Facebook, Google, Twitter en Youtube gebruiken in Firefox OS

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Het mooie van een Firefox OS-apparaat is dat u toegang hebt tot alle mensen die belangrijk voor u zijn. Dit artikel toont hoe u een aantal van de meest populaire apps voor sociale media kunt installeren en gebruiken, zoals Facebook en Twitter.

Uw favoriete apps benaderen

• Facebook, Twitter en YouTube zijn allemaal beschikbaar in de Marketplace. De snelste manier om deze te installeren is dus door de Marketplace-app te openen, naar de gewenste apps te zoeken en op de blauwe knop Gratis te tikken. Voor meer info, zie Apps downloaden en installeren in Firefox OS.

Install Facebook
  • Voor zaken die niet in de Marketplace zijn vermeld kunt u de functie Adaptief zoeken gebruiken. Hier vindt u bijvoorbeeld vele Google-producten (Google+, Google Maps, Google Vertalen en meer). Voor details, zie Inhoud zoeken en ontdekken.

Everything Google

Facebook

• De belangrijkste bedieningselementen bevinden zich boven in het scherm. U ziet hier meldingen voor vriendschapsverzoeken, chats en berichten. Natuurlijk kunt u uw status wijzigen, foto’s uploaden en inchecken.

Facebook controls
  • Tik op de menuknop in de linkerbovenhoek om meer functies te zoeken en te benaderen.

Facebook menu
  • Facebook chat is een handige manier om in contact te blijven. Lees hier hoe het werkt.
  • Als u uw Facebook-vrienden als contacten importeert, kunt u met ze chatten of berichten op hun prikbord plaatsen vanuit de app Contacten.

Facebook from contacts

Twitter

• Twitters bedieningselementen bevinden zich boven in het scherm. Om een nieuwe tweet aan te maken tikt u eenvoudig op de knop in de rechterbovenhoek.

Twitter controls
  • U kunt foto’s naar Twitter uploaden tijdens het opstellen van een nieuwe tweet of, met Twitter geïnstalleerd, kunt u deze delen vanuit het menu Delen in de app Galerij.
    Noot: deze functie is beschikbaar in Firefox OS versie 1.1 en hoger. Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.
    Twitter share

YouTube

• Zoeken naar alles - tik op de zoekknop in de rechterbovenhoek.
  • Tik op de menuknop in de linkerbovenhoek om te verkennen of meld u aan bij uw Google-account, zodat u uw aanmeldingen kunt beheren en aanbevelingen kunt ontvangen.

YouTube controls
  • U kunt ook Adaptief zoeken gebruiken om een bepaalde YouTube-zoekopdracht naar uw startscherm op te slaan. Voor details, zie Inhoud zoeken en ontdekken.

Two app choices

Google Zoeken en Gmail