Firefox vernieuwen - Add-ons en instellingen herinitialiseren

Deze functie is alleen beschikbaar in Firefox voor desktop- of laptopcomputers.

Deze functie is in de nieuwste versie van Firefox verbeterd. Werk Firefox bij om de verbeterde versie te gebruiken.

Als u problemen met Firefox hebt, kan het vernieuwen ervan helpen. De vernieuwingsfunctie verhelpt veel problemen door Firefox terug te zetten naar de standaardtoestand, waarbij uw belangrijke gegevens zoals bladwijzers, wachtwoorden en geopende tabbladen behouden blijven.
Noot: extensies en gegevens ervan worden verwijderd.

Firefox vernieuwen

1. Klik direct op deze knop Firefox vernieuwen als u deze pagina in Firefox bekijkt.
    Via een andere browser of op een mobiel apparaat zal dit niet werken.
  2. Klik op Firefox vernieuwenopfrissen in het bevestigingsvenster om verder te gaan.
  3. Firefox zal worden gesloten en zichzelf vernieuwenopfrissen. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenopfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten.

Wat doet de vernieuwingsfunctie?

Al uw Firefox-instellingen en persoonlijke gegevens worden bewaard in een profielmap. Het principe van de vernieuwingsfunctie berust op het aanmaken van een nieuwe profielmap en het behouden van uw belangrijke gegevens.

Add-ons die normaal gesproken in de profielmap van Firefox worden bewaard, zoals extensies en thema’s, zullen worden verwijderd. Add-ons die op andere locaties worden bewaard, zoals plug-ins, zullen niet worden verwijderd, maar eventuele aangepaste voorkeuren (zoals plug-ins die u hebt uitgeschakeld) zullen opnieuw worden ingesteld.

Firefox zal deze items bewaren:

• Bladwijzers
  • Navigatiegeschiedenis
  • Wachtwoorden
  • Geopende vensters, tabbladgroepen en tabbladen
  • Cookies
  • Informatie voor het automatisch invullen van webformulieren
  • Persoonlijk woordenboek

Deze items en instellingen zullen worden verwijderd:

Noot: uw oude Firefox-profiel zal in een map met de naam ‘Oude Firefox-gegevens’ op uw bureaublad worden geplaatst. Als het herinitialiserenvernieuwen uw probleem niet heeft verholpen, kunt u een deel van de gegevens die niet zijn bewaard terugzetten door bestanden naar het nieuw aangemaakte profiel te kopiëren. Als u deze map niet meer nodig hebt, kunt u deze het beste verwijderen, aangezien hij gevoelige gegevens bevat.

Dit artikel wordt, zoals alle ondersteuning voor Firefox, voornamelijk aangeboden door vrijwilligers, die Mozilla met trots onafhankelijk en open source houden. Blijf vrij browsen!