De Galerij-app gebruiken

Via de Galerij-app kunt u eenvoudig foto’s op uw Firefox OS-apparaat beheren en delen. Hier wordt uitgelegd hoe u foto’s kunt weergeven, delen en bewerken, evenals het maken van een reservekopie ervan op uw computer.

Foto’s bekijken en bewerken

1. Open de Galerij-app gallery om alle foto’s die u met uw telefoon hebt gemaakt weer te geven. Uw foto’s worden op maand waarin ze gemaakt zijn geordend.
  2. Tik op een foto om deze in volledige grootte weer te geven.
    • Veeg naar links of naar rechts om door de galerij te bladeren.
  3. Tik zodra u de foto vindt waarmee u wilt werken op de bewerkingsknop.

Gallery edit
    • Van hieruit kunt u de belichting aanpassen, bijsnijden, een filter of een rand toevoegen.

Image editing
  4. Tik om uw bewerkte foto op te slaan op het selectievakje in de rechterbovenhoek Save edit . Uw bewerkte foto wordt als een nieuwe afbeelding opgeslagen. De oorspronkelijke foto wordt niet gewijzigd.
    • Wanneer u uw bewerkte foto opslaat, wordt u naar het hoofdscherm van de galerij teruggeleid.

Foto’s delen

Firefox OS kent een aantal manieren om foto’s te delen.

Een enkele foto delen

1. Tik tijdens het bekijken van een foto op de deelknop.

Share button
  2. Selecteer hoe u deze afbeeldingen wilt delen: via E-mail, Twitter (indien geïnstalleerd), als Achtergrond, Berichten of als Bluetooth-overdracht.

Meerdere afbeeldingen delen

1. Zorg ervoor dat u zich in het hoofdscherm van de galerij bevindt. Tik op de rasterknop om wanneer nodig naar deze weergave terug te keren.

Grid button
  2. Tik op de selectieknop onder in het scherm.

Select images
  3. Selecteer de afbeeldingen die u wilt delen.
  4. Tik op de deelknop onder in het scherm.

Share multiple
  5. Selecteer hoe u deze afbeeldingen wilt delen (via E-mail of Bluetooth).
  1. Zorg ervoor dat u zich in het hoofdscherm van de galerij bevindt. Tik op de rasterknop om wanneer nodig naar deze weergave terug te keren.

Grid button
  2. Tik op de selectieknop onder in het scherm.

Select images
  3. Selecteer de afbeeldingen die u wilt delen.
  4. Tik op de deelknop onder in het scherm.

select fxos
  5. Selecteer hoe u deze afbeeldingen wilt delen (via E-mail of Bluetooth).

Foto’s uploaden naar Facebook

Voor Firefox OS v 1.0.1:

1. Open de Facebook-app.
  2. Kies de fotoknop boven in het scherm.
  3. Open daarna de Galerij-app, zoek de gewenste afbeelding en deel deze via e-mail met behulp van het speciale Facebook-e-mailadres dat u in de vorige stap hebt genoteerd.

Voor Firefox OS v 1.1 en hoger:

1. Open de Facebook-app.
  2. Kies de fotoknop boven in het scherm.
  3. Selecteer de afbeelding die u wilt delen vanuit de Galerij of maak een nieuwe foto met de camera.
    Als u een afbeelding hebt gekozen vanuit de Galerij-app, pas dan de bijsnijd-instelling aan en tik op het selectievakje in de rechterbovenhoek Save edit .
  4. Upload de afbeelding door in het Facebook-scherm dat verschijnt op de knop Post te tikken.

Foto’s verwijderen

• Als u een enkele afbeelding bekijkt, kunt u deze verwijderen door op de prullenbakknop te tikken. Tik daarna op OK ter bevestiging.

Om meerdere afbeeldingen te verwijderen:

1. Zorg ervoor dat u zich in het hoofdscherm van de galerij bevindt. Tik op de rasterknop om wanneer nodig naar deze weergave terug te keren.

Grid button
  2. Tik op de selectieknop onder in het scherm.

Select images
  3. Selecteer de afbeeldingen die u wilt verwijderen.
  4. Tik op de prullenbakknop onder in het scherm.
  5. Tik op OK ter bevestiging.
Waarschuwing: als een foto eenmaal is verwijderd, kan deze niet worden teruggehaald.

Een reservekopie van uw foto’s maken op uw computer

1. Schakel USB-opslag in:
    • Controleer welke versie van Firefox OS u hebt.
    • Voor Firefox OS v 1.0.1: open de app Instellingen, scroll omlaag naar de sectie Apparaat en tik op Mediaopslag. Schakel daarna in de Mediaopslag-instellingen USB-massaopslag in.
    • Voor Firefox OS v 1.1 en hoger: open de app Instellingen, scroll omlaag naar de sectie Opslag en schakel USB-opslag in.

USB 1.1
  2. Zorg ervoor dat uw telefoon is ingeschakeld en verbind deze met uw computer via een USB-kabel.
  3. Zodra uw apparaat verbinding heeft, zou uw fotosoftware automatisch moeten worden geopend, zodat u uw foto’s kunt importeren. Als dit niet zo is, dient u deze software zelf te openen en daarna de importoptie te kiezen.

Deel dit artikel: http://mzl.la/17wMiaA