Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen

(Doorgestuurd vanaf Cookies van derden uitschakelen)
Trackingcookies van derden worden nu standaard voor alle gebruikers geblokkeerd. Lees Inhoudsblokkering voor meer informatie over hoe Firefox u beschermt tegen volgen.
Cross-site-trackingcookeis worden nu standaard voor alle gebruikers geblokkeerd. Lees Verbeterde bescherming tegen volgen voor meer informatie over hoe Firefox u beschermt tegen volgen.

Cookies van derden zijn cookies die door een andere website worden ingesteld dan die waarop u zich bevindt. Zo kan bijvoorbeeld cnn.com een Facebook-knop voor ‘Vind ik leuk’ op de website bevatten. Deze knop stelt een cookie in dat door Facebook kan worden gelezen. Dit cookie kan worden beschouwd als een cookie van derden.

Sommige adverteerders gebruiken dit type cookies om uw bezoeken aan de diverse pagina’s waarop ze adverteren te volgen. Als dit u zorgen baart, kunt u cookies van derden in Firefox uitschakelen.

Noot: het uitschakelen van cookies van derden in Firefox kan bepaalde soorten tracking door adverteerders stoppen, maar niet alle. Als u bezorgd bent over dit volggedrag, bekijk dan ook Hoe zet ik de functie Niet volgen aan? en Inhoudsblokkering (voorheen Bescherming tegen volgen) en Inhoudsblokkering, Verbeterde bescherming tegen volgen in Firefox voor desktop en Het blokkeren van trackers en scripts door Verbeterde bescherming tegen volgen.

Instellingen voor cookies van derden zijn beschikbaar in het paneel Privacy & Beveiliging van de pagina OptiesVoorkeuren :

1. Klik op de menuknop New Fx MenuFx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx60CookiesAndSiteDataThird-partyNever
  3. Selecteer Nooit in het vervolgkeuzemenu naast Cookies van derden en websitegegevens accepteren.
    Noot: als u zich na het browsen met deze instelling realiseert dat u sommige favoriete websites niet goed kunt bekijken, is het instellen hiervan op Van bezochte een tussenoplossing. Hierdoor worden cookies van derden die van eerder bezochte websites afkomstig zijn toegestaan.
  4. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Cookies van derden uitschakelen

Doe het volgende om trackers van derden of alle cookies van derden uit te schakelen:

1. Klik op de menuknop fx57menu van Firefox en selecteer Inhoudsblokkering.
    • Dit brengt u naar de sectie Inhoudsblokkering van het paneel Privacy & Beveiliging van het paneel OptiesVoorkeuren in Firefox.
    Fx63menuContentBlocking
  2. Selecteer het vakje Cookies van derden om tracking-cookies van derden te blokkeren. Om alle cookies van derden te blokkeren, wijzigt u de instelling van Trackers (aanbevolen) naar Alle cookies van derden (kan ervoor zorgen dat websites niet goed werken).
Noot: als het vakje al is geselecteerd en u het bericht Uw instellingen in Cookies en websitegegevens voorkomen wijzigingen aan instellingen voor Cookies van derden ziet, klik dan op Cookie-instellingen wijzigen.
Fx63ChangeCookieSettings
Dit brengt u naar de sectie Cookies en websitegegegevens van de optiesvoorkeuren van Firefox, waar u het type geblokkeerde cookies kunt wijzigen.
Fx63settings-BlockCookies
  1. Klik op de menuknop van Firefox fx57menu en selecteer Inhoudsblokkering.
    Dit brengt u naar de sectie Inhoudsblokkering van het paneel Privacy & Beveiliging van uw Firefox OptiesVoorkeuren .
    Fx65ContentBlocking
  2. Selecteer de keuze Aangepast om te kiezen wat u wilt blokkeren.
  3. Zet een vinkje bij Cookies. De standaardinstelling is Trackers van derden.
    Fx65Custom-ThirdPartyCookies
    Om alle cookies van derden te selecteren, kiest u in het vervolgkeuzemenu Alle cookies van derden (kan ervoor zorgen dat websites niet goed werken).
  4. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx MenuFx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging,
    Fx70settings-EnhancedTrackingProtection
  3. Selecteer onder 'Verbeterde bescherming tegen volgen de keuzeknop Aangepast om te kiezen wat u wilt blokkeren.
  4. Zet een vinkje bij Cookies. De standaardinstelling is Cross-site- en sociale-mediatrackers.
    Fx70ETPcustom-cookies
    Om alle cookies van derden te selecteren, kiest u in het vervolgkeuzemenu Alle cookies van derden (kan ervoor zorgen dat websites niet goed werken).
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Cookies van derden voor specifieke websites inschakelen

Sommige websites werken mogelijk niet goed als cookies van derden zijn geblokkeerd, zelfs met de instelling Trackers (aanbevolen)Trackers van derden. Om cookies van derden voor specifieke websites in te schakelen:

1. Klik op de knop voor het Beheercentrum Site Info button in de adresbalk en klik op Blokkering voor deze website uitschakelenBlokkering voor deze website uitschakelen.
Fx63ControlCenter-ThirdPartyCookiesBlockedFx65ControlCenter-Third-partyTrackersBlocked

Voor meer informatie, zie Inhoudsblokkering uitzetten op individuele websites.

Sommige websites werken mogelijk niet goed als cookies van derden zijn geblokkeerd, zelfs met de instelling Cross-site- en sociale-mediatrackers. Om Verbeterde bescherming tegen volgen voor specifieke websites uit te schakelen:

1. Klik op het schild shield detected 70 links in de adresbalk.
  2. Verschuif de knop Fx70-ETPswitch bovenin het paneel.
    Fx70ETPtoggle-off
    • Dit schakelt Verbeterde bescherming tegen volgen voor deze website uit. De pagina wordt automatisch ververst en zal alleen op deze website trackers toestaan.

Volg hetzelfde proces om Verbeterde bescherming tegen volgen wer in te schakelen.