De lezermodus gebruiken

Firefox voor Android bevat een handige lezermodus die een website van alle overbodige zaken ontdoet, zodat u zich kunt concentreren op wat u leest. Geen tijd meer om iets helemaal te lezen? Voeg het aan uw leeslijst toe en lees het later. Hier wordt uitgelegd hoe het allemaal werkt.

De lezermodus in- en uitschakelen

• Tik eenvoudig op het lezermoduspictogram Reader mode in de adresbalk. Tik er nogmaals op om af te sluiten en naar de normale pagina terug te keren.

Reader mode article
Noot: de lezermodus is niet beschikbaar op apparaten met minder dan 384MB geheugen.

Artikelen aan uw leeslijst toevoegen

U kunt eenvoudig een lijst van zaken opslaan die u later wilt lezen.

• Als u uw vinger op het lezermoduspictogram Reader mode in de adresbalk houdt, wordt de pagina waarop u zich bevindt aan uw leeslijst toegevoegd.
  • Als u zich al in de lezermodus bevindt en later verder wilt lezen, tik dan op het scherm om de bedieningselementen zichtbaar te maken en druk op de knop voor het toevoegen van een item aan de linkerkant om het huidige artikel op uw lijst te zetten.

Add to reading list

Uw leeslijst benaderen

Open uw leeslijst vanaf een willekeurige locatie.

1. Tik op de adresbalk of open een nieuw tabblad en selecteer het tabblad Bladwijzers.
  2. Tik daarna op de map Leeslijst.

Access reading list 25
Noot: de map Leeslijst verschijnt niet als er geen items in de lijst staan.
  • Als u zich al in de lezermodus bevindt, tik dan op het scherm om de bedieningselementen zichtbaar te maken en tik daarna op de lijstknop.

Open reading list
  • Tik op de adresbalk om een nieuw tabblad te openen en veeg twee keer naar links.

Access reading list 26
  • Als u zich al in de lezermodus bevindt, tik dan op het scherm om de bedieningselementen zichtbaar te maken en tik daarna op de lijstknop.

Open reading list

De wijze waarop dingen er in de lezermodus uitzien aanpassen

Wijzig de grootte van de tekst, wissel tussen lettertypen of wijzig het thema van licht naar donker voor het lezen in het donker.

• Tik in de lezermodus op het scherm om de bedieningselementen zichtbaar te maken en tik daarna op de knop Aa.

Customize reader mode

Uw favorieten delen

Deel een koppeling naar de pagina die u leest op sociale netwerken of via e-mail en sms-berichten.

• Tik in de lezermodus op het scherm om de bedieningselementen zichtbaar te maken en tik daarna op de deelknop aan de rechterkant.

Share from reader mode