Firefox de standaardbrowser maken op Android | Handleiding

Firefox de standaardbrowser maken op Android

Wilt u koppelingen standaard in Firefox laten openen? Lees hier hoe u dit instelt.

Controleer uw Android-versienummer: de instructies zijn afhankelijk van uw versie van Android. U kunt uw versie vinden door het menu Instellingen van uw telefoon te openen en op Over te tikken. (Bekijk de website van de fabrikant van uw telefoon voor specifieke instructies).

Android 6 (Marshmallow) en hoger

1. Tik op uw telefoon op het pictogram Instellingen.
  2. Tik op Apps.
  3. Tik op het tandwielpictogram (doorgaans rechtsboven in uw scherm).
  4. Tik op Standaardapplicaties.
  5. Tik op Browser-app om een keuzelijst te openen.
  6. Tik in de lijst op Firefox.

Dat is alles!

Oudere versies van Android

Stap 1: de instellingen van de huidige browser die koppelingen opent wissen

1. Open de app Instellingen en tik op Apps. (Op sommige versies van Android heet deze knop ‘Applicaties’, en mogelijk dient u voor de volgende stap op ‘Applicaties beheren’ te tikken.)
  2. Tik op het tabblad Alles.

Android ICS Manage Apps - Cropped just showing stock
  3. Tik op de huidige browser die koppelingen opent. Doorgaans is dit de standaardbrowser met de naam ‘Browser’ of ‘Internet’.
  4. Tik op Standaardinstellingen wissen om te voorkomen dat deze browser koppelingen standaard opent. Als ‘Standaardinstellingen wissen’ grijs wordt weergegeven, hebt u geen andere browser geïnstalleerd, of u hebt een andere browser (zoals Opera) geïnstalleerd en ingesteld als standaardbrowser. Als u een andere browser hebt geïnstalleerd, gaat u terug naar de vorige stap en herhaalt u deze met de standaardbrowser.
Android ICS Clear defaults - Cropped

Stap 2: Firefox instellen als de standaardbrowser voor het openen van koppelingen

1. Open een koppeling in een Android-applicatie, zoals de E-mail-applicatie.
  2. Tik op Firefox en daarna op Altijd.
    Fennec_Default