Firefox verkiezingsbundel

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Nieuwe Firefox-downloads worden geleverd met twee add-ons om u te helpen slim te blijven tijdens de verkiezingen: Facebook-container die ervoor zorgt dat Facebook u niet volgt op internet en ProPublica Facebook Political Ad Collector, welke kan helpen bij het decoderen van politieke advertentietargeting. Ga naar de pagina Firefox verkiezingsbundel om deze te downloaden.

De Firefox-verkiezingsbundel is een project tussen ProPublica en de Mozilla Corporation.

Hoe de Firefox Facebook-container te gebruiken

Bezoek Facebook, Instagram of WhatsApp zoals u dat normaal zou doen en het wordt automatisch geopend in een speciaal tabblad die uw sessie bevat om het voor Facebook moeilijker te maken u te volgen en uw gegevens te verzamelen wanneer u een andere site bezoekt.

Meer informatie.

Hoe de ProPublica Facebook Political Ad Collector te gebruiken

Meld u aan op Facebook en de ProPublica-extensie verzamelt automatisch de advertenties die gericht zijn op uw newsfeed. Klik op het ProPublica-pictogram in de Firefox-werkbalk om die advertenties te bekijken en te vergelijken met advertenties die andere Facebook-gebruikers te zien krijgen. Wilt u meer weten? Deze database sorteert politieke advertenties op basis van wie tot de doelgroep behoort.

Meer informatie

Aangezien de Political Ad Collector is ontwikkeld door ProPublica, niet door Mozilla, is het Privacybeleid van ProPublica op deze add-on van toepassing.

Ik gebruik al Firefox

Als u Firefox al hebt, kunt u Facebook Container en ProPublica Facebook Political Ad Collector afzonderlijk installeren. Ga naar de Firefox verkiezingsbundel terwijl u in Firefox bent en u zult koppelingen zien om de add-ons te installeren.

Kan ik de Firefox-verkiezingsbundel op mijn telefoon of tablet gebruiken?

De Firefox-verkiezingsbundel is alleen beschikbaar voor desktopcomputers of laptops.