Snelle oplossingen als uw Firefox traag wordt

Wat hebt u aan die supersnelle internetverbinding als uw browser met de snelheid van een dial-upverbinding werkt? Dit artikel leidt u in de goede richting om het probleem op te sporen en te verhelpen. Als u hier extra hulp bij nodig hebt, is onze gemeenschap van vrijwilligers natuurlijk stand-by.

Noot: De functie Firefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u begint aan een langdurig proces van probleemoplossing.

Firefox bijwerken

We werken continu aan het verbeteren van Firefox. De nieuwste versie is sneller dan ooit tevoren en bevat oplossingen voor veel problemen die uw Firefox zouden kunnen vertragen. Zie Firefox bijwerken naar de meest recente versie voor info over het bijwerken van Firefox.

Uw videostuurprogramma’s bijwerken

Verouderde stuurprogramma’s kunnen prestaties verminderen. Bekijk de instructies van de fabrikant van uw grafische kaart voor informatie over het bijwerken van uw videostuurprogramma’s.

Hoog gebruik van hardwarebronnen

Als een monitorprogramma aantoont dat er sprake is van hoog gebruik van hardwarebronnen, probeer dan de suggesties in het artikel Firefox gebruikt te veel geheugen (RAM) - Het probleem verhelpen.

Firefox hangt of reageert niet meer

Als Firefox bevriest en de zandloper laat verschijnen, het draaiende wieltje laat verschijnen en wit wordt en de draaiende strandbal laat verschijnen en grijs wordt, probeer dan het artikel Firefox loopt vast of reageert niet – Het probleem verhelpen.

Ik krijg een foutmelding Waarschuwing: script reageert niet

‘Foutmelding Script reageert niet’? Wat betekent dat eigenlijk? Hierover bestaat een artikel genaamd, geloof het of niet, Waarschuwing Script reageert niet - Wat het betekent en hoe dit te verhelpen dat een en ander zal verhelderen.

Firefox doet lang over het opstarten

Probeer de suggesties in het artikel Firefox doet lang over het opstarten.

Controleren of u malware op uw computer hebt

Om problemen met traagheid te verhelpen die niet specifiek hierboven zijn benoemd, dient u uw computer te scannen op virussen, spyware en andere malware, en kunt u het artikel Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen lezen.

Windows optimaliseren

Versnel Windows en laat uw computer beter werken. Zie Uw computer sneller maken bij microsoft.com.Zie Uw computer sneller maken en Windows optimaliseren voor betere prestaties bij microsoft.com.Zie Tips voor het verbeteren van de prestaties van de pc in Windows 10 bij microsoft.com.

Onnodige inhoud blokkeren

Onnodige inhoud, zoals advertenties or volgscripts, kunnen het laden van een pagina significant vertragen. De in Firefox ingebouwde functie voor inhoudsblokkering kan het laden van pagina’s sneller maken door te voorkomen dat trackers van derden worden geladen. Zie Verbeterde bescherming tegen volgen in Firefox voor desktop voor details.

Er zijn ook add-ons voor Firefox die inhoud blokkeren die u niet nodig hebt, zoals:

• De add-on Disconnect blokkeert onzichtbare delen van webpagina’s die u online volgen.
  • De add-on uBlock Origin blokkeert advertenties, trackers en andere onnodige inhoud, waarbij minder geheugen en CPU-bronnen worden gebruikt dan bij andere adblockers.
  • Met de add-on NoScript kunt u alle scripts die op webpagina’s worden uitgevoerd selectief in- en uitschakelen.

Neem rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar van een add-on als u ondersteuning bij de add-on nodig hebt.

Dit heeft mijn probleem niet opgelost. Wat doe ik nu?

Soms is het zoeken naar de oorzaak van dit soort problemen erg lastig. We hebben een gemeenschap van vrijwilligers die klaar staan om u te helpen bij het oplossen ervan. Zie Ondersteuning van de gemeenschap verkrijgen.