Firefox uw standaardbrowser maken | Handleiding

Firefox uw standaardbrowser maken

Als u over meer dan één webbrowser beschikt, dient uw computer te weten welke browser deze standaard moet gebruiken. Dit artikel toont hoe u van Firefox uw standaardbrowser kunt maken.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Geavanceerd, klik op het tabblad Algemeen en klik daarna op Firefox de standaardbrowser maken.
    Default - Win - Fx15
    Mac OSX - Advanced- General - Set Default - FF17
    Default - Lin - Fx15
  3. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Geavanceerd, klik op het tabblad Algemeen en klik daarna op Firefox de standaardbrowser maken. Het venster Standaardprogramma’s instellen wordt geopend.
    Default - Win8
  3. Selecteer in het venster Standaardprogramma’s instellen Firefox in de lijst van programma’s aan de linkerkant en klik op Dit programma als standaard instellen. Klik daarna op OK om het venster te sluiten.
    Default - Win8 pt 2
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Algemeen en klik daarna op Firefox mijn standaardbrowser maken.

Fx34OptionsGeneral-Win7 Fx34GeneralPanel-Mac Fx34GeneralPanel-Lin
  3. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Algemeen en klik daarna op Firefox mijn standaardbrowser maken.

Fx34OptionsGeneral-Win8
  3. Het venster Standaardprogramma’s instellen wordt geopend.
  4. Selecteer in het venster Standaardprogramma’s instellen Firefox in de lijst van programma’s aan de linkerkant en klik op Dit programma als standaard instellen. Klik daarna op OK om het venster te sluiten.
    Default - Win8 pt 2
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Algemeen en klik daarna op Standaard maken.

default 38
  3. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Algemeen en klik daarna op Standaard maken.

default 38
  3. Het venster Standaardprogramma’s instellen wordt geopend.
  4. Selecteer in dit venster Firefox in de lijst van programma’s aan de linkerkant eh klik op Dit programma als standaard instellen. Klik daarna op OK om het venster te sluiten.
    Default - Win8 pt 2
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

Noot: om een andere browser als de standaardbrowser in te stellen gebruikt u de instellingen in de browser die u als standaardbrowser wilt gebruiken.

Gebaseerd op informatie van Default browser (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/1xKrKfO