Firefox van uw computer de-installeren

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 33801
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft hoe de Firefox-toepassing voor ondersteunde besturingssystemen kan worden verwijderd. Als u van plan bent Firefox te de-installeren en opnieuw te installeren om problemen die u misschien ondervindt te verhelpen, kunt u beter eerst het artikel Problemen met Firefox analyseren en verhelpen lezen.

Als u ook uw Firefox-profiel (gebruikersgegevens en -instellingen, zoals bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden etc.) wilt verwijderen, volgt u de instructies voor het verwijderen van gebruikersgegevens en -instellingen.

Firefox de-installeren

Volg de volgende stappen om Firefox te de-installeren in Windows:

1. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  2. Selecteer Configuratiescherm vanuit het menu Starten in de Windows-taakbalk. Het Configuratiescherm wordt geopend.

Open Windows 7 Control Panel
  3. Open de programmalijst van Windows.
    • (Windows Vista/7) Klik op Programma’s en daarna op Programma’s en onderdelen.
    • (Windows 2000/XP) Dubbelklik op Software.
  4. Selecteer Mozilla Firefox in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma’s.
  5. Om de de-installatie te beginnen:
    • (Windows Vista/7) Klik boven in het venster op Verwijderen.
    • (Windows 2000/XP) Klik rechts van Mozilla Firefox op Wijzigen/Verwijderen.
      Als de wizard voor de-installatie niet wordt uitgevoerd, kunt u deze handmatig starten door het bestand helper.exe uit te voeren, dat zich standaard op een van de volgende locaties bevindt:
      (32-bits Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
      (64-bits Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  6. Klik in de wizard Mozilla Firefox de-installeren die wordt geopend op Volgende.
  7. Klik op De-installeren.
    • Als Firefox nog is geopend, moet u het afsluiten om verder te gaan met de de-installatie.
    • Als u uw Firefox-gebruikersgegevens en -instellingen wilt verwijderen, plaats dan een vinkje in het vakje met de tekst Mijn persoonlijke gegevens en informatie van Firefox verwijderen. Als u deze optie selecteert, zal Firefox uw bladwijzers, opgeslagen wachtwoorden en andere gegevens niet behouden voor als u het opnieuw installeert.
    • Selecteer Vertel ons wat u vond van Firefox om feedback over uw Firefox-ervaring te leveren aan het ontwikkelteam.
  8. Klik op Voltooien.
  9. Om andere bestanden of mappen te verwijderen die mogelijk niet door de de-installatie zijn verwijderd, moet u handmatig de Firefox-installatiemap verwijderen, die zich standaard op een van de volgende locaties bevindt:
    • (32-bits Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • (64-bits Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  1. Open de map Programma’s in Finder.
  2. Sleep de Firefox-toepassing naar de Prullenbak.

Uw de-installatie van Firefox is voltooid.

Als u Firefox hebt geïnstalleerd via de pakketbeheerder van uw distributie, dient u dezelfde manier te hanteren om het te verwijderen - zie Firefox installeren in Linux voor details. Als u het binaire pakket van de Firefox-downloadpagina hebt gedownload en geïnstalleerd, verwijder dan eenvoudig de map firefox in uw thuismap om Firefox te de-installeren.

Gebruikersgegevens en -instellingen verwijderen

Het de-installeren van Firefox met de standaardopties verwijdert niet uw gebruikersprofiel, dat persoonlijke gegevens zoals bladwijzers, wachtwoorden en cookies bevat. Als u deze gegevens ook wilt verwijderen, verwijdert u de map die uw Firefox-profiel bevat, welke op een andere locatie dan het Firefox-programma is opgeslagen.

1. Als u uw bladwijzers, wachtwoorden, cookies en andere gebruikersgegevens en -instellingen wilt behouden, zie dan Een reservekopie van gegevens in Firefox-profielen maken en terugzetten.
  2. Verwijder de map firefox die uw profielmap bevat en het bestand profiles.ini Verwijder de map Firefox die uw map Profiles bevat en het bestand profiles.ini - zie Hoe vind ik mijn profiel? voor de locatie.

Gebaseerd op informatie van Uninstalling Firefox (mozillaZine KB)