Firefox gebruikt te veel CPU-bronnen - Het probleem verhelpen | Probleemoplossing

Firefox gebruikt te veel CPU-bronnen - Het probleem verhelpen

(Doorgestuurd vanaf Firefox gebruikt veel CPU-bronnen)

Op sommige momenten kan Firefox een aanzienlijke hoeveelheid CPU-bronnen nodig hebben om webinhoud te downloaden, te verwerken en weer te geven. Als u perioden van onafgebroken hoog CPU-gebruik ervaart wanneer u Firefox gebruikt, biedt dit artikel enkele opties om te overwegen.

• De CPU (Central Processing Unit) is het “brein” van de computer. Wanneer de CPU zwaar wordt belast, kunnen de algehele prestaties van de computer worden beïnvloed.
  • Afhankelijk van uw besturingssysteem kunt u via bepaalde hulpmiddelen het CPU-gebruik inspecteren en in de gaten houden. In Windows geeft het tabblad Prestaties van Windows Taakbeheer de geschiedenis van het CPU-gebruik weer.
Noot: als u prestatiegegevens verzendt, zal Mozilla onder andere gegevens over het CPU-gebruik van uw Firefox verzamelen, wat Firefox in toekomstige versies helpt te verbeteren.

Bijwerken naar de nieuwste versie

De nieuwste Firefox-versie bevat verbeteringen aan het CPU-gebruik. Werk Firefox bij naar de nieuwste versie.

Extensies en thema’s

CPU-consumerende extensies en thema’s

Extensies en thema’s kunnen ervoor zorgen dat Firefox meer CPU-kracht gebruikt dan het normaal gesproken zou doen.

Start Firefox in de Veilige modus en observeer het CPU-gebruik ervan om vast te stellen of een extensie of thema ervoor zorgt dat Firefox te veel CPU-kracht gebruikt. In Veilige modus zijn extensies en thema’s uitgeschakeld, dus als u een aanzienlijke verbetering ervaart, kunt u proberen extensies uit te schakelen of te de-installeren.

Opdringerige inhoud verbergen

Veel webpagina’s bevatten inhoud die u niet echt nodig hebt, zoals advertenties, maar die wel CPU-bronnen gebruikt om te worden weergegeven (zie de sectie Plug-ins hieronder). Via bepaalde extensies kunt u vervelende inhoud blokkeren:

• Met behulp van Adblock Plus kunt u advertenties op websites blokkeren.
  • Met behulp van Flashblock kunt u Flash-inhoud op websites selectief in- en uitschakelen.
  • Met behulp van NoScript kunt u alle actieve scripts op websites selectief in- en uitschakelen.

Plug-ins

Plug-ins voor het weergeven van speciale typen inhoud kunnen grote hoeveelheden CPU-kracht gebruiken, in het bijzonder oudere versies.

Uw plug-ins bijwerken

Ga naar onze Plug-in-controlepagina om te controleren of u de meest recente versie van al uw plug-ins gebruikt.

CPU-consumerende plug-ins uitschakelen

U kunt testen of één van uw plug-ins ervoor zorgt dat Firefox te veel CPU-kracht gebruikt door deze selectief uit te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Klik op een plug-in in de lijst om deze te selecteren en klik daarna op Uitschakelen om deze uit te schakelen.
  4. Herhaal dit voor andere plug-ins in de lijst.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Klik op een plug-in in de lijst om deze te selecteren en kies daarna Nooit activeren om deze uit te schakelen.
  4. Herhaal dit voor andere plug-ins in de lijst.

Sluit en herstart Firefox nadat u enkele plug-ins hebt uitgeschakeld en observeer het CPU-gebruik ervan. Als u geen verbetering ziet, kunt u deze plug-ins weer inschakelen en hetzelfde proberen met een aantal andere.

Als u wel verbetering in Firefox’ CPU-gebruik ziet na het uitschakelen van een bepaalde plug-in, kunt u deze uitgeschakeld laten. Als de plug-in voor veel zaken op het internet nodig is, probeer dan een alternatieve lichtere plug-in te vinden.

Hardwareversnelling van Flash controleren

Voor bepaalde plug-ins die video’s afspelen, zoals Flash, kan het opbouwen van inhoud in een volledig scherm worden versneld door hardware. Dit vermindert het CPU-gebruik.

1. Navigeer naar een pagina die een Flash-video bevat.
  2. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik op de videospeler en klik op Instellingen… in het contextmenu. Het instellingenvenster van Adobe Flash Player wordt geopend.
  3. Klik op het pictogram in de linkeronderhoek van het instellingenvenster van Adobe Flash Player om het paneel Scherm te openen.
  4. Controleer of Hardwareversnelling inschakelen is geselecteerd.
  5. Klik op Sluiten om het instellingenvenster van Adobe Flash Player te sluiten.

Hardwareversnelling van Firefox controleren

Hardwareversnelling van Firefox vermindert het CPU-gebruik.

Controleer of hardwareversnelling is ingeschakeld en of de stuurprogramma’s van uw grafische kaart up-to-date zijn.

Gebaseerd op informatie van Firefox CPU usage (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/MCqrFr