Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen

(Doorgestuurd vanaf Cookies van derden uitschakelen)

Cookies van derden zijn cookies die door een andere website worden ingesteld dan die waarop u zich bevindt. Zo kan bijvoorbeeld cnn.com een Facebook-knop voor ‘Vind ik leuk’ op de website bevatten. Deze knop stelt een cookie in dat door Facebook kan worden gelezen. Dit cookie kan worden beschouwd als een cookie van derden.

Sommige adverteerders gebruiken dit type cookies om uw bezoeken aan de diverse pagina’s waarop ze adverteren te volgen. Als dit u zorgen baart, kunt u cookies van derden in Firefox uitschakelen.

Noot:
  • Als u bezorgd bent over het volgen door adverteerders, zie dan ook Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?
  • Het uitschakelen van cookies van derden in Firefox kan een deel van het volgen door adverteerders tegengaan, maar niet alles.

Instellingen voor cookies van derden zijn beschikbaar in het paneel Privacypaneel Privacy & Beveiliging van de pagina OptiesVoorkeuren:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel PrivacyPrivacy & Beveiliging en ga naar de sectie Geschiedenis.

3. Kies Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal:Firefox zal.
    customhistory38 Fx56Privacy&Security-CustomHistory-new CustomHistory fx57 Fx60HistorySettings-UseCustom
  4. Kies Nooit in het vervolgkeuzemenu naast Cookies van derden accepteren.
    Privacy - Accept third-party cookies - Never 38 Fx56Privacy&Security-CustomHistory-never Fx57CustomHistory3rdPartyCookies-never
    Noot: als u zich na het browsen met deze instelling realiseert dat u sommige favoriete websites niet goed kunt bekijken, is het instellen hiervan op Van bezochte een tussenoplossing. Hierdoor worden cookies van derden die van eerder bezochte websites afkomstig zijn toegestaan.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Instellingen voor cookies van derden zijn beschikbaar in het paneel Privacy & Beveiliging de van de pagina OptiesVoorkeuren:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx60CookiesAndSiteDataThird-partyNever
  3. Kies Nooit in het vervolgkeuzemenu naast Cookies van derden en websitegegevens accepteren.
    Noot: als u zich na het browsen met deze instelling realiseert dat u sommige favoriete websites niet goed kunt bekijken, is het instellen hiervan op Van bezochte een tussenoplossing. Hierdoor worden cookies van derden die van eerder bezochte websites afkomstig zijn toegestaan.
  4. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Cookies van derden uitschakelen

Doe het volgende om trackers van derden of alle cookies van derden uit te schakelen:

1. Klik op de menuknop fx57menu van Firefox en selecteer Inhoudsblokkering.
    • Dit brengt u naar de sectie Inhoudsblokkering van het paneel Privacy & Beveiliging van het paneel OptiesVoorkeuren in Firefox.
    Fx63menuContentBlocking
  2. Selecteer het vakje Cookies van derden om tracking-cookies van derden te blokkeren. Om alle cookies van derden te blokkeren, wijzigt u de instelling van Trackers (aanbevolen) naar Alle cookies van derden (kan ervoor zorgen dat websites niet goed werken).
Noot: als het vakje al is geselecteerd en u het bericht Uw instellingen in Cookies en websitegegevens voorkomen wijzigingen aan instellingen voor Cookies van derden ziet, klik dan op Cookie-instellingen wijzigen.
Fx63ChangeCookieSettings
Dit brengt u naar de sectie Cookies en websitegegegevens van de optiesvoorkeuren van Firefox, waar u het type geblokkeerde cookies kunt wijzigen.
Fx63settings-BlockCookies

Cookies van derden voor specifieke websites inschakelen

Sommige websites werken mogelijk niet goed als cookies van derden zijn geblokkeerd, zelfs met de instelling Trackers (aanbevolen). Om cookies van derden voor specifieke websites in te schakelen, klikt u op de knop voor het Beheercentrum Site Info button in de adresbalk en klikt u op Blokkering voor deze website uitschakelen.

Fx63ControlCenter-ThirdPartyCookiesBlocked

Voor meer informatie, zie Inhoudsblokkering uitzetten op individuele websites.