Firefox Sync - Probleemoplossing en tips

(Doorgestuurd vanaf Firefox Sync werkt niet)

Als u tegen een probleem met Firefox Sync aanloopt, zal dit artikel u door de meest voorkomende oplossingen leiden.

Zodra het hoofdwachtwoord is ingesteld, worden wachtwoorden in Firefox voor Android niet meer gesynchroniseerd. Zie het artikel Een hoofdwachtwoord gebruiken in Firefox voor Android voor meer info.

Firefox Sync moet telkens opnieuw worden ingesteld wanneer ik Firefox sluit

Dit gebeurt wanneer u Firefox zo hebt ingesteld dat wachtwoorden worden verwijderd als Firefox wordt gesloten. Als u Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het paneel Privacy hebt geselecteerd, dient u deze stappen te volgen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Zorg ervoor dat Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit niet is aangevinkt.
  4. Als u deze instelling ingeschakeld wilt of moet houden, klik dan op de knop Instellingen… ernaast en haal het vinkje weg bij Opgeslagen wachtwoorden in de sectie Gegevens.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Hoe verhelp ik problemen met Sync die een foutmelding weergeven?

Als Sync een foutmelding weergeeft, is het mogelijk dat de Sync-service niet werkt zoals verwacht. Voordat u een van de onderstaande procedures probeert te volgen dient u te controleren of de Sync-service geen problemen ondervindt door de status van de service op https://services.mozilla.com/status/ te controleren.

Hoe verhelp ik een foutmelding over een onjuiste naam of wachtwoord?

Als de foutmelding “Sync ondervond een fout tijdens het aanmelden: Onjuiste accountnaam of wachtwoord. Probeer het opnieuw." in de onderste foutbalk verschijnt, volg dan deze stappen:

1. Klik op Voorkeuren… in de foutbalk. Het paneel Sync wordt weergegeven.
  2. Klik op Bijwerken. Het venster Wachtwoord bijwerken wordt geopend.
  3. Voer in het venster uw nieuwe wachtwoord in.
  4. Klik op Wachtwoord bijwerken om het venster te sluiten en verbinding met Sync te maken.

Hoe verhelp ik een foutmelding over een onjuiste herstelsleutel?

Als de foutmelding “Sync ondervond een fout tijdens het synchroniseren: Onjuiste herstelsleutel. Sync zal deze actie automatisch opnieuw uitvoeren." in de onderste foutbalk verschijnt, volg dan deze stappen:

1. Klik op Voorkeuren… in de foutbalk. Het paneel Sync wordt weergegeven.
  2. Klik op Bijwerken. Het venster Herstelsleutel bijwerken wordt geopend.
  3. Haal een kopie van uw herstelsleutel op vanaf het apparaat waarop u uw nieuwe herstelsleutel hebt gegenereerd.
    • Ga naar het menu VoorkeurenOpties op uw andere apparaat. Klik vanaf het tabblad Sync op Account beheren en selecteer Mijn herstelsleutel. Noteer deze sleutel.
  4. Voer in het venster Herstelsleutel bijwerken de herstelsleutel van uw andere apparaat in.
  5. Klik op Herstelsleutel bijwerken om het venster te sluiten en verbinding met Sync te maken.

Hoe verhelp ik problemen met Sync zonder een foutmelding?

Bij de volgende problemen worden geen foutmelding weergegeven:

• Uw Sync-client is niet compatibel met de gegevens die zich op de Sync-server bevinden.
  • De Sync-servers hebben problemen met het verwerken van uw gegevens.
  • De Sync-servers worden zwaar belast - in dit geval zal de fout niet meer optreden zodra de serverbelasting weer normaal wordt.

Probeer deze stappen in de genoemde volgorde totdat het probleem is verholpen:

Sync op al uw apparaten bijwerken

Om de Sync-service te verbeteren kan de Sync-gegevensindeling bij het uitbrengen van de nieuwste Firefox-versie zijn gewijzigd. Dit betekent dat al uw andere apparaten die niet zijn bijgewerkt ook dienen te worden bijgewerkt om synchronisatie mogelijk te maken. Werk Firefox bij.

Noot: na het bijwerken dient u mogelijk uw apparaat opnieuw verbinding te laten maken.

Uw Sync-gegevens wissen

In sommige gevallen waarin u regelmatig foutmeldingen ontvangt en het herstarten van Firefox of wachten het probleem niet verhelpt, kunt u proberen uw Sync-gegevens opnieuw in te stellen. Meld u aan bij https://account.services.mozilla.com/ en klik op Clear your Sync data om dit te doen.

Doorgaans wordt deze benadering niet aangeraden, tenzij bepaalde tekenen er op wijzen dat dit kan helpen; er zijn een aantal problemen (zoals beschadiging van de bladwijzerdatabase) die door deze stap niet worden verholpen.

Firefox Sync moet telkens opnieuw worden ingesteld wanneer ik Firefox sluit

Dit gebeurt wanneer u Firefox zo hebt ingesteld dat wachtwoorden worden verwijderd als Firefox wordt gesloten. Als u Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het paneel Privacy hebt geselecteerd, dient u deze stappen te volgen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Selecteer Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het menu Firefox zal: en zorg ervoor dat Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit niet is aangevinkt.
  4. Als u deze instelling ingeschakeld wilt of moet houden, klik dan op de knop Instellingen… ernaast en haal het vinkje weg bij Opgeslagen wachtwoorden in de sectie Gegevens.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Hoe verhelp ik een foutmelding over een onjuiste naam of wachtwoord?

Als u uw Sync-wachtwoord wijzigt, kan in de onderste foutbalk de foutmelding “Sync ondervond een fout tijdens het aanmelden: Onjuiste accountnaam of wachtwoord. Probeer het opnieuw." verschijnen. U kunt uw wachtwoord bijwerken op uw apparaat door de volgende stappen te volgen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Sync.
  3. Klik op Aanmelden en voer in de aanmeldingspagina uw wachtwoord in.
  4. Klik op Aanmelden om u weer bij Sync aan te melden.

Andere apparaten verbreken de verbinding als ik Firefox bijwerk

Om de Sync-service te verbeteren kan de Sync-gegevensindeling bij het uitbrengen van de nieuwste Firefox-versie zijn gewijzigd. Dit betekent dat al uw andere apparaten die niet zijn bijgewerkt ook dienen te worden bijgewerkt om synchronisatie mogelijk te maken. Werk Firefox bij.

Noot: na het bijwerken dient u mogelijk uw apparaat opnieuw verbinding te laten maken.

Deel dit artikel: http://mzl.la/MHqQXd