanwezig is) Selecteer Skype 4.0 en klik op Uitschakelen.
  12. Klik op Firefox herstarten.

Specifieke foutmeldingen

Firefox is al actief, maar reageert niet

Zie De foutmelding ‘Firefox is al actief maar reageert niet’ - Het probleem verhelpen voor oplossingen.

Er is een fout opgetreden tijdens het opstarten van de toepassing

Deze foutmelding geeft aan dat Firefox niet is geïnstalleerd, of uw snelkoppeling ernaar onjuist is. Verzeker u ervan dat Firefox is geïnstalleerd op de locatie die door de snelkoppeling is aangegeven. Als dit niet zo is, installeer Firefox dan zo nodig en pas de snelkoppeling aan, zodat deze naar de juiste locatie verwijst.

Het programma moet worden afgesloten om een vorige installatiepoging te kunnen voltooien. Herstart alstublieft.

Als u een melding met de tekst -+Het programma moet worden afgesloten om een vorige installatiepoging te kunnen voltooien. Herstart alstublieft.+- ontvangt wanneer u Firefox start, zie dan Het programma moet worden afgesloten om een vorige installatiepoging te kunnen voltooien.

Fout bij openen bestand voor schrijven…

Als u de bovenstaande foutmelding ontvangt tijdens het starten van Firefox op een Windows-systeem, kan het voor Firefox nodig zijn dat u zich aanmeldt als Administrator. U kunt de computer herstarten of, als u een Administrator-account hebt, het programma starten als Administrator.

1. Zoek het bestand firefox.exe in de programmamap van Firefox op uw systeem.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram.
    • (Windows XP) Selecteer Uitvoeren als…. Selecteer Deze gebruiker: en selecteer Administrator of een andere gebruiker met beheerdersbevoegdheden in het keuzemenu. Geef indien nodig een wachtwoord op om u aan te melden via deze account. Klik op OK.
    • (Windows 7 en Vista) Selecteer Uitvoeren als Administrator…. Voer dezelfde stappen uit als hierboven omschreven.
  1. De Firefox-toepassing wordt gestart door gebruik te maken van de Windows-beheerdersaccount. De gebruiker die tijdens het opstarten van Windows is aangemeld is nog steeds de actieve gebruiker.

Firefox 3 wil niet starten op Mac OS X versie 10.3.9 of ouder

Firefox 3 wil niet starten op Windows 98/ME of ouder

Mozilla heeft de ondersteuning voor OSX 10.3.9Windows 98/ME en ouder in Firefox 3.0 en hoger stopgezet. Geen van deze besturingssystemen worden door AppleMicrosoft ondersteund (en worden dat al geruime tijd niet) en bevatten meerdere kwetsbaarheden die niet zullen worden gerepareerd. U hebt als zodanig de volgende keuzes:

1. U kunt overschakelen naar een ander besturingssysteem. Dit is de meest veilige optie. Als u niet voor een nieuw besturingssysteem wilt betalen, kunt u één van de diverse versies van Linux aanschaffen die Firefox 3+ kan uitvoeren en op oudere machines kan werken. Dit verzekert u ervan dat u zowel een volledig veilig systeem als toegang tot alle nieuwe mogelijkheden van Firefox 3+ hebt.
  2. U kunt Firefox 2 blijven gebruiken, die u kunt verkrijgen op onze FTP-siteonze FTP-site. Dat de browser niet langer beveiligingsupdates zal ontvangen betekent niet dat deze eenvoudig niet meer werkt. U zult echter niet-ondersteunde software gebruiken op een niet-ondersteund besturingssysteem, wat een significant beveiligingsrisico vormt.

Firefox wil niet starten na het installeren van add-ons

Als Firefox voorheen werkte maar dat niet meer doet na het installeren van extensies of thema’s, zie dan Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen.

Firefox heeft eerder gewerkt

Als Firefox eerder werkte maar opeens niet meer start, kan de oorzaak liggen in corrupte gegevens in uw instellingen. Firefox de-installeren en opnieuw installeren zal dit probleem niet oplossen omdat uw persoonlijke instellingen niet worden verwijderd bij het de-installeren.

Om te testen of dit de oorzaak van het probleem is, kunt u de profielbeheerder gebruiken om een nieuw profiel aan te maken. Als het probleem verdwijnt, kunt u vervolgens uw bladwijzers en andere belangrijke instellingen naar het nieuwe profiel verplaatsen.

Firefox wil niet starten op Linux

Als u Firefox hebt geïnstalleerd zonder gebruik te maken van de pakketbeheerder, wees er dan zeker van dat uw systeem over de bibliotheken beschikt die worden genoemd in de systeemvereisten.

Gebaseerd op informatie van Browser will not start up (mozillaZine KB)