Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren

Deze functie is alleen beschikbaar in Firefox voor desktop- of laptopcomputers.

Als u problemen hebt met Firefox, kan het opfrissen ervan helpen. Firefox opfrissen verhelpt veel problemen door Firefox terug te zetten naar de standaardtoestand, waarbij uw belangrijke gegevens zoals bladwijzers en wachtwoorden behouden blijven.
Belangrijk: omdat Firefox naar de oorspronkelijke toestand wordt teruggezet, worden uw eigen configuraties en aanpassingen, zoals extensies, extensiegegevens en configuraties van voorkeuren in about:config verwijderd. Als u aanpassingen voor toegankelijkheid hebt aangebracht, moet u ze na het opfrissen mogelijk opnieuw aanbrengen. Overweeg Firefox Veilige modus voor het onderzoeken en oplossen van problemen, voordat u Firefox opfrist.

Firefox opfrissen

1. Klik direct op deze knop Firefox opfrissen als u deze pagina in Firefox bekijkt.
    Dit werkt niet via een andere browser of op een mobiel apparaat.
  2. Klik op Firefox vernieuwenopfrissen in het bevestigingsvenster om verder te gaan.
  3. Firefox zal worden gesloten en zichzelf vernieuwenopfrissen. Zodra dit is gebeurd, worden uw geïmporteerde gegevens in een venster weergegeven. Klik op Voltooien, en Firefox zal worden geopend.

Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. U kunt Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken en uw belangrijke gegevens naar het nieuwe profiel te kopiëren.

Wat doet de opfrisfunctie?

Firefox slaat al uw instellingen en persoonlijke gegevens worden bewaard in een profielmap. De opfrisfunctie maakt een nieuwe profielmap aan slaat uw belangrijke gegevens blijven op.

De opfrisfunctie verwijdert add-ons die normaal gesproken in de profielmap van Firefox worden bewaard (zoals extensies en thema’s). Add-ons die ergens anders worden bewaard, worden niet verwijderd (maar wel zullen de eventuele aangepaste voorkeuren worden teruggezet).

Firefox zal deze items bewaren:

• Bladwijzers
  • Navigatie- en downloadgeschiedenis
  • Wachtwoorden
  • Cookies
  • Informatie voor het automatisch invullen van webformulieren
  • Persoonlijk woordenboek

Deze items en instellingen zullen worden verwijderd:

Noot: Het opfrissen zal uw oude Firefox-profiel in een map met de naam ‘Oude Firefox-gegevens’ op uw bureaublad plaatsen. Als uw probleem niet opgelost is, kunt u een deel van de gegevens die niet zijn bewaard terugzetten door bestanden naar het nieuw aangemaakte profiel te kopiëren. Als u deze map niet langer meer nodig hebt, verwijder deze dan omdat hij gevoelige gegevens bevat.