Firefox Sync - Uw bladwijzers, tabbladen en persoonlijke gegevens met u meenemen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 24164
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, kw, summary
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Firefox Sync is een service waarmee u uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en open tabbladen kunt synchroniseren met een andere installatie van Firefox – zoals op een andere computer of op een mobiele telefoon. Dit artikel legt in het kort uit hoe dit alles werkt en waarom u de add-on zou willen gebruiken.

Firefox Sync is een service waarmee u uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden, add-ons en open tabbladen kunt synchroniseren met een andere installatie van Firefox – zoals op een andere computer of op een mobiele telefoon. Dit artikel legt in het kort uit hoe dit alles werkt en waarom u de add-on zou willen gebruiken.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste versie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/firefox.

Wat doet het?

Met Firefox Sync kunt u al uw Firefox-gegevens (zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en open tabbladen) met u meenemen, waar u ook naartoe gaat. Stel hiervoor Firefox Sync in op uw thuiscomputer en uw Firefox-gegevens zullen veilig op onze servers worden opgeslagen en vanaf dat moment automatisch worden gesynchroniseerd. Als u Firefox Sync daarna op uw werkcomputer (of zelfs uw telefoon waarop Firefox aanwezig is) instelt, zullen uw Firefox-gegevens automatisch met uw thuiscomputer worden gesynchroniseerd.

Wat doet het?

Met Firefox Sync kunt u al uw Firefox-gegevens (zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden, add-ons en open tabbladen) met u meenemen, waar u ook naartoe gaat. Stel hiervoor Firefox Sync in op uw thuiscomputer en uw Firefox-gegevens zullen veilig op onze servers worden opgeslagen en vanaf dat moment automatisch worden gesynchroniseerd. Als u Firefox Sync daarna op uw werkcomputer (of zelfs uw telefoon waarop Firefox aanwezig is) instelt, zullen uw Firefox-gegevens automatisch met uw thuiscomputer worden gesynchroniseerd.

Waarom zou ik het gebruiken?

Firefox Sync maakt het makkelijk om op uw pc te surfen, plotseling te vertrekken en alles (open tabbladen, opgeslagen wachtwoorden, navigatiegeschiedenis en bladwijzers) via uw telefoon bij de hand te hebben zoals u het hebt achtergelaten. Ooit geprobeerd wachtwoorden of lange URL’s op uw telefoon in te toetsen? Het hoeft nu niet meer – Firefox Sync zal ze voor u invullen! En beter nog, de synchronisatie werkt in twee richtingen. Dus als u op uw werkcomputer een bladwijzer voor een handige nieuwe website maakt, zal Firefox Sync ervoor zorgen dat die bladwijzer op uw thuiscomputer verschijnt.

Genoeg uitleg – laat me maar zien hoe het werkt

Ik heb nog steeds vragen – vertel me meer

Waar zijn al mijn gegevens?

Uw gegevens zijn veilig opgeslagen op de servers van Mozilla. Sync gebruikt geavanceerde beveiligingsmaatregelen, dus uw gegevens zijn niet zichtbaar voor anderen, zelfs niet voor Mozilla. Zie Firefox Sync-gegevens zijn veilig - Meer informatie voor meer informatie.

Hoeveel gegevens worden er gesynchroniseerd?

De volgende items kunnen met de Mozilla-server worden gesynchroniseerd:

• Bladwijzers – inclusief alle labels, sleutelwoorden, mappen en uw aangepaste menuvolgorde
  • Wachtwoorden
  • Voorkeuren/opties van Firefox (maar niet van add-ons)
  • Geschiedenis van bezochte websites in de afgelopen 60 dagen
  • Tabbladen en tabbladgroepen
  • Bladwijzers – inclusief alle labels, sleutelwoorden, mappen en uw aangepaste menuvolgorde
  • Wachtwoorden
  • Voorkeuren/opties van Firefox
  • Geschiedenis van bezochte websites in de afgelopen 60 dagen
  • Tabbladen en tabbladgroepen
  • Add-ons die op uw computer of mobiele apparaat zijn geïnstalleerd

Iedere gebruiker heeft de beschikking over maximaal 25MB aan gegevens. Omdat 99.9% van alle huidige Sync-gebruikers minder dan 25MB gebruikt, is het onwaarschijnlijk dat u deze grens zult bereiken. Als u de grens bijna hebt bereikt, zal Firefox een waarschuwing tonen die aangeeft dat u geen nieuwe gegevens kunt synchroniseren voordat u een aantal oude gegevens hebt verwijderd. Als u echt meer ruimte nodig hebt, kunt u hiernaar vragen op de Mozilla Services Account-webpagina.

Tijdens het aanmaken van uw Sync-account en telkens wanneer u een apparaat toevoegt kunt u kiezen hoe uw gegevens worden gesynchroniseerd. Klik tijdens het instellen van Sync op de knop Sync-opties in de linkeronderhoek van het instellingenvenster om een van deze opties te selecteren:

• De gegevens van deze computer met mijn Sync-gegevens laten samengaan (standaard; aanbevolen)
  • Alle gegevens op deze computer vervangen door mijn Sync-gegevens
  • Alle gegevens op andere apparaten vervangen door gegevens van deze computer

Ik heb problemen met Firefox Sync, wat kan ik doen?

Deze artikelen zullen u helpen bij het oplossen van problemen met Sync: