Firefox Sync - Probleemoplossing en tips | Probleemoplossing

Firefox Sync - Probleemoplossing en tips

(Doorgestuurd vanaf Firefox Sync werkt niet)

Voordat u begint: controleer de status van cloudservices om te verzekeren dat uw service niet tijdelijk inactief is.

Als u tegen een probleem met Firefox Sync aanloopt, zal dit artikel u door de meest voorkomende oplossingen leiden.

Belangrijk: Firefox Sync vereist de nieuwste Firefox. Zorg ervoor dat u Firefox op alle computers of Android-apparaten bijwerkt. Zo nodig dient u daarna Sync bij te werken.

Ik heb Firefox Sync ingesteld maar er wordt niets gesynchroniseerd

Uw apparaten dienen de nieuwe versie van Sync te gebruiken om gegevens met elkaar te kunnen uitwisselen. Als een of meer van uw apparaten nog steeds het oude Sync gebruiken, moet u deze ontkoppelen alvorens ze met het nieuwe Sync in te stellen. Zie Bijwerken naar het nieuwe Firefox Sync voor stap-voor-stap instructies.

Hoe weet ik of ik de oude of de nieuwe versie van Firefox Sync gebruik?

• Het nieuwe Firefox Sync vereist alleen een e-mailadres en wachtwoord om te beginnen. Er zijn geen apparaatcodes of herstelsleutels nodig.
  • Het oude Firefox Sync vereiste apparaatcodes in plaats van een aanmelding per e-mailadres.

Ik ben mijn Sync-accountgegevens kwijt

Als u geen verbinding met Firefox Sync kunt maken omdat u uw Sync-accountgegevens bent kwijtgeraakt, zie dan Ik ben mijn accountgegevens van Firefox Sync kwijt - Wat te doen.

Ik kan mijn wachtwoorden niet synchroniseren in Firefox voor Android

Zodra het hoofdwachtwoord is ingesteld, worden wachtwoorden in Firefox voor Android niet meer gesynchroniseerd. Zie Een hoofdwachtwoord gebruiken in Firefox voor Android voor meer info.

Mijn bladwijzers worden niet gesynchroniseerd met Firefox voor Android

Als u meer dan 5.000 bladwijzers in uw Firefox-profiel hebt, zal Firefox voor Android deze niet synchroniseren. Enkele beperkingen in Android en Sync zelf maken grotere hoeveelheden bladwijzers onbetrouwbaar, dus dient deze beperking ter bescherming van uw gegevens.

Firefox Sync moet telkens opnieuw worden ingesteld wanneer ik Firefox sluit

Dit gebeurt wanneer u Firefox zo hebt ingesteld dat wachtwoorden worden verwijderd als Firefox wordt gesloten. Als u Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het paneel Privacy hebt geselecteerd, dient u deze stappen te volgen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Zorg ervoor dat Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit niet is aangevinkt.
  4. Als u deze instelling ingeschakeld wilt of moet houden, klik dan op de knop Instellingen… ernaast en haal het vinkje weg bij Opgeslagen wachtwoorden in de sectie Gegevens.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

Hoe verhelp ik problemen met Sync die een foutmelding weergeven?

Als Sync een foutmelding weergeeft, is het mogelijk dat de Sync-service niet werkt zoals verwacht. Voordat u een van de onderstaande procedures probeert te volgen dient u te controleren of de Sync-service geen problemen ondervindt door de status van de service te controleren op https://status.services.mozilla.com/.

Hoe verhelp ik een foutmelding over een onjuiste naam of wachtwoord?

Als de foutmelding “Sync ondervond een fout tijdens het aanmelden: Onjuiste accountnaam of wachtwoord. Probeer het opnieuw." in de onderste foutbalk verschijnt, volg dan deze stappen:

1. Klik op Voorkeuren… in de foutbalk. Het paneel Sync wordt weergegeven.
  2. Klik op Bijwerken. Het venster Wachtwoord bijwerken wordt geopend.
  3. Voer in het venster uw nieuwe wachtwoord in.
  4. Klik op Wachtwoord bijwerken om het venster te sluiten en verbinding met Sync te maken.

Hoe verhelp ik een foutmelding over een onjuiste herstelsleutel?

Als de foutmelding “Sync ondervond een fout tijdens het synchroniseren: Onjuiste herstelsleutel. Sync zal deze actie automatisch opnieuw uitvoeren." in de onderste foutbalk verschijnt, volg dan deze stappen:

1. Klik op Voorkeuren… in de foutbalk. Het paneel Sync wordt weergegeven.
  2. Klik op Bijwerken. Het venster Herstelsleutel bijwerken wordt geopend.
  3. Haal een kopie van uw herstelsleutel op vanaf het apparaat waarop u uw nieuwe herstelsleutel hebt gegenereerd.
    • Ga naar het menu VoorkeurenOpties op uw andere apparaat. Klik vanaf het tabblad Sync op Account beheren en selecteer Mijn herstelsleutel. Noteer deze sleutel.
  4. Voer in het venster Herstelsleutel bijwerken de herstelsleutel van uw andere apparaat in.
  5. Klik op Herstelsleutel bijwerken om het venster te sluiten en verbinding met Sync te maken.

Hoe verhelp ik problemen met Sync zonder een foutmelding?

Bij de volgende problemen worden geen foutmelding weergegeven:

• Uw Sync-client is niet compatibel met de gegevens die zich op de Sync-server bevinden.
  • De Sync-servers hebben problemen met het verwerken van uw gegevens.
  • De Sync-servers worden zwaar belast - in dit geval zal de fout niet meer optreden zodra de serverbelasting weer normaal wordt.

Probeer deze stappen in de genoemde volgorde totdat het probleem is verholpen:

Sync op al uw apparaten bijwerken

Om de Sync-service te verbeteren kan de Sync-gegevensindeling bij het uitbrengen van de nieuwste Firefox-versie zijn gewijzigd. Dit betekent dat al uw andere apparaten die niet zijn bijgewerkt ook dienen te worden bijgewerkt om synchronisatie mogelijk te maken. Zie Firefox bijwerken voor meer informatie.

Noot: na het bijwerken dient u mogelijk uw apparaat opnieuw verbinding te laten maken.

Uw Sync-gegevens wissen

In sommige gevallen waarin u regelmatig foutmeldingen ontvangt en het herstarten van Firefox of wachten het probleem niet verhelpt, kunt u proberen uw Sync-gegevens opnieuw in te stellen. Meld u aan bij https://account.services.mozilla.com/ en klik op Clear your Sync data om dit te doen.

Doorgaans wordt deze benadering niet aangeraden, tenzij bepaalde tekenen er op wijzen dat dit kan helpen; er zijn een aantal problemen (zoals beschadiging van de bladwijzerdatabase) die door deze stap niet worden verholpen.

Firefox Sync moet telkens opnieuw worden ingesteld wanneer ik Firefox sluit

Dit gebeurt wanneer u Firefox zo hebt ingesteld dat wachtwoorden worden verwijderd als Firefox wordt gesloten. Als u Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het paneel Privacy hebt geselecteerd, dient u deze stappen te volgen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Selecteer Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het menu Firefox zal: en zorg ervoor dat Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit niet is aangevinkt.
  4. Als u deze instelling ingeschakeld wilt of moet houden, klik dan op de knop Instellingen… ernaast en haal het vinkje weg bij Opgeslagen wachtwoorden in de sectie Gegevens.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

Hoe verhelp ik een foutmelding over een onjuiste naam of wachtwoord?

Als u uw Sync-wachtwoord wijzigt, kan in de onderste foutbalk de foutmelding “Sync ondervond een fout tijdens het aanmelden: Onjuiste accountnaam of wachtwoord. Probeer het opnieuw." verschijnen. U kunt uw wachtwoord bijwerken op uw apparaat door de volgende stappen te volgen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Sync.
  3. Klik op Aanmelden en voer in de aanmeldingspagina uw wachtwoord in.
  4. Klik op Aanmelden om u weer bij Sync aan te melden.

Andere apparaten verbreken de verbinding als ik Firefox bijwerk

Om de Sync-service te verbeteren kan de Sync-gegevensindeling bij het uitbrengen van de nieuwste Firefox-versie zijn gewijzigd. Dit betekent dat al uw andere apparaten die niet zijn bijgewerkt ook dienen te worden bijgewerkt om synchronisatie mogelijk te maken. Zie Firefox bijwerken voor meer informatie.

Noot: na het bijwerken dient u mogelijk uw apparaat opnieuw verbinding te laten maken.

Firefox Sync toont een foutmelding “Cookies zijn nog uitgeschakeld“

Als u de foutmelding Cookies zijn nog uitgeschakeld ziet, wijzig dan de toestemmingen voor Firefox-accounts zodat cookies worden toegestaan.

Sync cookes disabled error

U doet dit als volgt:

1. Ga naar accounts.firefox.com.
  2. Klik op het slotpictogram in de adresbalk.
  3. Klik op de knop Meer informatie.
  4. Klik op het tabblad Toestemmingen.
  5. Scroll omlaag naar Cookies instellen en selecteer Toestaan.
  6. Herstart Firefox.

Als dit niet helpt, zorg er dan voor dat er geen add-ons zijn die cookies voor accounts.firefox.com blokkeren.

Voor gevorderde gebruikers: Zorg ervoor dat DOM Storage is ingeschakeld:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek in het filter naar dom.storage.enabled.
  3. Zorg ervoor dat de waarde is ingesteld op true. Zo niet, dubbelklik er dan op om deze te wijzigen.
  4. Herstart Firefox en meld u nogmaals aan bij accounts.firefox.com.

Zie ook http://kb.mozillazine.org/dom.storage.enabled.

Deel dit artikel: http://mzl.la/1BAQTae