Firefox opent herhaaldelijk lege tabbladen of vensters nadat u op een koppeling klikt | Probleemoplossing

Firefox opent herhaaldelijk lege tabbladen of vensters nadat u op een koppeling klikt

Firefox kan herhaaldelijk nieuwe, lege tabbladen of vensters openen nadat u op een koppeling klikt, waardoor u wordt gedwongen Firefox af te sluiten. Als u Firefox de keer daarna start en de vorige sessie wordt hersteld, kunnen dezelfde naamloze tabbladen of lege vensters worden geopend.

Doorgaans komt dit doordat u Firefox als het programma hebt gekozen dat altijd voor een bepaalde actie wordt gebruikt, zoals het openen van een bepaald type bestand of het starten van een toepassing voor het verzenden van e-mail.

Noot: De functie Firefox vernieuwenFirefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.

Een nieuwe Firefox-sessie starten

Mogelijk wordt u gedwongen Firefox af te sluiten als herhaaldelijk meerdere tabbladen of vensters worden geopend. Firefox bevat een functie voor sessieherstel, die uw vensters en tabbladen van de vorige sessie herstelt na een crash of onverwacht afsluiten.

Dezelfde groep tabbladen of vensters kan opnieuw worden geopend wanneer u Firefox de keer erna start, waardoor u opnieuw wordt gedwongen Firefox te sluiten. Als u een pagina met de titel Sessie herstellen ziet (Onze excuses voor het ongemakSorry. We hebben problemen bij het terugzetten van uw pagina’s.) wanneer u Firefox opnieuw start, klik dan op de knop SluitenNieuwe sessie starten om een nieuwe sessie te starten en volg daarna de onderstaande instructies om het probleem te verhelpen.

Het type actie voor een inhoudstype wijzigen

Mogelijk kunt u het probleem verhelpen door naar het inhoudstype te zoeken dat is ingesteld om Firefox te gebruiken en daarna de actie te wijzigen, volgens deze stappen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Toepassingen.Ga in het paneel Algemeen naar de sectie Toepassingen.
  3. Als u weet welk item in de kolom Inhoudstype het probleem veroorzaakt, selecteer het dan. Typ anders Firefox gebruiken in het veld Zoeken. De lijst zal alleen items weergeven die zijn ingesteld op ‘Firefox gebruiken’.
    Applications - Use Firefox 38 Fx56GeneralApplications-UseFirefox applications setting 57
  4. Selecteer voor elk problematisch inhoudstype een nieuwe actie in het vervolgkeuzemenu in de kolom Actie. Als u niet zeker weet welke actie u moet kiezen, kies dan Altijd vragen.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Voor algemene informatie over inhoudstypen, zie Wijzigen wat Firefox doet bij het klikken op of het downloaden van een bestand.

Acties voor alle inhoudstypen herinitialiseren

Als de voorgaande stappen het probleem niet hebben verholpen, of als u het item dat het probleem veroorzaakt niet in het paneel Toepassingen kunt vinden, zult u de acties voor alle inhoudstypen moeten herinitialiseren door het bestand dat deze instellingen bewaart handmatig te verwijderen.

Dit zal alle aangepaste acties voor inhoudstypen verwijderen, niet alleen de actie die het probleem veroorzaakt. U zult de betreffende wijzigingen opnieuw moeten aanbrengen nadat u deze stappen hebt uitgevoerd.
  1. Open uw profielmap:

Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

• Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenMap openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Sluit Firefox.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten. Klik op het Firefox-menu boven in het scherm, en klik daarna op Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten.

3. Verwijder het bestand mimeTypes.rdfhandlers.json.
  4. Herstart Firefox.

Controleren op malware

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, of als Firefox meerdere vensters of tabbladen met ongewenste inhoud opent, is het mogelijk dat uw systeem is geïnfecteerd door malware. Voor meer informatie, zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen.