Firefox downloaden en installeren op Mac

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 41872
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel legt uit hoe u Firefox op een Mac kunt downloaden en installeren.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Mac.
Firefox vereist een Intel-processor en Mac OS X 10.5 of hoger tot en met Firefox 16, en Mac OS X 10.6 of hoger vanaf Firefox 17. Zie alle systeemvereisten. Als u een oude versie van Mac OS gebruikt, zie dan Firefox werkt niet meer met Mac OS X 10.4- of PowerPC-processors of Firefox werkt niet meer met Mac OS X 10.5 voor hulp.

Firefox installeren op Mac

1. Bezoek http://mozilla.org/firefox in een willekeurige browser (zoals Apple Safari). De pagina zal het besturingssysteem en de taal automatisch herkennen en u de meest geschikte editie(s) van Firefox aanbevelen.
  2. Klik op de groene downloadknop om Firefox te downloaden.

Mac Install 1

3. Zodra het downloaden is volooid, zou het bestand (Firefox.dmg) uit zichzelf moeten openen en een Finder-venster moeten openen dat de Firefox-toepassing bevat. Sleep het Firefox-pictogram naar de map Programma’s om het daar naartoe te kopiëren.
    Mac Install 2a
    Noot: als u dit venster niet ziet, klik dan op het gedownloade bestand Firefox.dmg om het te openen.
    Mac Install 2
  4. Houd nadat u Firefox naar de map Programma’s hebt gesleept de toets control ingedrukt, klik in het venster en selecteer “Firefox” uitwerpen in het menu.
    Mac Install 4
  5. Voor eenvoudige toegang kunt u Firefox aan uw dock toevoegen. Open eenvoudig uw map Programma’s en sleep Firefox naar het dock.

Add to Dock

Firefox is nu gereed voor gebruik. Klik hiervoor op het pictogram van Firefox in het dock om de toepassing te starten.

Firefox voor de eerste keer starten

Als u Firefox voor het eerst start, zult u worden gewaarschuwd over het feit dat u Firefox vanaf het internet hebt gedownload. Omdat u Firefox vanaf de officiële website hebt gedownload kunt u op Openen klikken.

Ook zal Firefox niet uw standaardbrowser zijn, waardoor u hiervan een melding ziet. Dit houdt in dat wanneer u een koppeling in uw e-mailtoepassing, een internetsnelkoppeling of een HTML-document opent, deze niet in Firefox zal worden geopend. Als u wilt dat Firefox deze dingen doet, klik dan op Ja om Firefox als uw standaardbrowser in te stellen. Zo niet, of als u Firefox alleen wilt uitproberen, klik dan op Nee.