Crashes vermijden - Tips en trucs

(Doorgestuurd vanaf Crashes vermijden)

Er is nooit een goed moment voor een crash, en wanneer Firefox midden in iets belangrijks crasht, kan dat nogal frustrerend zijn. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om crashes te vermijden en Firefox in topconditie te houden. Voor de meer technisch onderlegde gebruikers hebben we artikelen die u helpen bij het analyseren en oplossen van specifieke problemen. En geen zorgen als u hierbij extra hulp nodig hebt, we hebben een gemeenschap van vrijwilligers stand-by staan.

Uw software bijwerken

Crashes kunnen worden veroorzaakt door verschillende programma’s die op uw computer worden uitgevoerd. Regelmatig controleren of ze alle up-to-date zijn zal u helpen crashes te vermijden en uw computer veilig en optimaal werkend houden.

1. Werk Firefox bij: klik op de menuknop New Fx Menu, klik op Help Help-29 en selecteer Over Firefox.klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Over Firefox. Zie Update Firefox to the latest version voor details.
  2. Werk WindowsOS Xuw systeem bij: zorg ervoor dat u over de meest recente beveiligings- en stabiliteitsupdates beschikt. Ga naar het menu Start en selecteer Alle programma’s, gevolgd door Windows Update.Windows 10 controleert periodiek op updates. Als u dit handmatig wilt controleren, ga dan naar het menu Start, selecteer Instellingen, daarna Bijwerken en beveiliging, selecteer Windows Update en Naar updates zoeken. Bezoek het artikel Kiezen hoe updates worden geïnstalleerd van Microsoft voor meer details.Ga naar het menu Apple en selecteer Software-update….Ga naar het menu Systeem, ga verder naar Beheer en selecteer Updatebeheer.
  3. Werk uw stuurprogramma’s bij: controleer of uw printerstuurprogramma en stuurprogramma’s voor uw grafische kaart up-to-date zijn. Voor meer informatie, zie Uw grafische stuurprogramma’s upgraden om hardwareversnelling en WebGL te gebruiken.
  4. Werk internetbeveiligingssoftware bij: zorg ervoor dat u over de meest recente versie van eventuele internetbeveiligingssoftware beschikt (waaronder firewalls, antivirusprogramma’s, antispywareprogramma’s e.a.).

Controleren op virussen of spyware

Werk antivirus- en malware-scanprogramma’s op uw computer bij en voer deze uit. Voor meer informatie, zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen.

Uw crash analyseren

Als Firefox crasht en u geen bezwaar hebt tegen een beetje speurwerk, kijk dan eens naar het artikel Problemen met Firefox-crashes (onverwacht afsluiten) oplossen. Dit bevat koppelingen voor het analyseren en oplossen van specifieke typen crashes en tevens gedetailleerde instructies voor het bekijken van een rapport over uw crash. Mogelijk vindt u Problemen met plug-ins zoals Flash of Java oplossen om bekende problemen met Firefox te verhelpen en Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen ook nuttig voor het verhelpen van bepaalde crashes.

Hulp verkrijgen bij onze gemeenschap van vrijwilligers

Soms is het zoeken naar de oorzaak van crashes erg lastig om zelf te doen. Daarom hebben we een gemeenschap van vrijwilligers die klaar staan om u te helpen bij het oplossen ervan.