Wijzigen wat Firefox doet bij het klikken op of het downloaden van een bestand | Handleiding

Wijzigen wat Firefox doet bij het klikken op of het downloaden van een bestand

Dit artikel beschrijft hoe Firefox met downloads voor verschillende bestandstypen omgaat, en hoe u dat gedrag kunt wijzigen.

Downloadacties

Wanneer u op een koppeling klikt om een bestand te downloaden, bepaalt het internetmediatype (en), ook wel het MIME-type of inhoudstype genoemd, welke actie Firefox zal uitvoeren. Mogelijk hebt u al een plug-in geïnstalleerd die de download automatisch zal behandelen, zoals Windows Media Player of QuickTime. Zo niet, dan kunt u een dialoogvenster zien waarin wordt gevraagd of u het bestand wilt opslaan of het met een bepaalde toepassing wilt openen. Wanneer u Firefox opdraagt het bestand te openen of op te slaan en tevens de optie “Dit vanaf nu automatisch doen voor dit type bestanden” aanvinkt (zie hieronder), verschijnt voor dat bestandstype een vermelding in het paneel Toepassingen van Firefox.

Downloadacties wijzigen

Dit zal geen invloed hebben op ingebedde media in een webpagina - enkel op koppelingen naar de bestanden zelf.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Toepassingen.
  3. Het paneel Toepassingen zal worden weergegeven. Selecteer het type bestand waarvoor u de standaardactie wilt wijzigen.
    Meerdere vermeldingen voor dezelfde bestandsindeling of -extensie? Sommige bestandstypen kunnen meerdere internetmediatypen bevatten.
  4. De kolom Actie toont een vervolgkeuzemenu met opties voor het kiezen van een actie wanneer u op dat type bestand klikt.

Fx4WinAppPanel-drop

ApplicationsDropPDFWin

• Altijd vragen: zal u vragen te kiezen welke actie u Firefox wilt laten uitvoeren wanneer u op dat type bestand klikt. Dit kan handig zijn als Firefox een bestandstype automatisch opslaat of het altijd met een bepaalde toepassing opent en u wilt dat er wordt gevraagd wat er moet worden gedaan.
    • Bestand opslaan: zal het bestand altijd op uw computer opslaan via het venster Downloads zodra u op dat type bestand klikt.
    • Het bestand openen met een toepassing of plug-in van uw keuze.
  1. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren nadat u wijzigingen hebt aangebracht.

Downloadacties toevoegen

1. Zoek op het web naar een bestand dat overeenkomt met het type dat u wilt toevoegen.
  2. Klik op de bestandskoppeling om het te downloaden.
  3. Kies hoe u wilt dat Firefox met het bestand omgaat:
  4. Plaats in het venster Bestand openen een vinkje bij Dit vanaf nu automatisch doen voor dit type bestanden.

Fx4WinOpeningFile

MacOpeningFile

5. Klik op OK.
Is Dit vanaf nu automatisch doen voor dit type bestanden uitgeschakeld? Dit kan gebeuren als de server van de website het internetmediatype van het bestand onjuist heeft gespecificeerd. Het kan ook gebeuren als de server “Content-Disposition: attachment” aan het bestand toekent.

Deel dit artikel: http://mzl.la/NxCODA