Het voor het openen van e-mailkoppelingen gebruikte programma wijzigen | Handleiding

Het voor het openen van e-mailkoppelingen gebruikte programma wijzigen

Firefox gebruikt normaal gesproken het standaard e-mailprogramma van uw besturingssysteem voor het verzenden van een e-mailbericht. Dit artikel legt uit hoe u het programma kunt wijzigen dat wordt gestart wanneer u:

• op Koppeling versturen… vanuit het menu Firefox (menu Bestand in Windows XP)menu Bestand klikt.
  • op Koppeling versturen… vanuit het rechtermuisknopmenumenu bij klikken met ingedrukte Ctrl-toets in Firefox klikt.
  • op een “mailto”- of e-mailkoppeling op een webpagina (bv. examples@examples.net) klikt.
  • op Koppeling e-mailen… vanuit het menu Firefox (menu Bestand in Windows XP)menu Bestand klikt.
  • op een “mailto”- of e-mailkoppeling op een webpagina (bv. examples@examples.net) klikt.

Firefox’ e-mailclient instellen

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Toepassingen.
  3. Zoek naar het inhoudstype mailto en selecteer dit.
  4. Klik op de kolom Actie in de rij mailto om de actie te wijzigen.

Fx4Win7AppPanel-mailto

Fx4MacAppPanel-mailto
    • Altijd vragen zal u telkens wanneer u een mailfunctie gebruikt vragen welk programma of service u wilt gebruiken.
    • <Programma> gebruiken (standaard) zal automatisch het e-mailprogramma van uw besturingssysteem (zoals Thunderbird, Windows Live Mail, Outlook, Evolution, KMail) starten met het berichtopstelvenster. Zie de volgende sectie van dit artikel voor instructies over het wijzigen van het standaard e-mailprogramma van uw besturingssysteem.
    • <Webmail> gebruiken zal de berichtopstelpagina van uw webmailservice (bv. Yahoo! Mail, Gmail) openen binnen Firefox. Zie de sectie Webmailservices gebruiken van dit artikel voor meer informatie over het gebruiken van webmailservices.
    • Via Andere gebruiken… kunt u een extern programma opgeven dat Firefox moet starten.
    • Via Toepassingsdetails… kunt u informatie bekijken over de webmailservices die Firefox kan gebruiken, of deze verwijderen.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Het standaard e-mailprogramma van uw besturingssysteem instellen

Standaard zal Firefox de standaard e-mailclient van uw systeem gebruiken om e-mail voor de bovenstaande acties te verzenden. Volg de instructies hieronder om de standaard e-mailclient te wijzigen via uw besturingssysteem.

Windows 7 en Vista

1. Klik op de knop Starten en vervolgens op het item Standaardprogramma’s.
  2. Klik op Uw standaardprogramma’s instellen.
  3. Klik onder Programma’s op het e-mailprogramma dat u wilt gebruiken (bv. Thunderbird, Windows Live Mail, Outlook).
  4. Klik op Dit programma als standaard instellen.
  5. Klik op OK onder in het venster.

Windows XP

1. Klik op de knop Start en vervolgens op het pictogram Configuratiescherm om het configuratiescherm van Windows te openen.
  2. Klik op het pictogram Software om het venster Software te openen.
  3. Klik aan de linkerkant van het venster op het pictogram Programmatoegang en -instellingen.
  4. Klik in dit venster op het keuzerondje Aangepast om de categorie Aangepast uit te vouwen.
  5. Klik onder Kies een standaardprogramma voor e-mails op het keuzerondje naast het programma dat u wilt gebruiken (bv. Thunderbird, Windows Live Mail, Outlook).
  6. Klik op OK onder in het venster.
  1. Open de toepassing Mail vanuit de map Programma’s.
  2. Klik op het menu Mail en selecteer Voorkeuren.
  3. Klik op de knop Algemeen.
  4. Selecteer een nieuw standaardmailprogramma (bv. Thunderbird, Outlook).
Noot: deze instructies zijn van toepassing op enkele gebruikelijke Linux-distributies. Uw distributie kan een andere interface gebruiken.

Gnome

Onder distributies die standaard de Gnome Desktop Environment gebruiken vallen Ubuntu, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux en andere.

1. Open het venster Standaardtoepassingen. Het venster Standaardtoepassingen kan worden geopend door:
    • (Ubuntu) op het menu Systeem te klikken en Voorkeuren te selecteren, gevolgd door Standaardtoepassingen.
    • op het menu Toepassingen te klikken en achtereenvolgens Bureaubladvoorkeuren, Geavanceerd en Standaardtoepassingen te selecteren.
  2. Gebruik het vervolgkeuzemenu onder E-mailprogramma om een e-mailtoepassing te selecteren (bv. Thunderbird, Evolution).
  3. Klik op Sluiten om het venster Standaardtoepassingen te sluiten.

KDE

Onder distributies die standaard de K Desktop Environment gebruiken vallen Kubuntu, Mandriva Linux, PCLinuxOS en andere.

1. Open het KDE-configuratiescherm door op K te klikken en Configuratiescherm te selecteren.
  2. Klik in het venster Configuratiescherm op KDE-componenten om dit uit te vouwen.
  3. Klik op Componentenkiezer.
  4. Klik op E-mailprogramma.
  5. Klik op het keuzerondje Ander e-mailprogramma gebruiken.
  6. Typ het volledige pad naar uw e-mailclient in (bv. /usr/bin/thunderbird).
  7. Klik op Toepassen om het venster Configuratiescherm te sluiten en uw wijzigingen op te slaan.

Webmailservices gebruiken

U kunt met Firefox webmailservices (zoals Gmail, Yahoo! Mail etc.) gebruiken voor de mailfuncties van Firefox. Gebruik de instructies in de sectie Firefox’ e-mailclient instellen bovenaan om een webservice te gebruiken via deze methode.

Als de webmailservice die u wilt gebruiken niet beschikbaar is in het paneel Toepassingen van het venster Opties, kunt u een extensie gebruiken om ondersteuning van uw webmailservices toe te voegen:

Gebaseerd op informatie van Default mail client (mozillaZine KB), Het standaard-e-mailprogramma wijzigen (Microsoft.com Support), Uw standaard-e-mailprogramma of -webbrowser wijzigen (Apple.com Support), The KDE Control Center (KDE.org) en Select Preferred Applications in Ubuntu (DebianAdmin.com).

Deel dit artikel: http://mzl.la/LhUKxb