Firefox onthoudt geen invoergegevens op webformulieren

Firefox kan onthouden wat u in formulieren op webpagina’s (ook bekend als tekstvelden) hebt ingevoerd. Nadat u iets in een formulier op een webpagina (zoals een zoekveld) hebt ingevoerd, zullen deze gegevens de volgende keer dat u die pagina bezoekt weer beschikbaar zijn. Als u merkt dat u uw formulierinvoergegevens niet opnieuw kunt gebruiken, volg dan de instructies in dit artikel.

Autoaanvullen werkt niet in bepaalde formulieren

Als u merkt dat Firefox formulierinvoergegevens voor een aantal websites opslaat, maar voor andere niet, is het mogelijk dat de website Firefox vertelt geen formuliergeschiedenis op te slaan. Dit is gebruikelijk bij e-mail- en bankierwebsites.

Autoaanvullen werkt in geen enkel formulier

Als u merkt dat Firefox geen enkele ingevoerde tekst in formulieren opslaat, volg dan de onderstaande instructies.

Firefox-instellingen controleren

Verzeker u ervan dat Firefox is ingesteld voor het onthouden van formulierinvoergegevens en dat opgeslagen formulierinvoergegevens niet automatisch worden gewist:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Geschiedenis.
  3. Kies in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
  4. Verzeker u ervan dat Zoek- en formuliergeschiedenis onthouden is geselecteerd.
    • Het inschakelen van automatische formulieraanvulling zorgt er ook voor dat Firefox zoekgeschiedenis voor de zoekbalk opslaat.
  5. Zoek naar Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit. Als dit is geselecteerd:
    1. Klik op de knop Instellingen….
    2. Verzeker u ervan dat Formulier- & zoekgeschiedenis niet is geselecteerd.
    3. Klik op OK.
  6. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Als een van deze opties niet juist was ingesteld, zou het instellen ervan zoals hierboven aangegeven formulieraanvulling moeten inschakelen.

Controleren op conflicterende extensies

Als u merkt dat de instellingen van Firefox onjuist waren maar automatisch aanvullen in formulieren nog steeds niet werkt, kan een Firefox-extensie het probleem veroorzaken. Zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen voor het oplossen van problemen met extensies.

Als er een conflicterende extensie aanwezig was, zou formulieraanvulling weer moeten werken nadat u deze hebt uitgeschakeld en Firefox opnieuw hebt gestart.

Instellingen van overige programma’s controleren

Bepaalde internetbeveiligingssoftware (waaronder antivirus-, antispyware-, firewall- en privacyprogramma’s) zal de formuliergeschiedenis van Firefox wissen. Controleer de instellingen van deze programma’s als u er een of meer gebruikt.