De Galerij-app gebruiken

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Via de Galerij-app kunt u eenvoudig foto’s op uw Firefox OS-apparaat beheren en delen. Hier wordt uitgelegd hoe u foto’s kunt weergeven, delen en bewerken, evenals het maken van een reservekopie ervan op uw computer.

Foto’s bekijken en bewerken

1. Open de Galerij-app gallery om alle foto’s die u met uw telefoon hebt gemaakt weer te geven. Uw foto’s worden op maand waarin ze gemaakt zijn geordend.
  2. Tik op een foto om deze in volledige grootte weer te geven.
    • Veeg naar links of naar rechts om door de galerij te bladeren.
  3. Tik zodra u de foto vindt waarmee u wilt werken op de bewerkingsknop.
    Gallery edit
    • Van hieruit kunt u de belichting aanpassen, bijsnijden, een filter of een rand toevoegen.
      Image editing
  4. Tik om uw bewerkte foto op te slaan in de rechterbovenhoek van het scherm op het selectievakje Save edit. Uw bewerkte foto wordt als een nieuwe afbeelding opgeslagen. De oorspronkelijke foto wordt niet gewijzigd.
    • Wanneer u uw bewerkte foto opslaat, wordt u naar het hoofdscherm van de galerij teruggeleid.
  1. Open de Galerij-app gallery om alle foto’s die u met uw telefoon hebt gemaakt weer te geven. Uw foto’s worden op maand waarin ze gemaakt zijn geordend.
  2. Tik op een foto om deze in volledige grootte weer te geven.
    • Veeg naar links of naar rechts om door de galerij te bladeren.
  3. Tik zodra u de foto vindt waarmee u wilt werken aan de onderkant van het scherm op de bewerkingsknop edit photo.
    • Van hieruit kunt u de belichting aanpassen, bijsnijden, effecten toevoegen of auto-enhance aanzetten.
    edit photos 2.0
  4. Tik om uw bewerkte foto op te slaan in de rechterbovenhoek van het scherm op Gereed. Uw bewerkte foto wordt als een nieuwe afbeelding opgeslagen. De oorspronkelijke foto wordt niet gewijzigd.

Foto’s delen

Firefox OS kent een aantal manieren om foto’s te delen.

Een enkele foto delen

1. Tik tijdens het bekijken van een foto op de deelknop.
    Share button
  2. Selecteer hoe u deze afbeeldingen wilt delen: via E-mail, Twitter (wanneer geïnstalleerd), als Achtergrond, via Berichten of als Bluetooth-overdracht.
  1. Open een afbeelding en tik daarna aan de onderkant van het scherm op de knop Delen fos share.
  2. Selecteer hoe u deze afbeeldingen wilt delen: via E-mail, als Achtergrond, via Berichten, Facebook (wanneer geïnstalleerd), of als Bluetooth-overdracht.

Meerdere afbeeldingen delen

1. Zorg ervoor dat u zich in het hoofdscherm van de galerij bevindt. Tik op de rasterknop om wanneer nodig naar deze weergave terug te keren.
    Grid button
  2. Tik op de selectieknop onder in het scherm.
    Select images
  3. Selecteer de afbeeldingen die u wilt delen.
  4. Tik op de deelknop onder in het scherm.
    Share multiple
  5. Selecteer hoe u deze afbeeldingen wilt delen (via E-mail of Bluetooth).
  1. Zorg ervoor dat u zich in het hoofdscherm van de galerij bevindt. Tik op de rasterknop om wanneer nodig naar deze weergave terug te keren.
    Grid button
  2. Tik op de selectieknop onder in het scherm.
    Select images
  3. Selecteer de afbeeldingen die u wilt delen.
  4. Tik op de deelknop onder in het scherm.
    select fxos
  5. Selecteer hoe u deze afbeeldingen wilt delen (via E-mail of Bluetooth).
  1. Ga terug naar de hoofdweergave van de galerij.
  2. Tik aan de onderkant van het scherm op de selectieknop.
    Select images
  3. Selecteer de afbeeldingen die u wilt delen door erop te tikken.
  4. Tik aan de onderkant van het scherm op de knop Delen fos share.
  5. Selecteer een methode om te delen: E-mail, Berichten, Facebook of Bluetooth-overdracht.
    • Als u E-mail of Berichten kiest, koppelen deze apps uw foto’s aan een nieuw bericht. Facebook kan vragen om u aan te melden voordat u foto’s kunt plaatsen.

Afbeeldingen verwijderen

Als u een enkele afbeelding bekijkt, kunt u deze verwijderen door op de prullenbakknop te tikken. Tik daarna op OK om dit te bevestigen.

Open de afbeelding en verwijder deze door op de prullenbakknop te tikken. Tik op Verwijderen om dit te bevestigen.

Als u meerdere afbeeldingen wilt verwijderen:

1. Zorg ervoor dat u zich in het hoofdscherm van de galerij bevindt. Tik op de rasterknop om wanneer nodig naar deze weergave terug te keren.
    Grid button
  2. Tik op de selectieknop onder in het scherm.
    Select images
  3. Selecteer de afbeeldingen die u wilt verwijderen.
  4. Tik op de prullenbakknop onder in het scherm.
  5. Tik op OK ter bevestiging.
  1. Tik vanuit de hoofdweergave van de galerij op de selectieknop aan de onderkant van het scherm.
    Select images
  2. Selecteer de afbeeldingen die u wilt verwijderen door erop te tikken.
  3. Tik aan de onderkant van het scherm op de prullenbakknop Gallery delete icon in Firefox OS.
  4. Tik Verwijderen voor bevestiging.
Waarschuwing: als een foto eenmaal is verwijderd, kan deze niet worden teruggehaald.

Een reservekopie van uw foto’s maken op uw computer

1. Schakel USB-opslag in:
    • Open de app Instellingen, scroll omlaag naar de sectie Apparaat en tik op Mediaopslag. Schakel daarna in de Mediaopslag-instellingen USB-massaopslag in.
      Open de app Instellingen, scroll omlaag naar de sectie Opslag en schakel USB-opslag in.
      USB 1.1usb storage 2.0
  2. Zorg ervoor dat uw telefoon is ingeschakeld en verbind deze met uw computer via een USB-kabel.
  3. Zodra uw apparaat verbinding heeft, zou uw fotosoftware automatisch moeten worden geopend, zodat u uw foto’s kunt importeren. Als dit niet zo is, dient u deze software zelf te openen en daarna de importoptie te kiezen.