Firefox OS gebruiken

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Welkom bij Firefox OS! Dit artikel beschrijft alle basisfuncties en helpt u op weg. Ook bevat het koppelingen naar andere geweldige artikelen die u wellicht later wilt bekijken.

Verbinding maken!

Uw Firefox OS-apparaat wordt geleverd met een gegevensverbinding die u online houdt als u onderweg bent. Ook kunt u verbinding maken met wifi-netwerken die vaak sneller zijn, en de gegevens die u daarbij gebruikt worden niet meegeteld in uw gegevensabonnement.

Om verbinding te maken met een wifi-netwerk:

1. Open de app Instellingen en kies Wifi.
  2. Schakel Wifi in en tik daarna op een beschikbaar netwerk om er verbinding mee te maken.

Voor meer info, zie Verbinding maken - mobiele en wifi-netwerken benaderen.

Geweldige apps vinden

Een van de geweldige dingen aan een smartphone is toegang tot apps die het leven makkelijker maken. Firefox OS bevat twee manieren om u te helpen apps te ontdekken.

Apps van de Marketplace downloaden en installeren

De Marketplace-app bevat allerlei handige apps voor u. Blader snel door populaire, nieuwe en aanbevolen apps.

Marketplace Home

Voor meer info over de Marketplace, zie Apps downloaden en installeren in Firefox OS.

Met Adaptief zoeken kunt u gepersonaliseerde apps ontdekken

Firefox OS bevat een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel voor adaptief apps zoeken. Typ eenvoudig een woord (zoals “sushi”) om gerelateerde apps voor mobiel te ontdekken. Sommige apps kunnen zelfs van uw locatie gebruikmaken om hun weergegeven inhoud aan te passen.

1. Typ een trefwoord in het zoekveld.
  2. Tik daarna op een app om deze uit te proberen zonder deze te downloaden of te installeren.

Search appsadaptive search 2.0

Voor meer info over alles wat u hiermee kunt doen, zie Inhoud zoeken en ontdekken.

Uw contacten importeren en beheren

De app Contacten maakt het bellen van of het sturen van berichten naar uw favoriete personen eenvoudig.

• Tik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek van de app Contacten om contacten te importeren vanaf een simkaart, Facebook, Gmail, Outlook (en Hotmail) of een SD-kaart.

Import contacts introfirefox os contacts 2.0

Er is veel meer dat u kunt doen - zie Contacten toevoegen, beheren en delen in Firefox OS.

Berichten gebruiken om in contact te blijven

Met de app Berichten kunt u korte tekstberichten, afbeeldingen en video’s naar uw vrienden verzenden. Om een bericht te verzenden:

1. Open de app Berichten sms appmessages 2.0.
  2. Tik op de knop voor een nieuw bericht Editmessagesnew email 2.0 om te beginnen.
  3. In het veld Aan: kunt u het telefoonnummer van de persoon waarnaar u het bericht wilt verzenden intypen, of tik op de contactenknop contact buttonadd contact 2.0 om iemand uit de app Contacten toe te voegen.
  4. Typ dan iets in het berichtveld en tik op Verzenden zodra u klaar bentsend message 2.0 om te verzenden.

Zie De Berichten-app gebruiken voor alle details.

E-mail instellen

Firefox OS biedt rechtstreeks ondersteuning voor Gmail-, Yahoo- en Outlook- (en Hotmail-)accounts.

• Open eenvoudig de app E-mail en voer uw naam, e-mailadres en wachtwoord in, en tik daarna op Volgende. De rest gaat automatisch.

email_setupemail_setup 2.0

Wilt u meer weten over e-mail? Zie E-mail verzenden en beheren.

Muziek op uw telefoon zetten

Neem uw muziek met u mee!

1. USB-opslag inschakelen:
    • Open de app Instellingen, scroll omlaag naar de sectie Apparaat en tik op Mediaopslag. Schakel daarna in de Mediaopslag-instellingen USB-massaopslag in. Open de app Instellingen, scroll omlaag naar de sectie Opslag en schakel USB-opslag in.
      USB 1.1usb storage 2.0
  2. Verbind uw apparaat met uw computer via een USB-kabel.
  3. Sleep uw muziekbestanden naar de SD-kaart van uw apparaat.
    Drag music Win7Drag music Mac

U kunt ook muziek downloaden via de browser of ontvangen via Bluetooth. Zie Muziek op uw Firefox OS-telefoon zetten om te lezen hoe.