Firefox voor mobiel is traag - De browser sneller maken

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 24554
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Soms, in het bijzonder op oudere telefoons, is alleen het sluiten van onnodige tabbladen genoeg om zaken te versnellen. Op andere momenten dient u een beetje aan probleemoplossing te doen om de oorzaak ven een probleem vast te stellen. Dit artikel helpt u in de goede richting om die problemen op te sporen en te verhelpen.

Firefox doet lang over het opstarten op mijn mobiele apparaat

We werken continu aan het verbeteren van prestaties en het verminderen van CPU- en geheugengebruik.

Misschien wilt u Aurora proberen, onze pre-bèta-versie - deze is minder stabiel, omdat de meeste nieuwe functies die u ziet nog in ontwikkeling zijn, maar is sneller en toont een deel van de nieuwe functies die in Firefox 14 zijn gepland.

Lees meer op https://wiki.mozilla.org/Mobile/Platforms/Android#Download_Aurora of http://www.mozilla.org/mobile/aurora/ in het geval u hierin geïnteresseerd bent.

Webpagina’s doen te lang over het laden

Er zijn 4 belangrijke dingen die u in deze situatie kunt proberen:

• Firefox terugplaatsen vanaf de SD-kaart naar de telefoon
  • Andere programma’s de-installeren of afsluiten
  • Onnodige add-ons verwijderen
  • De functie “tekst opnieuw opmaken na zoomen” uitschakelen in uw Voorkeuren

Dit heeft mijn probleem niet opgelost. Wat doe ik nu?

Soms is het opsporen van de oorzaak van dit soort problemen moeilijk. We hebben een gemeenschap van vrijwilligers die bereid is om dit te helpen uitzoeken.

Soms, in het bijzonder op oudere telefoons, is alleen het sluiten van onnodige tabbladen genoeg om zaken te versnellen. Op andere momenten dient u een beetje aan probleemoplossing te doen om de oorzaak ven een probleem vast te stellen. Dit artikel helpt u in de goede richting om die problemen op te sporen en te verhelpen.

Wi-Fi gebruiken in plaats van 3G

In het algemeen zorgt het gebruik van Wi-Fi voor toegang tot het internet op uw telefoon voor de snelste ervaring. Zet WiFi daarom aan en maak hiermee verbinding (bij voorkeur via een beveiligde verbinding) in uw Instellingen > Wi-Fi van Android.

Wi-Fi omschakelen

Wellicht is het nodig dat u de Wi-Fi-verbinding uit- en weer inschakelt in het geval dat de verbinding wordt verbroken. Als u de melding ‘Probleem bij verbinding’ ziet in Firefox, schakel dan de verbinding uit en weer in om opnieuw verbinding te maken.

Webpagina’s doen te lang over het laden

Er zijn drie belangrijke dingen die u in deze situatie kunt proberen:

• Firefox terugplaatsen vanaf de SD-kaart naar de telefoon
  • Andere programma’s de-installeren of afsluiten
  • Onnodige add-ons verwijderen

Dit heeft mijn probleem niet opgelost. Wat doe ik nu?

Soms is het opsporen van de oorzaak van dit soort problemen moeilijk. We hebben een gemeenschap van vrijwilligers die bereid is om dit te helpen uitzoeken.