Firefox Sync - Probleemoplossing en tips

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 21124
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Als u tegen een probleem met Firefox Sync aanloopt, zal dit artikel u door de meest voorkomende oplossingen leiden.

Firefox Sync moet telkens opnieuw worden ingesteld wanneer ik Firefox sluit

Dit gebeurt wanneer u Firefox zo hebt ingesteld dat wachtwoorden worden verwijderd als Firefox wordt gesloten. Om te voorkomen dat Sync opnieuw moet worden ingesteld, dient u ervoor te zorgen dat Firefox bij het sluiten ervan geen opgeslagen wachtwoorden verwijdert. Als u Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het paneel Privacy hebt geselecteerd, dient u deze stappen te volgen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Zorg ervoor dat Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit niet is aangevinkt.
  4. Als u deze instelling ingeschakeld wilt of moet houden, klik dan op de knop Instellingen… ernaast en haal het vinkje weg bij Opgeslagen wachtwoorden in de sectie Gegegevens.
  5. De sjabloon ‘closeoptionspreferences’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie..

Hoe verhelp ik problemen met Sync die een foutmelding weergeven?

Als Sync een foutmelding weergeeft, is het mogelijk dat de Sync-service niet werkt zoals verwacht. Voordat u een van de onderstaande procedures probeert te volgen dient u te controleren of de Sync-service geen problemen ondervindt door de status van de service op https://services.mozilla.com/status/ te controleren.

Hoe verhelp ik een foutmelding over een onjuiste naam of wachtwoord?

Als de foutmelding “Sync ondervond een fout tijdens het aanmelden: Onjuiste accountnaam of wachtwoord. Probeer het opnieuw." in de onderste foutbalk verschijnt, volg dan deze stappen:

1. Klik op Voorkeuren…. Het paneel Sync wordt weergegeven.
  2. Klik op Bijwerken. Het venster Wachtwoord bijwerken wordt geopend.
  3. Voer in het venster uw nieuwe wachtwoord in.
  4. Klik op Wachtwoord bijwerken om het venster te sluiten en verbinding met Sync te maken.

Hoe verhelp ik een foutmelding over een onjuiste Sync-sleutel?

Als de foutmelding “Sync ondervond een fout tijdens het aanmelden: Onjuiste Sync-sleutel. Probeer het opnieuw." in de onderste foutbalk verschijnt, volg dan deze stappen:

1. Klik op Voorkeuren…. Het paneel Sync wordt weergegeven.
  2. Klik op Bijwerken. Het venster Sync-sleutel bijwerken wordt geopend.
  3. Haal een kopie van uw Sync-sleutel op vanaf het apparaat waarop u uw nieuwe Sync-sleutel hebt gegenereerd. Voor details, zie Waar kan ik mijn Sync-sleutel vinden?
  4. Voer in het venster uw nieuwe Sync-sleutel in.
  5. Klik op Sync-sleutel bijwerken om het venster te sluiten en verbinding met Sync te maken.

Hoe verhelp ik een foutmelding over een onjuiste herstelsleutel?

Als de foutmelding “Sync ondervond een fout tijdens het aanmelden: Onjuiste herstelsleutel. Probeer het opnieuw." in de onderste foutbalk verschijnt, volg dan deze stappen:

1. Klik op Voorkeuren…. Het paneel Sync wordt weergegeven.
  2. Klik op Bijwerken. Het venster Herstelsleutel bijwerken wordt geopend.
  3. Haal een kopie van uw herstelsleutel op vanaf het apparaat waarop u uw nieuwe herstelsleutel hebt gegenereerd. Voor details, zie Waar kan ik mijn herstelsleutel vinden?
  4. Voer in het venster uw nieuwe herstelsleutel in.
  5. Klik op Herstelsleutel bijwerken om het venster te sluiten en verbinding met Sync te maken.

Hoe verhelp ik problemen met Sync zonder een foutmelding?

Bij de volgende problemen worden geen foutmelding weergegeven:

• Uw Sync-client is niet compatibel met de gegevens die zich op de Sync-server bevinden.
  • De Sync-servers hebben problemen met het verwerken van uw gegevens.
  • De Sync-servers worden zwaar belast - in dit geval zal de fout niet meer optreden zodra de serverbelasting weer normaal wordt.

Volg achtereenvolgens deze stappen totdat een ervan het probleem met Sync verhelpt:

Controleren of andere extensies verstoring met Firefox Sync geven

1. Schakel alle extensies en thema’s uit, behalve Firefox Sync.
  2. Test vervolgens op gebrekkige extensies of thema’s.

Voor meer informatie over het oplossen van problemen met extensies en thema’s, zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen.

De Firefox Sync-add-on de-installeren

Sync is nu in Firefox ingebouwd en de Sync-add-on die in Firefox 3.6 werd gebruikt is niet langer nodig. Als u deze Sync-add-on nog steeds gebruikt, de-installeer deze dan. Voor gedetailleerde instructies over het de-installeren van add-ons, zie Add-ons uitschakelen of verwijderen.

Firefox op al uw apparaten bijwerken

Om de Sync-service te verbeteren kan het Sync-gegevensformaat bij het uitbrengen van de nieuwste Firefox-versie zijn gewijzigd. Dit betekent dat al uw andere apparaten die niet zijn bijgewerkt ook dienen te worden bijgewerkt om synchronisatie mogelijk te maken. Werk Firefox bij.

Noot: na het bijwerken dient u uw apparaat mogelijk opnieuw verbinding te laten maken. Zie hiervoor Hoe voeg ik een apparaat toe aan Firefox Sync?

Uw Sync-gegevens opnieuw instellen

In sommige gevallen waarin u regelmatig foutmeldingen ontvangt en het herstarten van Firefox of wachten het probleem niet verhelpt, kunt u proberen uw Sync-gegevens opnieuw in te stellen. Zie Hoe stel ik mijn Sync-gegevens opnieuw in? om dit te doen.