Firefox voor Android-FAQ

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 25364
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update (0)
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel geeft antwoorden op veelgestelde vragen over Firefox voor mobiel.

Firefox voor mobiel downloaden in installeren

Werkt Firefox voor mobiel op mijn apparaat?

Firefox voor Android vereist Android 2.2 of hoger en een apparaat met een ARMv7-processor. Zie Werkt Firefox op mijn mobiele apparaat? voor de volledige lijst van ondersteunde en geteste apparaten.

iPhone-gebruiker? Gebruik Firefox Home

Firefox Home geeft u directe toegang tot de geschiedenis, open tabbladen en bladwijzers van Firefox op uw desktop op uw iPhone of iPod Touch. Download Firefox Home gratis in de iTunes store. U dient eerst een Firefox Sync-account in te stellen. Zie hiervoor Firefox Home instellen op uw iOS-apparaat (iPhone en iPad).

Hoe installeer ik Firefox voor mobiel?

Ga naar http://firefox.com/m om de downloadknop te benaderen of tik op het Android Market (Google Play)-pictogram op uw Android-apparaat en zoek naar Firefox Browser. Als uw apparaat geen toegang tot Google Play heeft, kunt u de QR-code of koppelingen vanaf de FTP-site van Mozilla gebruiken, maar u dient dan handmatig updates te installeren.

Hoe migreer ik van de Opera- of Dolphin-browser naar Firefox voor mobiel?

U kunt Opera of Dolphin met uw desktopbrowser synchroniseren en uw gegevens naar Firefox importeren. Voeg daarna Firefox voor mobiel toe aan uw Firefox Sync-account om de gegevens op uw mobiele apparaat te benaderen.

Firefox voor mobiel gebruiken

Hoe kan ik zoomen?

Dubbeltik op een gebied van het scherm om hierop in te zoomen of maak een knijpbeweging. Zie In- en uitzoomen op websites in Firefox voor Android voor schermafbeeldingen en tips.

Hoe open ik een nieuw tabblad?

Tik op de titelbalk of veeg naar rechts en tik op het pictogram voor een nieuw tabblad onder in de zijbalk. Het Awesome screen verschijnt, waarin u kunt zoeken of een keuze uit uw geschiedenis of bladwijzers kunt maken.

Tik op de plus op het tabblad rechtsboven. Het Awesome screen verschijnt, waarin u kunt zoeken of een keuze uit uw geschiedenis of bladwijzers kunt maken. Tik nogmaals op het tabblad om uw open tabbladen te tonen en tik op de plus om een nieuw tabblad te openen.

Zie Tabbladen in Firefox voor Android beheren voor schermafbeeldingen en tips.

Hoe schakel ik plug-ins in?

Tik om Flash-video’s in Firefox voor mobiel af te spelen. U kunt Flash ook standaard automatisch laten afspelen in Menu > Meer > Instellingen > Plug-ins, maar wellicht wilt u eerst ons artikel over beveiliging lezen.

Hoe bekijk ik de desktopversie van websites?

Installeer de Phony-add-on. Veeg naar links, tik op het Tandwiel en tik daarna op het tabblad puzzelstukje om de Add-onbeheerder te openen. Zoek naar Phony en tik daarna op de knop Toevoegen aan Firefox. De melding Add-on installeren verschijnt. Tik op het Tandwiel en scroll vervolgens om het item User agent te zien. Tik op Default om de useragent-weergave om te zetten naar Desktop Firefox en laad daarna de pagina opnieuw.

Installeer de Phony-add-on vanuit Menu > Meer > Add-ons. Tik op de oranje map rechtsboven, zoek naar Phony en tik daarna op de knop Toevoegen aan Firefox. De melding Add-on installeren verschijnt. Tik op Menu > Phony om de standaardweergave voor User Agent te wijzigen. Zie Firefox mobile for Android Tutorials voor een screencasthandleiding.

Hoe wijzig ik de zoekmachine?

Tik op de locatiebalk om een zoekterm te typen en selecteer daarna een van de ingebouwde zoekmachines (Google, bol.com of Wikipedia (nl)). Zie Zoekhulpmiddelen in Firefox voor Android.

Hoe kan ik kopiëren en plakken?

Tik langdurig op een stuk tekst dat u wilt kopiëren en versleep de grepen om het gebied te selecteren. Tik daarna op de selectie om deze te kopiëren (u ziet een melding dat tekst naar het klembord is gekopieerd). Tik langdurig in het veld waarin u de tekst wilt plakken en selecteer Plakken vanuit het menu.

Firefox 14 voor mobiel ondersteunt momenteel geen kopiëren / plakken van webpaginatekst. Om tekst vanuit de locatiebalk te kopiëren / plakken tikt u langdurig op de locatiebalk en selecteert u het menu-item Kopiëren.

Hoe verberg ik de locatiebalk om te kunnen navigeren in volledig scherm?

Installeer de add-on Full Screen via Menu > Meer > Add-ons. Tik op de oranje map rechtsboven, zoek naar Full Screen en tik op de knop Toevoegen aan Firefox.

Sync - neem uw tabbladen en instellingen mee

U dient eerst een Sync-account in de voorkeuren van Firefox op uw desktop aan te maken, en maak daarna een koppeling met uw mobiele apparaat door middel van de eenvoudige set-upcode. Lees ook de stap-voor-stap instructies.

Privacy- en beveiligingsinstellingen voor mobiel configureren

Lees meer over veilig mobiel browsen met Firefox.

Hoe gebruikt Firefox voor Android de rechten die het vraagt?

Uw GPS-locatie wordt alleen gebruikt als u ervoor kiest uw locatie aan een website door te geven. Firefox gebruikt uw locatie zelf nooit, noch wordt deze zonder uw toestemming met een website gedeeld. Firefox gebruikt de rechten van Aanpassen/verwijderen van SD-kaartinhoud om gedownloade bestanden op de SD-kaart op te slaan. Firefox gebruikt de rechten van Foto’s en video’s maken als u ervoor kiest om een foto te maken met de ingebouwde camera van uw apparaat wanneer een webpagina vraagt een afbeeldingsbestand te uploaden. Lees meer over het Firefox-privacybeleid (en).

Hoe schakel ik de Volg-mij-niet-functie in?

Vertel websites dat ze uw surfgedrag niet mogen volgen voor advertentiedoeleinden door op Menu > Meer > Instellingen te tikken en het selectievakje voor Mij niet volgen aan te vinken. Lees hier meer.

Hoe bescherm ik opgeslagen wachtwoorden?

Maak een hoofdwachtwoord aan om te voorkomen dat anderen zich bij uw websites aanmelden door op Menu > Meer > Instellingen en daarna op het selectievakje bij Hoofdwachtwoord gebruiken te tikken. Zie Een hoofdwachtwoord gebruiken in Firefox voor Android.

Hoe wis ik de geschiedenis?

Installeer de add-on Cleary, veeg daarna naar rechts en tik op de knop Tandwiel om uw voorkeuren te zien. Tik dan op de rij Privégegevens wissen en tik op de knop Clear naast Geschiedenis.

Wis uw navigatiegeschiedenis door op Menu > Meer > Instellingen en daarna op de instelling Geschiedenis wissen te tikken. Zie Uw navigatiegeschiedenis en andere persoonlijke gegevens wissen in Firefox voor Android

Hoe blokkeer ik advertenties die uit Flash bestaan?

Blokkeer advertenties door op Menu > Meer > Instellingen en daarna op het item Plug-ins te tikken. Selecteer daarna Uitgeschakeld om te voorkomen dat advertenties die uit Flash bestaan worden afgespeeld. Zie Hoe bekijk ik Flash-video’s met Firefox voor Android?

Add-ons voor Android verkrijgen, bedieningselementen, opties en voorkeuren aanpassen

Hoe kan ik add-ons verkrijgen?

Tik op Menu > Meer > Add-ons en tik daarna op de oranje map om naar Add-ons voor Android voor uw Firefox te zoeken. Lees hier meer.

Hoe wijzig ik de grootte van de tekst?

Tik op Menu > Meer > Instellingen en tik op de Lettergrootte om klein, gemiddeld, groot en extra groot te selecteren.

Hoe wijzig ik mijn taal?

Selecteer de taal wanneer u Firefox voor Android downloadt vanaf Google Play. Lees hier meer.

Hoe voeg ik een snelkoppeling naar mijn thuisscherm toe?

Tik op de locatiebalk, tik langdurig op een item in uw bladwijzers of geschiedenis en selecteer daarna Toevoegen aan thuisscherm. Zie Webpagina’s met bladwijzers toevoegen, verwijderen en bekijken in Firefox voor Android

Hoe voeg ik een bladwijzer toe?

Ga naar een webpagina waarvoor u een bladwijzer wilt maken en tik daarna op Menu > Ster.

Ga naar een webpagina waarvoor u een bladwijzer wilt maken, veeg naar links en tik op de Ster.

Hoe verwijder ik een bladwijzer?

Ga naar een webpagina waarvan u een bladwijzer wilt verwijderen en tik daarna op Menu > Ster.

Ga naar een webpagina waarvan u een bladwijzer wilt verwijderen, veeg naar links, tik op de Ster en selecteer Verwijderen.

Traagheid, crashen, foutmeldingen en andere problemen met mobiel verhelpen

Hoe verhelp ik tekstinvoer van Swype?

U kunt Swype in uw Android-instellingen aanpassen onder Menu > Instellingen > Talen en toetsenbord > Swype. Overweeg Autospacing uit te schakelen als u problemen met extra spaties ondervindt.

Waarom is Firefox voor mobiel traag?

Controleer uw netwerkverbinding of probeer opnieuw verbinding te maken via WiFi. U zou ook onnodige add-ons en Flash kunnen uitschakelen voor een snellere browserervaring.