Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen

(Doorgestuurd vanaf Cookies van derden uitschakelen)

Cookies van derden zijn cookies die door een andere website worden ingesteld dan die waarop u zich bevindt. Zo kan bijvoorbeeld cnn.com een Facebook-knop voor “Vind ik leuk” op de website bevatten. Deze knop stelt een cookie in dat door Facebook kan worden gelezen. Dit cookie kan worden beschouwd als een cookie van derden.

Sommige adverteerders gebruiken dit type cookies om uw bezoeken aan de diverse pagina’s waarop ze adverteren te volgen. Als dit u zorgen baart, kunt u cookies van derden in Firefox uitschakelen.

Noot:
  • Als u bezorgd bent over het volgen door adverteerders, zie dan ook Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?.
  • Het uitschakelen van cookies van derden in Firefox kan een deel van het volgen door adverteerders tegengaan, maar niet alles.
  • Sommige websites (zoals Microsofts Hotmail, MSN en Windows Live Mail-webmail) gebruiken cookies van derden voor doeleinden die niet noodzakelijkerwijs privacyaangelegenheden zijn, en het uitschakelen van cookies van derden kan problemen met deze websites veroorzaken.

Instellingen voor cookies van derden zijn beschikbaar in het paneel Privacy van het venster OptiesVoorkeuren:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.

3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis. Custom History Fx 5 - Win Custom History - Mac Custom History - Linux Custom History Fx21 WinXP Custom History Fx21 Win7 Custom History Fx21 Mac Custom History Fx21 Linux
  4. Haal het vinkje weg bij Cookies van derden accepteren. Disabling Third Party Cookies - Fx5 Win

5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.

3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis. Custom History Fx 5 - Win Custom History - Mac Custom History - Linux Custom History Fx21 WinXP Custom History Fx21 Win7 Custom History Fx21 Mac Custom History Fx21 Linux
  4. Haal het vinkje weg bij Cookies van derden accepteren. 3rd Party Cookies Fx21 WinXP 3rd Party Cookies Fx21 Win7 3rd Party Cookies Fx21 Mac 3rd Party Cookies Fx21 Linux
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.

3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis. Custom History Fx 5 - Win Custom History - Mac Custom History - Linux Custom History Fx21 WinXP Custom History Fx21 Win7 Custom History Fx21 Mac Custom History Fx21 Linux
  4. Stel Cookies van derden accepteren in op Nooit.

3rd Party Cookies Fx22 Win7
    Noot: als u zich na het browsen met deze instelling realiseert dat u sommige favoriete websites niet goed kunt bekijken, is het instellen hiervan op Van bezochte een tijdelijke oplossing, waardoor cookies van derden die van eerder bezochte websites afkomstig zijn worden toegestaan.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Deel dit artikel: http://mzl.la/LJ07s2