Firefox vernieuwen - Add-ons en instellingen herinitialiseren | Handleiding

Firefox vernieuwen - Add-ons en instellingen herinitialiseren

Als u problemen met Firefox hebt, kan het herinitialiseren ervan helpen. De herinitialisatiefunctie verhelpt veel problemen door Firefox terug te zetten naar de standaardtoestand, waarbij uw belangrijke gegevens zoals bladwijzers en geopende tabbladen behouden blijven.

Als u problemen met Firefox hebt, kan het vernieuwen ervan helpen. De vernieuwingsfunctie verhelpt veel problemen door Firefox terug te zetten naar de standaardtoestand, waarbij uw belangrijke gegevens zoals bladwijzers en geopende tabbladen behouden blijven.

Firefox terugzetten naar de standaardtoestand

1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het submenu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win
    Troubleshooting info - mac
    Troubleshooting info - lin
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw adresbalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. Klik in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.Klik in het bevestigingsblad dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  4. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Klaar en Firefox zal worden geopend.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw adresbalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren….
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.
  1. Klik direct op de knop Firefox vernieuwen als u deze pagina in Firefox bekijkt (als u een andere browser gebruikt, zal dit niet werken). Ook vindt u een knop Vernieuwen in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie (about:support).
  2. Klik op Firefox vernieuwen in het bevestigingsvenster om verder te gaan.
  3. Firefox zal worden gesloten en zichzelf vernieuwen. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox herinitialiseren in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten.

Wat doet de herinitialisatiefunctie?

Al uw Firefox-instellingen en persoonlijke gegevens worden bewaard in een profielmap. Het principe van de herinitialisatiefunctie berust op het aanmaken van een nieuwe profielmap en het behouden van uw belangrijke gegevens.

Add-ons die normaal gesproken in de profielmap van Firefox worden bewaard, zoals extensies en thema’s, zullen worden verwijderd. Add-ons die op andere locaties worden bewaard, zoals plug-ins, zullen niet worden verwijderd, maar eventuele aangepaste voorkeuren (zoals plug-ins die u hebt uitgeschakeld) zullen opnieuw worden ingesteld.

Firefox vernieuwen

1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het submenu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win
    Troubleshooting info - mac
    Troubleshooting info - lin
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw adresbalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. Klik in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.Klik in het bevestigingsblad dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  4. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Klaar en Firefox zal worden geopend.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw adresbalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren….
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.
  1. Klik direct op de knop Firefox vernieuwen als u deze pagina in Firefox bekijkt (als u een andere browser gebruikt, zal dit niet werken). Ook vindt u een knop Vernieuwen in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie (about:support).
  2. Klik op Firefox vernieuwen in het bevestigingsvenster om verder te gaan.
  3. Firefox zal worden gesloten en zichzelf vernieuwen. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox herinitialiseren in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten.

Wat doet de vernieuwingsfunctie?

Al uw Firefox-instellingen en persoonlijke gegevens worden bewaard in een profielmap. Het principe van de vernieuwingsfunctie berust op het aanmaken van een nieuwe profielmap en het behouden van uw belangrijke gegevens.

Add-ons die normaal gesproken in de profielmap van Firefox worden bewaard, zoals extensies en thema’s, zullen worden verwijderd. Add-ons die op andere locaties worden bewaard, zoals plug-ins, zullen niet worden verwijderd, maar eventuele aangepaste voorkeuren (zoals plug-ins die u hebt uitgeschakeld) zullen opnieuw worden ingesteld.

Firefox zal deze items bewaren:

• Bladwijzers
  • Navigatiegeschiedenis
  • Wachtwoorden
  • Cookies
  • Informatie voor het automatisch invullen van webformulieren
  • Bladwijzers
  • Navigatiegeschiedenis
  • Wachtwoorden
  • Cookies
  • Informatie voor het automatisch invullen van webformulieren
  • Persoonlijk woordenboek
  • Bladwijzers
  • Navigatiegeschiedenis
  • Wachtwoorden
  • Geopende vensters, tabbladen en tabbladgroepen
  • Cookies
  • Informatie voor het automatisch invullen van webformulieren
  • Persoonlijk woordenboek

Deze items en instellingen zullen worden verwijderd:

Noot: uw oude Firefox-profiel zal in een map met de naam “Oude Firefox-gegevens” op uw bureaublad worden geplaatst. Als het herinitialiseren uw probleem niet heeft verholpen, kunt u een deel van de gegevens die niet zijn bewaard terugzetten door bestanden naar het nieuw aangemaakte profiel te kopiëren. Als u deze map niet meer nodig hebt, kunt u deze het beste verwijderen, aangezien hij gevoelige gegevens bevat.

Deel dit artikel: http://mzl.la/15sSfJR